Jokipojat nujusi voittoon

Joensuussa tarjoiltiin sekavahko jääkiekkoilta Jokipoikien kohdatessa harjoituspelissä Mikkelin Jukurit. Kuumassa ottelussa isännät hyödynsivät paikkansa vierailijoitaan paremmin, minkä myötä ottelun loppulukemat kirjattiin numeroin 3-2.

Jokipoikien ja Jukureiden perjantaiehtoo ei juurikaan lapsille kerrottavaa jättänyt. Lopulta isännät olivat vieraitaan terävämpiä ratkaisupaikoissa, ja lopputulokseksi kirjattiin Jokipoikien 3-2-voitto.

Varsinkin kolmannessa erässä ottelu äityi varsin lämminhenkiseksi, ja kentällä nähtiin muutama lapaseton kohtaaminenkin. Pienten tappelunnujakoiden myötä ottelussa puhallettiin peräti 57 minuuttia rangaistuksia kummallekin joukkueelle.

Otto Karvinen kuritti Jesse Rohtlaa kolmannessa erässä.

Pelillisesti iltapuhde oli voittopuolisesti Jukureiden hallintaa, ja Jokipoikien maalilla seissyt Antti Rautiola sai venyä kiekon tielle peräti 37 kertaa. Rautiolaa auttanut joensuulaispakisto oli tänään yksi ärjypaitojen ilonaiheista; irtokiekot siivottiin maalinedustalta mallikkaasti, eikä vierailijoilla ollut huippupaikoille monesti asiaa.

Mikkeliläisvierailijoiden tehottomuus kulminoitui etenkin ylivoimapelissä. Mahdollisuuksia harjoitella pakkopeliä oli, mutta tulos jäi laihaksi, sillä molemmat vieraiden maalit syntyivät tasakentällisin. Ensimmäisen hakkasi sisään Pentti Nöyränen maalinedustalta, ja toisen viimeisteli Turo Asplund läpiajosta.

Jokipoikien paikat olivat harvemmassa, mutta viimeistely oli vieraita kliinisempää. Kaksi ensimmäistä maalia syntyivät Jukureiden kiekonmenetyksistä omalla alueella, ja niiden tekemisestä vastasivat Roope Ranta ja Janne Niva. Voitto-osuman merkkautti tililleen Juuso Kaijomaa Jokipoikien pyörittäessä peliä viidellä kolmea vastaan.