Liigatulokas ratkaisi Kouvolassa – KooKoo käänsi kurssinsa

LIIGA / Raportti
Haataja iski tiistaina tehot 1+1.
Kuva © KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM
KooKoon sankari oli tiistaina seuran oma juniori, kun loukkaantumisia paikkaamaan hälytetty 18-vuotias Olli Korhonen iski jatkoajalla ratkaisumaalin Pelicansia vastaan.

KooKoo ja Pelicans kävivät tiukan kamppailun jaossa olevasta kolmesta pisteestä. Vauhdikkaassa ottelussa molemmat saivat maalipaikkoja ja useita tilanteita, joilla pelin olisi voinut ratkaista jo ennen jatkoaikaa. Maalivahdit eivät kuitenkaan ilmaisia osumia antaneet. 

Illan sankariksi nousi kotijoukkueen 18-vuotias peluri Olli Korhonen. Sentteri iski jatkoajalla KooKoon 2−1-voittomaalin Juha-Pekka Haatajan hyvästä esityöstä. Tiistainen kamppailu oli Korhosen uran kolmas liigaottelu, sillä hänet nostettiin viime perjantaina kokoonpanoon paikkaamaan loukkaantumisia.

Molemmat joukkueet laukoivat aktiivisesti, joten suurempiinkin maalijuhliin olisi ollut aineksia. KooKoo laukoi massiiviset 62 kertaa, ja Pelicans-vahti Janne Juvonen joutuikin koppaamaan peräti 44 kiekkoa. 

Sekä KooKoo että Pelicans pääsivät myös testaamaan ylivoimapelaamistaan, mutta molempien erikoistilannepeli jäi piippuun. Laukauksista huolimatta todellisia paikkoja nähtiin vain vähän.

Blokkaukset veivät jatkoajalle

Pelicans pääsi heti ottelun alussa hyville maalipaikoille, mikä sytytti myös kotijoukkueen taistelemaan. Joukkueet veivät kiekkoa päästä päähän ja laukoivat ahkerasti maalien toivossa.

Kamppailu sai avausmaalinsa, kun Haataja vei joukkueensa johtoon upeiden harhautusten seurauksena. Ilo ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä alle minuutin kuluttua kouvolalaislähtöinen Vili Sopanen tasoitti ottelun iskemällä irtokiekon häkkiin.

Pelicansin hyökkäyspeli oli tiistaina tehokasta. Vierailijat pääsivät ketterästi keskialueen yli ja maalipaikoille, vaikka muutamien edellisten otteluiden kaltaisia maalijuhlia ei nähtykään. Pitkät pyöritykset kävivät selvästi raskaiksi vajaamiehiselle kotijoukkueelle.

Lahtelaisten Iikka Kangasniemi oli yksi ottelun pirteimpiä pelureita. Pienikokoinen hyökkääjä väänsi kulmissa ja aiheutti KooKoo-puolustukselle paljon työtä.

Isäntäjoukkue oli päätöserässä selvästi hyvässä vireessä, mutta tulos jäi jälleen saamatta. Kouvolalaisten maalintekohaaveiden tiellä seisoi − tai makasi − usein myös Hannes Björninen, joka blokkasi kiekkoja kuin huomista ei olisi.

Ratkaisu saatiin siis vasta jatkoajalla, joka oli KooKoon heiniä. Vahvan ottelun pelannut Haataja syötti kiekon 18-vuotiaalle Korhoselle, joka nosti kädet hallin kattoa kohti voiton merkiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo