KooKoolle jatkoaikavoitto - Kousan loukkaantuminen Pelicansin lisäharmina

LIIGA / Raportti
Anrei Hakulinen ratkaisi entistä seuraansa vastaan.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
KooKoo ja Pelicans päätyivät kauden kaikissa Kouvolassa pelatuissa otteluissa jatkoajalle. Anrei Hakulinen ratkaisi KooKoolle 2−1-voiton kauden viimeisimmässä kohtaamisessa.

Jatkoaikaa ehdittiin tällä kertaa pelata kahta sekuntia vaille kaksi minuuttia. Anrei Hakulinen sai kierrettyä tanskalaispuolustaja Stefan Lassenin ja sijoitti kiekon sen jälkeen oikeaan yläkulmaan. KooKoon asema muuttui kuitenkin kahdesta pisteestä huolimatta heikommaksi, sillä pudotuspeliviivan tuntumassa olevat Ilves ja Jukurit nappasivat täyden pistepotin.

Avauserässä nähtiin yksi maali, ja se tuli alivoimalla. KooKoon Juha-Pekka Haataja oli ottanut 2+10-minuuttisen entisen seuratoverinsa Mikko Kousan selkään taklaamisesta ja istui sitä, kun Panu Mieho riisti Iikka Kangasniemeltä kiekon KooKoon hyökkäyssiniviivan tuntumassa. Mieho ajoi maalille ja Terry Broadhurst pisti irtokiekon sisään.

Molemmat saivat vielä lisämahdollisuuksia ylivoimilla, mutta Broadhurstin ensimmäinen maalilähes kuukauteen jäi erän ainoaksi.

Toisessa erässä pääosiin nousi kaksi pelaajaa: Vili Sopanen ja Leland Irving. Suurin osa Pelicansin maalipaikoista aukesi Sopaselle, mutta Irving oli joka kerta etevämpi esittäen lukuisia huippupelastuksia. Hieno puolustussuoritus nähtiin myös Mieholta, joka heittäytyen sai kiekon Sopasen lavasta Pelicans-pelaajan ollessa läpiajossa.

Kolmannessa erässä Haataja joutui jälleen rangaistusaitioon, ja jälleen soi verkko. Tällä kertaa ylivoimajoukkueen toimesta, kun Juha Leimu laukoi hänelle tyypillisellä tavalla tasoituksen. Pelicans oli lähempänä voittaa ottelun varsinaisella peliajalla, mutta 14 kertaa päätöserässä torjunut Irving vei joukkueiden kohtaamisen jälleen jatkoajalle.

Molemmat joukkueet kärsivät ottelussa loukkaantumisen. Edellisen kohtaamisen ratkaissut KooKoon Olli Korhonen joutui jättämään kaukalon kesken pelin. Sama kohtalo oli Kousalla, joka ei pelannut enää Haatajan taklauksen jälkeen. Hyvä uutinen Pelicansille oli sen sijaan se, että suuren osan kautta vain ylivoimia pelannut Leimu mittautti kauden suurimmat peliminuuttinsa, sillä jääaikaa kertyi liki 17 ja puoli minuuttia.

KooKoolla on jäljellä kuusi ottelua ja se on seitsemän pisteen päässä kymmenennestä sijasta, joten mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat teoreettiset. Pelicans lisäsi johtoaan Ässiin ja Kärppiin pisteellä taistelussa kuudennesta sijasta. Kaksi pistettä lahtelaisten takana oleva Ässät on pelannut yhden ottelun vähemmän.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo