Jukurit karvasi voiton

MESTIS / Raportti
Jukurit juhli jälleen Mehtimäellä.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jukureiden vahva karvauspeli ei antanut armoa hermostuneesti esiintyneelle Jokipojille revanssiviikonlopun ensimmäisessä mittelössä. Kolmannessä erässä hetkellisen kirivaihteen saanut Jokipojat ei pystynyt tasoittamaan ottelua, joten pisteet matkasivat Länsi-Savoon numeroin 2-3 (0-1, 0-0, 2-2).

- 0-3-johdossa tuli vielä tiukka kirikamppailu, täällä on isompiakin johtoja menetetty. Ennen kaikkea sen takia olen tyytyväinen. Täällä on käyty nyt kaksi kertaa ja pystytty pitämään ne johdot, vaikka vastustaja on tullut lähelle, summasi vierasjoukkueen tyytyväinen päävalmentaja Jarno Pikkarainen.

Jukurit saikin kolmanteen erään unelma-alun kun se karkasi jo kolmen maalin johtoon Turo Asplundin ja Jesse Rohtlan salamamaaleilla. Maalit johtuivat ennen kaikkea koko ottelun jatkuneesta Jokipoikien heikosta oman pään kiekollisesta pelistä sekä Jukureiden paremmasta maalineduspelistä. 

- Kolmannen erän alku oli murheellinen. Kyllä meillä vielä tekemistä on. Tietysti se, että maalin päähän päästään kiistatonta ennakkosuosikkia vastaan, on hyvä asia, mutta vain voitto ratkaisee, analysoi Jokipoikien Mikko Haapakoski.

Loppukiri ei tuota tulosta

Kolmattakin erää hallinnut Jukurit joutui ajoittain hankaluuksiin omassa päädyssään. Hyvän Jokipoikien pyörityksen päätteeksi Roope Rannan loistava passi löysi Martins Jakovlevsin, joka pääsi viimeistelmään huippupaikasta. Latvialaispakin tarkka ranne upposi vastuttamattomasti vierasmaalivahti Andreas Bernandin vartioiman maalin ylänurkkaan.

Jokipojat pääsi vielä maalin päähän kun kiekko pomppasi maalin edessä päivystäneestä Jesse Jormanaisesta verkon perukoille. Osuma oli joensuulaiskasvatin Mestis-uran ensimmäinen.

Ottelun ensimmäinen erä oli pääasiassa viihdyttävää kiekkoa, eikä vauhtia puuttunut joukkueiden koohottaessa päästä päähän. Vielä ensimmäisessä erässä Jokipojat pystyi pelaamaan kiekollista peliään omassa päässä, mutta muuten kotijoukkue oli ongelmissa viisaasti karvanneen ja hyvin kiekkoa vastustajan päässä pyörittäneen vierasjoukkueen kanssa. 

Toinen erä oli Jukurien hallintaa huolimatta siitä, että se joutui erässä kahteen otteeseen alivoimalle. Jokipoikien ylivoima jätti kuitenkin todella paljon toivomisen varaa. Haapakoski oli syystäkin huolissaan joukkueensa pelistä.

- Monta eri tekijää siihen vaikutti, että oltiin pelillisesti jäljessä. Se että me ei oltu parhaimmillaan tänään on yksi tekijä, ja muutamat pelaajat ovat olleet kovalla kuormalla. Ei saatu tänään parasta irti.

Päävalmentajat halusivat suunnata katseensa jo huomiseen revanssiviikonlopun toiseen koitokseen.

- Huominen peli tulee kuitenkin nopeasti. Tottakai siihen lataus löydetään, kun on viimeinen peli ennen taukoa ja vielä kotona. Ilmaiseksi ei tule kumpikaan joukkue saamaan yhtään mitään. Hyvät asetelmat huomista kohti, tiivisti Pikkarainen.

- Yritetään kerätä voimia ja keskittyä, jos pystyttäisiin vähän paremmin haastamaan Jukurit kuin nyt, toivoi puolestaan Haapakoski. 

» Lähetä palautetta toimitukselle