Julkinen teurastus

Pasi Järvinen tuuletti neljän pisteen edestä
Jukurit takoi runsaasti maaleja revanssiviikonlopun toisessa ottelussa. Isännät eivät osoittaneet vieraskoreuden merkkejä vaan vankistivat sarjajohtoa voitolla lukemin 9-1 (3-0,2-1,4-0).

Ensimmäisestä vaihdosta lähtien oli selvää, että tänään kaukalossa oli vain yksi joukkue. Jukurit tarjosi ottelussa hiukan yli tuhatpäiselle yleisölle yhteensä yhdeksän maalia.

Ensimmäinen osuma nähtiin jo ottelun neljännellä peliminuutilla. Mika Partanen toi kiekon yksin alueelle ja laukoi tarkan rannelaukauksen suoraan yläkulmaan ohi Antti Rautiolan.

Joukkueiden välistä tasoeroa kuvasi ensimmäisessä erässä torjunnat.  Petteri Similä joutui venymään kiekon eteen vain viisi kertaa, kun virkaveli Rautiola torjui neljätoista kertaa.

Ottelun erätauolle mentiinkin lukemissa 3-0. Kotijoukkueen kahdesta muusta maalista vastasivat Mikko Laine ja kapteeni Mikko Hakkarainen.

- Pelistä ei hirveästi kerrottavaa jäänyt. Kotijoukkue oli erittäin hyvä, ja meille tämä maajoukkuetauko tuli viikkoa liian myöhään. Energialataus otteluun oli erittäin huono, ja tulos on anteeksiantamaton, summasi Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski.

Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen on piiskannut joukkueen kuuden ottelun voittoputkeen. Tämän iltainen esitys lämmitti luonnollisesti Pikkaraisen mieltä.

- Pelattiin upeasti tänään. Joukkueella oli hyvä moraali, hyvä liike ja kaikkiaan erinomaista peliä. Meillä on viikon viimeinen peli ollut tähän asti aina paras ja se kertoo hyvää myös fyysisestä kestävyydestä.

Jokipoikien viimeinen mahdollisuus

Jokipojat sai toiseen erään huomattavasti paremman startin kuin ensimmäiseen. Jani Oinonen näytti loistavasti muulle joukkueelle esimerkkiä kiertämällä maalin ja laittamalla oman laukauksensa irtokiekon ohi Similän kaventaen tulostaululle numeroiksi 3-1.

Hetken jo näyttikin siltä, että ottelusta saattaisi kehkeytyä vielä tasainen kamppailu, kunnes Jukurit löi jälleen kaasupolkimen lattiasta läpi. Viimeisen naulan arkkuun tarjosi neljän tehopisteen iltaa viettänyt Pasi Järvinen, joka laukoi napakan rannelaukauksen maalikehikon yläkulmaan.

Ottelussa edes tuurikaan ei tuntunut seuraavan Jokipoikia tänään. Pentti Nöyräsen toisen erän puolivälissä maalia kohti laukoma kiekko pomppasi Jani Oinosen jalkoihin ja lipui Jokipoikien maaliin. Osuma oli Nöyräsen kauden toinen.

Yleisölle sirkushuveja

Viimeinen erä tarjosi neljän maalin lisäksi hermokontrollin pettämistä. Päätuomari Marko Vepsäläinen tuomitsi Jokipoikien Martins Jakovlevsille kahden minuutin rangaistuksen estämisestä.

Roope Ranta ei sulattanut tuomiota vaan heitti juomapullon kentälle. Tämä tilanne ei mennyt ohi tuomareilta vaan Rannalle tuomittiin tempusta pelirangaistus.

Illan toinen erikoisuus oli Henrik Koiviston maalin jälkeen hermonsa menettänyt Antti Rautiola, joka löi mailansa yläputkeen ja laukoi kiekon toiseen päätyyn. Rautiola ohjattiin suihkuun ja Jokipoikien maalilla torjui ottelun loppuun Lars Volden.

Jukureiden lopuista maaleista vastasivat kahden maalin iltaa viettäneet Henrik Koivisto ja Mika Partanen sekä yhden osuman sivaltanut Turo Asplund.