Pelicans vaikeuksien kautta voittoon − He, joiden pitää olla kärkipelaajia, olivat sitä”

LIIGA / Raportti
Hodgman ratkaisi voiton lahtelaisille.
Kuva © Erik Jokinen
Pelicans kaatoi lauantaina KooKoon toistamiseen kuluvalla kaudella. Kouvolalaiset olivat hyvin pelissä mukana, mutta vahva loppu toi lahtelaisille 3-2-voiton.

Lauantainen ottelu osoitti, kuinka suuri merkitys ottelun loppuhetkillä voi olla.

KooKoo oli pelissä pitkään vievä osapuoli, mutta lahtelaiset saivat energiapiikin kolmannen erän kavennuksestaan. Hyvällä sykkeellä pelannut joukkue nappasi lopulta pisteet jatkoajalla Justin Hodgmanin johdolla.

− Erinomainen ilta siihen nähden, että pelasimme eilen Mikkelissä ja kokoonpanostamme puuttuu 11 pelaajaa. Jaksoimme painaa tänään, Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen kehui omiaan.

Vierailijat saivat ottelun alkupuolella aikaan yksittäisiä hyviä pyörityksiä, mutta kouvolalaiset torpedoivat joukkueen yritykset vastahyökkäyksillä. Lopun sykettä KooKoo ei kuitenkaan saanut Pelicansilta pois.

− 21 minuuttia vastustaja oli parempi − eli silloin kun peliä ratkottiin. Tavallaan tulos on oikeudenmukainen, sillä peli lähti tasoista viimeisessä erässä, kouvolalaisjoukkueen Petri Mattila harmitteli.

KooKoo sai otteluun vahvan alun, sillä joukkue pääsi tahkomaan ylivoimaa peräti kolmesti ensimmäisen viiden minuutin aikana. Isännät pääsivät hyville paikoille viidellä kolmea vastaan, mutta yhden miehen ylivoimalla jälki oli vaatimatonta.

− 40 minuuttia olimme todella hyviä ja loimme ison määrän maalipaikkoja. Noista paikoista meidän täytyisi saada kiekko maaliin, Mattila analysoi.

Kahden maalin erät

Vaikka KooKoon ylivoima on Liigan tilastoissa kärkipäätä, sen paras terä uupui lauantaina. Joukkue pääsi kuitenkin näyttämään erikoistilannepelinsä vaarallisuutta toisessa erässä, kun Terry Broadhurst iski tolpassakin käyneen kiekon ylivoimalla maaliin.

− Olimme tänään kiekon kanssa hyviä ja pystyimme rytmittämään peliä. Meillä oli omalla alueella paineen alla rakenne kunnossa, uskalsimme syöttää siellä, Mattila kehui.

Myös Pelicans onnistui ylivoimalla, kun Antti Erkinjuntti löi kiekon maalin edestä sisään. Osumaa tarkistettiin videolta pitkään, mutta illan tuomaristo totesi pelivälineen menneen tolppien väliin maalivahti Leland Irvingin torjuntayrityksistä huolimatta.

Viimeisessä erässä lahtelaiset siirtyivät johtoon kun Hannes Björnisen maalilla, joka yllätti Irvingin täysin. Pelicans aktivoitui osuman jälkeen, mutta KooKoo ei antanut periksi.

Isännät tasoittivat Juha-Pekka Haatajan osumalla, ja peli venyi jatkoajalle asti.

− Toinen erä oli erinomaisen vaikea, mutta kolmas erä oli illan paras meiltä. Olen erityisen tyytyväinen siihen sieluun, joka Pelicansilla oli tänään.

− Olen myös äärimmäisen tyytyväinen kärkipelaajiemme tekemiseen: He, joiden pitää olla kärkipelaajia, olivat tänään sitä. Hodgman, Juhani Tyrväinen, Erkinjuntti, maalivahti, Matikainen listasi.

Ratkaisu nähtiin, kun Hodgman viimeisteli joukkueensa 3−2-voiton.

− Meillä oli viimeisessä erässä yksi paikka ja teimme siitä yhden maalin. Vastaavilla tehoilla olisimme tehneet 14 maalia tässä pelissä, Mattila tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo