Tappara pilasi Lukon juhlat - Vuori sätti omiaan

LIIGA / Raportti
Juha Vuori ei sulattanut joukkueensa esitystä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Rauman Lukko juhlisti tänään 80-vuotista taivaltaan. Raumalaisten harmiksi hallitseva mestari ja viimeisenä neljänä keväänä Lukon kauden päättänyt Tappara otti pisteet matkaansa.

Ensimmäinen erä oli Lukolta äärimmäisen vahva, ja erätauolla valotaululla näkyivät 2−0-lukemat kotijoukkueen hyväksi. Lukko paineisti Tapparaa voimakkaasti ja oli pelin päällä. Juhlailta meni kuin satukirjassa.

Toiseen erään asteli kotijoukkue, jota oli vaikea tunnistaa samaksi, joka ensimmäisessä erässä laittoi tamperelaiset pesukoneeseen. Peliltä katosi pohja, Tappara otti ohjat ja paineli kolmella tehdyllä osumalla ohi.

Raumalaiset nousivat kahdesti vielä maalin takaa tasoihin, mutta vain menettääkseen sen joka kerta. Omiin vilahtaneita osumia leimasi toistuvat karkeat puolustusalueen virheet.

Lukon päävalmentajalla Juha Vuorella oli vaikeuksia omiensa esityksen hyväksymisessä.

— En viitsi sanoa suoraan, kun on lapsia kotona, Vuori aloitti.

— Ensimmäinen erä oli sinne päin. Toisessa erässä ei pelattu sitä peliä, jota haluttiin pelata. Ei tuo ole meidän pelitapa. 

— Eikä ollut viimeinen, viides maalikaan, Vuori manasi ja viittasi Henrik Haapalan viimeistelemään, Lukon näkökulmasta halvalla tavalla syntyneeseen osumaan.

Haapalan maalin ja Jesse Virtasen 4−4-tasoituksen välillä kului aikaa vain 12 sekuntia. Lukon paketti hajosi täysin kuuluisassa maalin jälkeisessä vaihdossa.

— Tänäänkin oli onnistumisia ja hyviä asioita, mutta ei perkele, koko peli pitää kestää. Yksikään äijä ei voi olla liikaa omissa ajatuksissaan. Hyvin yksinkertainen asia, että jos paine pitää antaa, niin se annetaan. 

Tällainen esitys ei ole ollut Lukolta harvinaisuus tällä kaudella. Vuori oli ottelun jälkeen silmiin nähden turhautunut. Ottelupalavereissa on useasti nostettu esille nämä asiat, mutta se ei näy pelaamisessa.

— Sen verran monta kertaa on minun mielestä näitä asioita käyty läpi, että kovapäiselläkin pitäisi mennä kalloon, että pitää pystyä paremmin pelaamaan, Vuori puhisi.

Tappara-leirin näkövinkkelistä voitto tuli rutiininomaisella suorituksella. Vierailijoiden esitys ei ollut häikäisevä, mutta se oli riittävä. Lukon karkeat virheet lunastettiin maalien muodossa tappavalla tehokkuudella.

— Kaikki jouduttiin laittamaan, mitä lähti, kuvasi Tapparan valmennusryhmään kuuluva Timo Elo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo