Nöyränen iski Jukurit finaaliin

Nöyräsen osumaa juhlittiin vapautuneesti
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jukurien ja Jokipoikien välisen ottelusarjan kolmas kohtaaminen pelattiin sunnuntaina Mikkelissä. Tasainen, mutta vähämaalinen ja hieman nihkeä kamppailu päättyi Jukurien voittoon jalkapallolukemin 1-0 (0-0, 0-0, 1-0).

Jukurit oli ollut hallitsevampi osapuoli kahdessa ensimmäisessä ottelussa, ja sama sävel jatkui myös sunnuntai-iltana. Kiekollisesta hallinnasta huolimatta maalit jäivät vähiin. Illan hahmoja olivatkin maalivahdit, joensuulaisia pitkään pystyssä pitänyt Timo Niemi sekä kotijoukkueen verjällä jo pudotuspelien neljännen nollapelin torjunut Andreas Bernard.

Vähämaalisen ottelun ratkaisu nähtiin vasta viimeisessä erässä, kun Jukurit iski ottelun ensimmäisen ja samalla viimeisen maalin kymmenen minuuttia ennen loppua. Joensuulaiset eivät enää onnistuneet tasoituksessa, ja näin ärjypaitojen päävalmentaja Mikko Haapakoski joutui myöntämään tappion.

– Onnittelut Jukureille, menivät ansaitusti finaaliin. Kun vastustaja vie ottelusarjan suoraan kolmessa matsissa, silloin on oltava nöyrä.

Nöyränen ratkaisijana

Ottelun ensimmäisessä erässä Jukurit hallitsi peliä, mutta vaaralliset maalipaikat jäivät muutamaan puolittaiseen läpiajoon ja ylivoimapyörityksiin. Sama hallinta jatkui myös toisen erän alussa, mutta Niemi oli edelleen muurina edessä.

– Ottelusarjan tasaisin matsi. Meiltä hyvää peliä ensimmäinen erä ja toisen alku, sitten meni vähän odotteluksi kun ei tullut maalia, ja vastustaja pääsi mukaan, kotijoukkueen käskyttäjä Jarno Pikkarainen totesi.

Jokipojat sai hieman otetta pelistä toisen erän lopulla, ja paikat johtomaaliinkin oli tarjolla. Erätaoulle kuitenkin mentiin jälleen kiikarilukemissa. Jukurien otteissa näkyi ottelusarjan katkaisemisen vaikeus, ja kaukalosta puuttui pudotuspeleille tyypillinen tunne ja tulisuus.

Kolmannen erän alussa Jukurit koki kovia, kun Juha-Petteri Purolinna poistui kaukalosta tuskaisena. Joukkue joutui pelaamaan hetken viidellä puolustajalla, mutta pian Purolinna nähtiin jälleen kehissä.

Yli kaksituhatpäinen mikkeliläisyleisö pääsi huokaisemaan helpotuksesta, kun Pentti Nöyränen iski tahtomaalin kymmenen minuuttia ennen loppua. Vierasjoukkue yritti vielä ilman maalivahtia, mutta tasoitusta ei koskaan syntynyt. Näin Jukurit sai revanssin viimevuoden välieräsarjasta ja eteni finaaliin.

– Saatiin hyvä startti ottelusarjalle. Joensuun matsissa oltiin vähän hermona, mutta hoidettiin sekin. Tänään pystyttiin hyvin nollaamaan kaksi ensimmäistä erää, ja tultiin uudella ilmeellä vikaan erään, Pikkarainen tiivisti ottelusarjan.

– Uskon, että Jukurit menee tänä keväänä pitkälle. Todella vahva joukkue. Onnea matkaan, Haapakoski totesi.