Jukurit nousi selvään voittoon

Turo Asplund heilutti verkkoja kahdesti.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com
Mestiksen sarjakärki Jukurit sai keskiviikkona vieraakseen Mikkeliin Joensuun Jokipojat. Tasaisen alun jälkeen isännät kuittasivat pisteet melko selvin lukemin 4-1 (0-0, 2-1, 2-0).

Jokipoikien edellinen vierailu Mikkelissä päättyi rumaan 9-1 rökäletappioon. Vaikka esitys oli tänäänkin heikko, oli se silti huomattavasti parempi kuin tuossa revanssiviikonlopun ottelussa. Samaa mieltä oli myös joukkueen päävalmentaja Mikko Haapakoski.

- Edellisestä vierailusta parannettiin selvästi, mutta ei se ihan päätyyn asti riittänyt.

- Ehkä nämä lukemat jopa hieman mairittelevat meitä, mutta karua lukemaa on silti taululla, Haapakoski jatkoi.

Viimeiksi vierasjoukkueen pukuhuonetilat saivat kovat haukut niskaansa Haapakoskelta. Nyt asia oli kuitenkin parantunut.

- Järjestelyt toimivat erinomaisesti viimekertaan ja tähän remonttitilanteeseen suhteutettuna.

Järjetöntä menoa

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Ensimmäisessä erässä Jukurit hallitsi enemmän, mutta myös vierasjoukkueella oli omat hetkensä. Peli oli vauhdiksta, mutta järkeä oli vähemmän. Vaarallisia maalipaikkoja ei syntynyt, ja erätauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen erän alussa verkot heiluvat ensimmäistä kertaa. Juha-Petteri Purolinnan laukaus muutti suuntaa Turo Asplundin mailasta, ja keikko upposi maaliin. Osuma piristi Jukurieta selvästi, ja pian Ilkka Vaarasuon yläkulmalaukaus siirti isännät jo kahden maalin johtoon.

Seuraavaa maalia odoteltiin toisen erän alkuun saakka. Roope Ranta väänsi kiekon maalin eteen, ja Joona Karevaara huitaisi Jokipoikien kavennuksen. Jälleen hyvän illan pelanneen Andreas Bernandin toinen perättäinen nollapeli ei siis toteutunut.

Jukurit ei kavennuksesta lannistunut, pikemminkin virtaa tuli lisää. Ensin Asplund vei illan toisellaan keltapaidat jo kahden maalin johtoon, ja pian Purolinna viimeisteli lukemat tyylikkäällä maalilla. Myös Purolinnalle tehopiste oli illan toinen.

Pisteet siis jäivät Mikkeliin, ja jatkaa sarjakärjessä seitsemän pisteen turvin. Joukkueen päävalmetaja Jarno Pikkarainen oli tyytyväinen keltapaitojen esitykseen.

- Kohtuullisen tasapainoinen peli. Oli vaikeat vaiheet, mutta niistä päästiin hyvin yli. Huippujoukkueen voittaminen on aina loistava juttu.