Löytyvätkö kadonneet lääkkeet?

MESTIS / Ennakko
Päätyykö kiekko vihdoin Andreas Bernardin selän taakse?
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakosken sanoin joukkue lähtee etsimään sarjan toisessa kamppailussa lääkkeitä Jukureiden voittamiseen. Urakka on poikkeuksellisen haasteellinen, sillä Jokipojat ei ole voittanut Jukureita kertaakaan tällä kaudella.

Mikkelin Jukurit lähtee välieräsarjan toiseen otteluun hienoisena ennakkosuosikkina. Ensimmäisen ottelun tiivis puolustuspelaaminen ja loistava maalivahtipeli olivat Jokipojille myrkkyä. Joukkueen vähäisiksi jääneet laadukkaat maalipaikat jättivät runsaasti mietittävää Jokipojille toiseen välieräotteluun.

– Taisteluilme pitää taas kaivaa esiin. Oltiin selkeästi sukkasillaan ekassa pelissä. Sillä ilmeellä ei näitä pelejä voiteta, tunnetta pitää löytää, kommentoi joensuulaisluotsi Mikko Haapakoski verkkolehti Mehtimäkeläiselle.

Jokipoikien urakkaa ei helpota se, että puolustaja Aleksi Elorinteen kausi päättyi joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa hänen loukattuaan pelitilanteessa kätensä.

Illan vierasjoukkue Jukurit pääsee lähtemään otteluun ihanteellisesta tilanteesta. Joukkueen verkkoon ei isketty välieräavauksessa yhtään maalia, ja vahvuudestakin puuttuu vain pitkäaikaispotilas Iiro Memonen. Memosen poissaolo ei tule kuitenkaan vaikuttamaan joukkueen peliin laajan materiaalin johdosta.

Andreas Bernard on ollut Jukureiden ykköskentän (Hyvärinen-Asplund-Partanen) ohella Jukureiden suurimpia sankareita pudotuspeleissä. Bernard on pelannut nyt pudotuspelien viidestä ottelusta kolme nollapeliä.

Jokipoikien kokoonpanosta puuttuu varmuudella Elorinteen lisäksi vain Otto Karvinen. Joukkueessa vellova vatsatauti kaappasi avausottelusta sivuun Jarkko Immosen ja Janne Nivan, mutta kaksikon pelikunto on vielä kysymysmerkki. Jos Immonen ei pääse kehiin, joensuulaiset nostanevat kokoonpanoon puolustajan A-junioreista.

Ottelu 1: Jukurit vakuuttavalla esityksellä voittoon

» Lähetä palautetta toimitukselle