Pelicans tyrmäsi surkean KooKoon Kangasniemen johdolla − kärkihyökkääjän ottelu jäi kesken

Kangasniemi oli ottelun ylivoimainen hahmo tehoillaan 2+2.
Pelicansin ja KooKoon kohtaaminen oli kotijoukkueen näytöstä alusta loppuun. Lahtelaisten alkukauden komeetta Iikka Kangasniemi oli ottelun hahmo numero yksi. Ottelun toisessa erässä kotijoukkueen kärkihyökkääjä Juhani Tyrväinen sai kiekon kasvoihinsa ja joutui jättämään pelin kesken.

Pelicansin ja KooKoon välinen ottelu ei missään vaiheessa ollut jännityksentäyteinen kiekkonäytelmä, mutta sen sijaan kuusikymmenminuuttinen tarjosi senkin edestä kauniita suorituksia ja maaleja. Loppulukemat merkattiin lopulta Pelicansin hyväksi tylysti 8-0.

Ottelu sai salama-alun, kun Pelicans siirtyi jo ensimmäisestä hyökkäyksestä 1-0-johtoon, kun Taavi Vartiainen punnersi Toni Hyvärisen kanssa KooKoon maalin edustalla. Kiekko ponnahti lopulta Hyvärisen kautta maaliin.

Pelicans teki ottelun avausmaalin ensimmäisestä tekopaikastaan. Myös KooKoon ensimmäinen yritys oli vaarallinen, mutta Janne Juvonen lahtelaisten maalilla kesti. KooKoon ensimmäinen kunnollinen tilanne syntyi vasta viiden minuutin pelin jälkeen.

Avauserän lopulla ottelun todellinen hahmo Iikka Kangasniemi löysi upealla syötöllään Kimi Koiviston maalin kulmalle. Pelicansin taukojohto kirjattiin näin ollen lukemin 2-0. Kangasniemi tekaisi toisessa erässä myös itse maalin, jolloin isännät johtivat tyrmäävästi jo 5-0.

Toisen erän alku oli tasaisempi kuin avauserän, mutta KooKoo ei saanut silti otetta pelistä. Kouvolalaiset ottivat kahdella ensimmäisellä ylivoimallaan kaksi täysin älytöntä jäähyä, joten pakkopelin mahdollisuudet tyrehtyivät alta aikayksikön.

Pelicans vastasi myös toisen erän kiekkoviihteestä käytännössä yksin. Aleksi Rekosen ja Henri Heinon maalit veivät lahtelaiset 4-0 johtoon ennen Kangasniemen 5-0-osumaa. Kaiken olennaisen KooKoon pelistä kertoi se, ettei joukkue saanut ohitettua Juvosta edes kahdella nollaa vastaan -hyökkäyksellä.

Juhani Tyrväinen sai toisessa erässä kiekon ikävästi naamaansa ja joutui jättämään verta valuvana kentän. Tyrväinen ei palannut enää kaukaloon.

Ottelun päätöserä oli lähinnä pelailua, vaikka KooKoo lähtikin erään paremmin kuin kahteen ensimmäiseen jaksoon. Kangasniemi vei illan toisellaan Pelicansin jo 6-0-johtoon.

7-0-maalin ohjasi Antti Erkinjuntti, joka sai mailansa Ben Bloodin laukauseen väliin. Jotta nöyryytys olisi täydellinen, kävi puolustaja Marko Pöyhönen vielä päättämässä läpiajon 8-0-maalin arvoisesti ottelun viime minuuteilla.

Joukkueet jatkavat otteluitaan siten, että KooKoo matkustaa ensi torstaina Raumalle Lukon vieraaksi. Pelicans sen sijaan jatkaa kotikaukalossaan, kun joukkue kohtaa ensi perjantaina Jukurit.