Tulivoimaa vai pujottelukeppejä? Liikkuvat puolustukset vastakkain Hämeenlinnassa

LIIGA / Ennakko
Oskari Mannisella on koossa mukavat 10 tehopistettä.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Keskiviikkona toisella paikkakunnalla vääntäneet HPK ja KooKoo jatkavat peliputkeaan torstaina Hämeenlinnassa. Vastakkain on kaksi hyvällä luistelulla harjoiteltua puolustusta.

Keskiviikkona molemmille joukkueille tuloksena oli tasan nolla pistettä, kun molemmat hävisivät ottelunsa maalin erolla. Kouvolalaisille tappio oli erityisen kirpeä, sillä KooKoolta hylättiin ottelussa kaksi maalia videotarkastuksen jälkeen. HPK puolestaan sai unelma-alun menemällä jo 2−0-johtoon HIFK-ottelun kymmenennellä minuutilla, mutta tämän jälkeen helsinkiläiset tulivat hiljalleen rinnalle ja lopulta ohi.

Vastakkain on kaksi kiekollisesti hyvää puolustusta. HPK:n puolustajat ovat yhteensä ampuneet 13 osumaa, mikä riitää Liigan jaettuun ykköstilaan Tapparan kanssa. KooKoolla vastaava luku on 11 osumaa. Yrityksestä homma ei ole ollut KooKoossakaan kiinni, sillä Mikko Lehtonen (149 laukausta) johtaa Liigan laukaisutilastoa, jossa lisäksi Ryan O'Connor (119) on viidentenä ja Robin Jacobsson (98) yhdeksäntenä.

HPK:n kovin ampuja on Petteri Nikkilä sijalla 10 samalla määrällä Jacobssonin kanssa. Huomionarvoinen on myös Mathias Porselandin lukema (55 laukausta kymmenessä ottelussa), joka olisi muiden kanssa vastaavalla ottelumäärällä Liigan kärkikymmenikössä.

Onko Suhonen vielä suunnitelmissa?

HPK:n miehistö kärsii tällä hetkellä useista loukkaantumisista. Puolustuksessa tilanne on kuitenkin edelleen hyvä. Tällä hetkellä jonkinlaisessa seiskapakin roolissa on Teemu Suhonen, jonka otteet ovat olleet ajoittain hyvin epätasaisia puolustussuuntaan. Kahdessa viimeisistä neljästä pelissä Suhoselle on kertynyt vain reilut viisi minuuttia peliaikaa.

Puolustusten onnistumiset ovat suuressa roolissa myös torstaina. Kotijoukkueelta parannusta tarvitaan edelleen ylivoimalle, jossa HPK:n onnistumisprosentti on Liigan toiseksi heikoin. Siihen nähden Liigan neljänneksi paras kokonaismaalimäärä (84) on hyvä. Sillä on lähes puoli maalia enemmän osumia per ottelu kuin KooKoolla. Viimeisissä yhdeksässä pelissä HPK on tosin tehnyt vain kaksi kertaa enemmän kuin kaksi maalia.

Pelitapaan joukkueen maalinteon ailahtelu ei ole vaikuttanut. Laadukas kiekollinen pelaaminen kentän molemmissa päissä on pitänyt HPK:n laukaisuhallinnassa niskan päällä myös tappioon päättyneissä otteluissa. HPK luo jatkuvasti määrällisesti tarpeeksi paikkoja maalinteon onnistumiseen ja pelien voittamiseen.

Torstain kamppailu on järjestyksessään viides KooKoon tuoreelle valmentajalle Tuomas Tuokkolalle. Tähän asti pelatuista otteluista kaksi on päättynyt tappioon ja kaksi KooKoon voittoon.

Seuraa Heitä

Sakari Manninen #65 | AHL

Keskushyökkääjä

Palasi sentterin tontille Oula Palven loukkaannuttua. Ei ole iskenyt hirmutehoja, mutta napsii pisteen sieltä ja toisen täältä. Ehdottoman luotettava dynamo illasta toiseen, mutta osumatarkkuudessa on toivomisen varaa.

Robin Jacobsson #5 | Graz 99ers

Puolustaja

KooKoon puolustuksen piilohelmi. Kiekollinen peli asiallista ja laukaus lähtee hanakasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Hämeenlinnassa trillerin ainekset ilmassa
Hämeenlinnassa on luvassa tasainen ja vähämaalinen taistelu. Molemmat joukkueet hävisivät edelliset ottelunsa niukasti ja molemmat ovat luisuneet kuntopuntarissa jumbojen joukkoon. Vaikka varsinkin HPK:n viimeistely onkin ollut pahasti ruosteessa, ennakkoasetelmien perusteella odotettavissa on tasapeli tai korkeintaan yhden maalin voitto.
2 3
2 3