Sijoituksissa suurempi ero kuin pisteissä

LIIGA / Ennakko
Isonmäen laidat testataan jälleen kerran.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Laulun mukaan arpa kohtalon on arvaamaton. Arvaamattomuuden lisäksi marras-joulukuun vaihde on äärimmäisen tärkeää aikaa koko kauden kannalta.

Liigan runkosarjassa on kaikkiaan 60 ottelua jokaisella joukkueella, mutta silti tämänhetkistä vaihetta voi kutsua kauden käännekohdaksi. Pelicans ja Ässät majailevat sijoilla neljä ja yhdeksän, mutta silti eroa on vain neljän sarjapisteen verran.

Lahtelaisvieraat pystyvät hyvävireisillä joulukuun peleillä melkein varmistelemaan asemiaan suoran pudotuspelipaikan tuntumassa, kun taas porilaisnippu tarvitsee härkäviikoiltaan pisteitä säilyäkseen kymmenen parhaan joukossa.

Pelicans pelasi marraskuussa yhdeksän ottelua ja voitti niistä kuusi. Tämä on ollut suurena tekijänä myös hienossa sijoituksessa taulukossa.

Petri Matikaisen luotsaama lahtelaisnippu on löytänyt keinon voittaa pelejä, eikä liidolle näy loppua. Edes loukkaantumishuolet tai muut poissaolot eivät ole murtaneet Pelicansin virettä, vaan paikkaajia on löytynyt tarpeen mukaan.

Muista poissaolijoista Antti Tyrväinen palasi tiistain Kärpät-ottelussa liigajäille pelikieltonsa jälkeen. Pelituntumaansa vielä hakeva Tyrväinen meni omien sanojensa mukaan kokeneen sotaratsun, Mika Pyörälän, harhautukseen Kärppien jatkoaikamaalin yhteydessä.

Äärimmäisen tasaisessa sarjataulukossa Ässät on noin viiden pisteen päässä hyvistä ja huonoista sijoituksista, joten lähiviikkojen pelien merkitys korostuu. Tiistaina loistavan jääkiekko-ottelun pelannut TPS oli liian kova pala purtavaksi, eikä mainiota syksyä ja talvea pelannut Pelicans helpota porilaisten urakkaa.

Ässätkin on kokenut kovia sairastuvan puolella, ja polvitaklauksesta toipunut Jussi Makkonen putosi tiistaina uudelleen kokoonpanon ulkopuolelle. Lisäksi pelitauolta palanneen Matti Kuparisen pelaaminen on epätodennäköistä kurinpitotoimenpiteiden takia.

Illan erikoinen

Molempien joukkueiden päävalmentajat toimivat aikanaan myös Bluesin peräsimessä Espoossa.

Seuraa Heitä

Antti Kerälä #44 |

Keskushyökkääjä

Juonikas sentteri Hattulasta ei ole vielä päässyt samanlaiseen peli-iloon kuin viime kaudella. Kerälä syöttää vielä aloituspisteiden välistäkin, ja muutenkin meno on liian epävarmaa. Taidot ovat kyllä tallella.

Antti Tyrväinen #89 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Tyrväinen lienee vierasjoukkueen seuratuin hahmo. Parhaimmillaan hän jakaa hyviä taklauksia ja on aito pelillinen apu joukkueelleen. Muutama ensimmäinen peli saattaa olla pientä hapuilua pitkän tauon jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ässien heikko hyökkäysteho koituu jälleen kohtaloksi
Pirteitä otteita esittänyt Pelicans tulee olemaan vaikea, ellei tällä hetkellä mahdoton, vastustaja Ässille. Porissa tuskaillaan maalinteon kanssa. Heikko hyökkäyspään peli tuntuu olevan tällä hetkellä ylitsepääsemätön ongelma, ja tämän tietävät myös lahtelaiset. Ässien maalisaldo ei tule ylittämään kahta, joten Pelicansille riittää 3-4 osumaa.
1 2
3 4