Irvingin torjunnat ja KooKoon läpiajomaalit Pelicansin turma

LIIGA / Raportti
Tuomas Tuokkola on saanut KooKoon kelpoliitoon.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Kaksi ensimmäistä erää purjeessa ollut KooKoo nousi väkevän päätöserän ansiosta 3-4-vierasvoittoon Pelicansin vieraana Lahdessa. Toisen täyden potin peräjälkeen ottaneen kouvolalaislauman suurin ase voittoon oli Leland Irvingin vahva iltapuhde.

KooKoon maalivahti Leland Irvingin iskukyvyn lisäksi numerollisesti ratkaisut tapahtuivat päätöserässä. Niskan päällä reilut kaksi erää ollut Pelicans pupelsi maalin johtonsa oikeastaan karmeimmalla mahdollisimmalla tavalla 3−2-tilanteen muututtua valotaulun näyttäessä numeroita 3−4 päätöserän summerin törähdyksen jälkeen.

− Me pelattiin kaksi erää äärimmäisen hyvin, oltiin vahvoja maalin edessä ja tulostakin tuli. Tietysti taas tämä stoori, nöyryys pelin voittamiseen ei riitä. Ei me voida antaa kahta läpiajomaalia viiteen viimeiseen minuuttiin, kotijoukkueen pettynyt päävalmentaja Petri Matikainen sanaili.

Myös vieraiden päävalmentaja Tuomas Tuokkolan mukaan kotijoukkue oli kahden ensimmäisen erän ajan parempi. Unisen lähdön jälkeen KooKoo heräsi jatkuvasti peräti 43 kertaa pikkumustan eteen venyneen Irvingin johdolla.

− Maistuu todella hyvälle, pisteitä tarvitaan. Kyllähän Pelicans oli kaksi erää ihan totaalisesti niskan päällä, Irvingin pelaaminen piti meidät tässä pelissä mukana. Kolmannen erän taistelussa pystyttiin ottamaan hallinta pelistä ja sen jälkeen kaksi arvokasta läpiajomaalia. Pelicans pelaa äärettömän hyvää jääkiekkoa tällä hetkellä, ja se lisää näiden pisteiden arvoa, kouvolalaisvalmentaja fiilisteli.

Toisen ottelun putkeen hävinnyt lahtelaislauma johti toisella tauolla 3−2 tehot 1+1 tehneen kippari Antti Erkinjuntin, Henri Heinon ja taskuraketti Iikka Kangasniemen osumilla. Kuten sanottua, päätöserä oli kuitenkin Pelicansille karmaiseva numeroiden kääntyessä lopulta 3−4:ään. Matikaisen mukaan pelkästään puolustajia ei käy osoittaminen syyttävällä sormella.

− Johdetaan 3−2, annetaan 3−3:een, ja sitten vielä 3−4:ään. Ei me voida tehdä niin. En ole tässä pakkeja syyttämässä tai muuta, vaan koko viisikon toimintaa. Hyvin valmistauduttu tälle päivälle, jalka oli hyvä ja pelin virta oli hyvä. Edelleen kaivataan sitä 60-minuuttista loppuun saakka. Kirvelee, mutta kirvelkööt. Ei mahda mitään.

Maalin ja syötön saalistaneen Josh Greenin ja Juha-Pekka Haatajan maalit sekä läpiajoista osuneiden Kai Kantolan ja Terry Broadhurstin onnistumiset riittivät kouvolalaisille täyteen pottiin. Liigassa toiseksi vähiten (62) maaleja iskenyt KooKoo alkaa saamaan maalihanoja hiljalleen auki.

− Viimeistely oli terävää, kahteen peliin yhdeksän maalia. Paketti ei ole vielä kasassa, mutta me tehdään sen eteen töitä koko ajan. Olihan vaisu lähtö peliin meiltä. Irving oli aika iso pala kakkua, ja muu joukkue tuli perässä, Tuokkola päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo