Ykköspakiksi noussut Elorinne: "Huomenna oltava alusta asti hereillä"

MESTIS / Haastattelu
Aleksi Elorinne tuuletti syöttämäänsä kavennusosumaa.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jokipoikien ja Jukureiden välinen revanssiviikonlopun starttikamppailu päättyi, kuten edellinenkin joukkueiden Mehtimäen-kohtaaminen, niukkaan vierasvoittoon. Aleksi Elorinne on noussut Jokipoikien ykköspakiksi ja mies urakoikin Jukureita vastaan ärjypaitojen suurimmat peliminuutit.

Mestiksen revanssiviikonloppu käynnistyi Jokipoikien kannalta surullisesti, kun Jukurit nappasi pinnat Mehtimäeltä. Joensuulaispuolustaja Aleksi Elorinne osasi tiivistää tappion suurimmat syyt. Puolustaja nappasi tänään syöttöpinnan reijolalaishyökkääjä Jesse Jormanaisen uran ensimmäiseen Mestis-maaliin, joka toi joensuulaiset vielä voittotaisteluun.

- Alussa ei oltu yhtään valmiina. Kolmannen erän alku koitui sitten meidän kohtaloksi, kun meille tuli musta hetki ja Jukurit iski nopeasti kaksi maalia, muisteli Elorinne.

Tampereelta täksi kaudeksi kasvattiseuraansa palannut puolustaja Elorinne on saanut valtavan roolin joensuulaisten puolustuspäästä osin esimerkiksi Matti Näätäsen loukkaantumisen takia.

Perjantai-iltana mies pääsi aloittamaan ottelun ykkösketjussa Martins Jakovlevsin puolustajaparina ja kellotti tilastoihin 23 minuutin ja 12 sekunnin peliajan.

- Pikkuhiljaa päästiin peliin paremmin mukaan. Toinen erä olikin meiltä jo mainio, kertoi miltei kaksimetrinen puolustajakolossi.

Jokipoikien suurimpana ongelmana Elorinne näkee heikon menestyksen kotijäillä. Vastapainona punamustat ovat kuitenkin napsineet vieraskaukaloista mukavasti sarjapinnoja.

- Varsinkin kotimatsien alussa ollaan oltu tosi vaisuja. Vieraissa pelaaminen on ehkä tietyllä tapaa vapautuneempaa.

"Olen nauttinut joka hetkestä"

Elorinne lähti Joensuusta jo rippikouluiässä, kun osoitteeksi tuli Espoo.  Pääkaupunkiseudun valot vaihtuivat Tampereeseen ja Tapparaan kaudeksi 2009-10, jossa liigapelejä ehti kertymään yhteensä 23.

Täksi pelisesongiksi joensuulainen palasi tuttuun kaupunkiin ja suureen rooliin kasvattiseurassaan. 18 ottelussa pinnoja on kertynyt 2+3, tehotilaston ollessa neljä osumaa plussan puolella.

- Hyvin on lähtenyt oma kausi liikkeelle, vaikka alku olikin vähän kankea. Olen nauttinut joka hetkestä ja odotan innolla talvea ja kevättä, hihkui Elorinne.

- Joukkueella vähän sama homma, että kankean alun jälkeen on lähtenyt hyvin rullaamaan. Tällä joukkueellahan on ollut tapana aloittaa huonosti, mutta päästä keväällä pitkälle.

Revanssiviikonloppu jatkuu huomenna lauantaina Mikkelissä.

- Huomenna pitää olla alusta asti hereillä ja saada heti peliä jukuripäätyyn. Tänään jäimme katselemaan liikaa, päätti Elorinne luottavaisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle