Pysäyttääkö Irving KooKoon vuoristoradan?

LIIGA / Ennakko
Leland Irving on vaikea ohitettava.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Lauantaina Kouvolassa käydään ailahtelleiden joukkueiden kamppailu, kun KooKoo kohtaa Pelicansin. Edellinen kohtaaminen päättyi lahtelaisten murskavoittoon, joten tulevasta ottelusta lienee turha odottaa vaatimatonta.

Edelliset ottelut

Sarjan toiseksi viimeiseksi jämähtänyt KooKoo on onnistunut pääsemään eroon alkukaudella vaivanneista pitkistä tappioputkista. Kouvolalaiset voittivat juuri ennen maajoukkuetaukoa Kärpät voittomaalikilpailussa, ja Ässät puolestaan kaatui Porin maaperällä 3-0.

Joukkue joutui kuitenkin nöyrtymään keskiviikkona kotonaan Jukureille voittomaalikilpalun jälkeen. Lauantainen ottelu on KooKoolle viikon toinen.

Sarjassa yhdeksänsinä olevien lahtelaisten viimeisimpien otteluiden saldo näyttää jokseenkin samalta kuin kotijoukkueellakin. Pelicans ei ole joutunut pitkiin tappioputkiin, myös voittoja on tullut vain pienissä ryppäissä.

Ennen maajoukkuetaukoa lauantai-illan vieraat kaatoivat kotonaan Ilveksen, ja kuluvalla viikolla HPK jäi Lahdessa pisteittä 5-2-päättyneen taiston jälkeen. Perjantaina Pelicans joutui nöyrtymään Mikkelissä Jukureille yhden maalin erolla. 

Ratkaisukohdat

KooKoon täytyy pelata kokonaiset 60 minuuttia, sillä päävalmentaja Petri Mattilankin esille nostamat mustat hetket ovat kostautuneet joukkueelle kuluvalla kaudella pahasti. Etenkään tunteikkaassa kamppailussa Pelicansia vastaan ei ole varaa nukahtaa erien alussa.

Illan vierailijat ovat osoittaneet useasti, että joukkue pystyy tekemään paikan tullen paljonkin maaleja. Isännät ovat puolestaan tehneet syksyn aikana vain muutamia osumia ottelua kohden, joten helposti syttyvälle Pelicansille ei kannata antaa nukahduksilla etumatkaa.

Lahtelaisilla on kuitenkin lauantaina haastetta, sillä kotijoukkueen maalia vartiova Leland Irving on venynyt huipputorjuntoihin. Puolustuksessa Mikko Lehtonen ja Robin Jacobsson ovat puolestaan tehneet hyvää työtä myös ylivoimalla. Hyökkäyksosastolla Juha-Pekka Haataja on osoittanut taisteluasenteensa pisteiden lisäksi myös hyvillä blokkauksilla.

KooKoo lähtee otteluun muutoin täydellä miehistöllä, mutta keskiviikkona kiekon kasvoihinsa saanut Toni Hyvärinen joutuu parantelemaan vielä toistaiseksi haavojaan. 

Pelicans sai keskiviikkona roimasti lisää maalintekotaitoa, kun Justin Hodgman palasi turkoosiin paitaan. Hyökkääjä iski paluuottelussaan heti kaksi maalia, joten lahtelaisten maalintekovoimaa on turha unohtaa. 21-vuotias Iikka Kangasniemi puolestaan heiluu pistepörssin kolmossijalla, joten nuorta peluria ei kannata päästä puolustuksesta läpi.

Tilastopoiminnat

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kerran, eikä jälki ollut kouvolalaisten kannalta kaunista. Lahtelaiset kynivät kotonaan KooKoon tylysti 8-0, eikä jossiteltavaa juuri jäänyt. Peräti kolmetoista Pelicans-pelaajaa keräsi ottelussa tehopisteitä.

Ylivoima saattaa nousta ottelussa ratkaisevaan asemaan, sillä KooKoo on siinä Liigan viidenneksi paras. Pelicans on tilastossa vasta kolmastoista, eikä kummankaan joukkueen alivoima ole tilastoissa edes keskitasoa.

Seuraa Heitä

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

KooKoon kultakypärä on tehnyt 17 ottelussa tehot 4+9. Hyökkääjä on kouvolalaisten ylivoiman runko, mutta myös hyvä taistelija.

Justin Hodgman #16 |

Keskushyökkääjä

Kanadalainen on kehunsa ansainnut. Hyökkääjä palasi Liigaan kahden maalin ottelulla, joten KooKoon on oltava varuillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KooKoo jatkaa pisteputkeaan
Pelicansin hyökkäyspeli on yskinyt viime otteluissa, vaikka HPK:ta vastaan lahtelaiset latoivatkin taululle viisi maalia. Ottelussa Pelicans laukoi vain 19 kertaa kohti vastustajan maalia, samoja oireita oli ennen taukoa Ilvestä vastaan, kun laukauksia kertyi vaivaiset 16. KooKoon käyrä on vastaavasti ollut nouseva ja pisteitä on kertynyt jo kolmesta perättäisestä ottelusta.
2 3
1 2