Tehottomien taisto Tampereella

LIIGA / Ennakko
Jerry D`Amigo on piristymään päin
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Molempien joukkueiden ongelma on ollut tehottomuus maalipaikoissa. Ilves sai ketsuppipullon auki tiistaina Vaasassa mättäen kuusi maalia. Miten vastaa Lukko, jos Ilveksellä on vielä momentum päällä tiistaista?

Tamperelaisjoukkue elää tulevaisuudestaan. Pitkin kuluvaa kautta ja vuottakin on joukkue ollut otsikoissa milloin mistäkin. Organisaatio on paljon saanut "shittiä" niskaansa, usein aiheesta. Tällä kaudella on kuitenkin näytetty merkkejä tekemisen meiningistä, ja joukkueen loukkaantumisiin on haettu vahvistuksia tilalle. 

Vahvistuksia on jo vaihdettu uusiin, ja joukkue elää koko ajan. Yhdysvaltalainen Jerry D´Amigo on viimein näyttänyt että pelimies siellä kuoren alla on. Micheal Keräsen mahdollista siirtoa odotetaan monessa paikassa kuin kuuta nousevaa. Vanha ilvesläinen voisi pelkästään jo läsnäolollaan ja taidoilla tuoda moneen pelaajaan uutta nostetta. Sitä Ilves kaipaisi kovasti.

Karri Kivi lienee yksi parhaista valmentajista Ilvekselle, joka on täydellä sydämellä mukana päivittäisessä tekemisessä. Hän on tuonut valonpilkahduksen Ilveksen synkkään pimeyteen, kuten Gandalf Morian kaivokseen. Maaleja Ilves tarvitsisi vielä lisää. Joukkue on viimeksi tehnyt yli kolme maalia syyskuussa.

Nuorten pelaajien nousu on kantanut Ilvestä välillä, pitkiä putkia hekään eivät vielä pysty pitämään yllä. Tämän takia joukkueen kantavien pelaajien on myös nostettava tasoaan. Ailahtelevaisuus on edelleen perisynti.

Synk kaus ganalin barttaal

Lukko kyntää syvässä alhossa, jollaista ei ole nähty Raumalla hetkeen. Joukkue on totuttu näkemään sarjan kärkikahinoissa, ja yleensä välierissä asti. Risto Dufvan ajan jälkeen odotettiin uuden valmentajan, Juha Vuoren, tuovan uutta tuulahdusta joukkueen otteisiin. Toisin on käynyt, sillä Lukko majailee viimeisenä sarjataulukossa. Ja Vuorikin sai menneellä viikolla potkut.

Tällä kaudella ei ole oikein toiminut mikään, ainakaan pitkäjaksoisesti. Joukkue pääsi pelaamaan peräti neljä kotipeliä putkeen, mutta sekään ei tuonut kuin yhden voiton. Kaiken hyvän lisäksi vanha valmentaja Dufva kävi hakemassa pisteet Mikkeliin murskalukemin. Joukkueen keskimääräinen maalimäärä per ottelu on ollut noussut alkukaudesta.

Hattua pitää silti nostaa raumalaisille. Uuden valmentajan, Kari Heikkilän, johdolla joukkue on alkanut osoittaa merkkejä piristymisestä. Lukko-kannattajien harmiksi vain piristyminen on pientä, mutta kuitenkin silti eteenpäin menevää. Varsinkin Kaapo Kähkönen maalinsuulla on välillä yksin tuonut pisteitä raumalaisille.

Kausi on kohta puolessa välissä ja Lukon pistekeskiarvo on melko heikko kokonaisuutena. Näyttää siltä, että Lukon kausi loppuu tällä kertaa runkosarjaan. Ensi vuotta pitäisi oikeasti alkaa jo rakentamaan voimakkaasti.

Seuraa Heitä

Aleksi Mustonen #91 | HC Davos

Keskushyökkääjä

Tekee välillä pisteitä, mutta katoaa myös kuvastakin välillä. Taitava pelaaja, jonka pitäisi olla esillä useammin.

Aaron Gagnon #11 | MoDo

Keskushyökkääjä

Viime kaudella 25 säkkiä, nyt vasta neljä kasassa. Ei näytä hyvälle. Jossain vaihessa maaleja alkaa tulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilves jatkaa siitä, mihin jäi Vaasassa
Kipeästi piristysruisketta kaivannut Ilves sai vihdoin haluamansa katkaisemalla tappioputkensa Vaasassa. Itseluottamus on varmasti parantunut ja maalivahtipelikin tuntuisi olevan uomissaan. Liigan alkukauden pahin alisuorittaja ei tule hakemaan Tampereelta pistettäkään.
3 4
1 2