HPK otti pisteet - Loukkaantumisista kärsivä KooKoo: "Ei kuljeta onnellisten tähtien alla"

LIIGA / Raportti
Illan teema oli puolustuspelaaminen.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Hämeenlinnassa kohtasi kaksi tarkasti puolustavaa joukkuetta. HPK oli lopulta parempi viimeisen erän maaleillaan. KooKoolle jäi muistoksi illasta lähinnä pitkäksi venähtänyt sairaslista.

KooKoo aloitti terävästi ottelun HPK:ta vastaan. Vierasjoukkue vyöryi hyökkäyksiin aggressiivisesti ja sai apuja HPK:n tekemistä virheistä hyökkäyksiin lähdöissä. Pienet keskustelutuokiot tulivat tutuiksi kotijoukkueen maalilla HPK-veskari Emil Larmin torjuntojen jälkeen.

KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola jakoi mietteitään ottelun jälkeen.

− Joukkue on tällä hetkellä kehitysvaiheessa, ja tänään emme olleet missään vaiheessa parhaimmillamme. Sitkeästi joukkue kuitenkin tappeli, väänsi ja puolusti läpi ottelun. Hyökkäyspelaaminen jäi hieman vajaaksi tänään ja sen takia emme päässeet laadukkaisiin maalintekopaikkoihin. HPK otti ottelun hallinnan ja se lopulta palkittiin, Tuokkola pohti.

Samu Perhonen joutui pikakomennuksella tolppien väliin, mutta hoiti työnsä kunnialla illan mittaan.

− Perhonen pelasi hienon ottelun, vaikka joutuikin tulemaan nopealla komennuksella maalin suulle. Aamulla vielä Leland Irving nimettiin kokoonpanoon, mutta hän ei ollut lopulta ihan pelikunnossa, oli Tuokkolan kehut veräjänvartijalle.

− Takaiskuja tuli melkoisesti, kun ensin Mikko Jokela loukkaantui ensimmäisessä erässä, sitten Mikko Virtanen toisessa erässä ja lopulta vielä Arttu Pelli kolmannessa erässä. Meidän joukkueen kentälliset eivät nyt kulje onnellisten tähtien alla, Tuokkola manasi.

Myös HPK sai luotua paikkoja vastustajan maalille. Varsinkin Sakari Mannisen luotsaama kakkoskentällinen oli pirteällä tuulella hyökkäyspäässä.

HPK sai Jarkko Immosen jäähyn myötä tilaisuuden yrittää ratkaisua ylivoimalla, mutta erikoistilannepelaaminen ei tunnu joukkueella lähtevän lentoon. Ehkä ylivoimamaali edellisessä ottelussa HIFK:ta vastaan sai jälleen vatsan täyttymään.

HPK:n yritys palkitaan ja joukkue kiittää kolmesta pisteestä

HPK avasi illan maalihanat kolmannen erän lopussa. Mathias Porseland sai poikittais-syötön siniviivalla ja laukoi kiekon vastustamattomasti vastustajan verkkoon.

Teemu Turunen imi mukaansa kolme vastustajan pelaajaa ja pelasi kiekon minulle painottomalle puolelle. Sivusilmällä näin pakkikaverin olevan vapaana ja laitoin kiekon hänelle, oli Oskari Mannisen analyysi maalin synnystä.

Jaakko Turtiainen löi loppulukemat lopulta tyhjään maaliverkkoon viime minuutilla.

Voittomalin syöttänyt Manninen oli tyytyväinen ottelun jälkeen.

− Meille oli tänään tärkeintä hyvä puolustaminen ja saimme siitä pidettyä hienosti kiinni. Larmi hoiti mainiosti ne tilanteet, jotka vastustaja sai ottelun aikana. Lopussa saimme palkinnon luomistamme tilanteista ja kolme pistettä, Manninen kommentoi.

Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti ja ryhmittyivät nopeasti, eikä keskialueen jälkeen hyökkäävä joukkue päässyt kontrolloidusti purjehtimaan vastustajan maalille.

Yleisö sai nauttia illan mittaan vauhdikkaasta ottelusta, jossa ei hienouksilla herkuteltu. Ilta ei ollut maalivahdeille kaikkein helpoin, kun kiekko kimpoili mailoista ja pelaajien jaloista arvaamattomasti.

Jos joukkueet olisivat onnistuneet viimeistelyssä yhtä hyvin, kun vastustajan syöttöjen katkaisemisessa, olisi nähty illan mittaan kaikkien aikojen maalikimara.

HPK-luotsi Antti Pennanen huokui tyytyväisyyttä taistelun päätyttyä.

− Tiesimme, että KooKoolla oli takana hyvä peli KalPaa vastaan ja he olisivat ansainneet ottelusta voiton. Meillä oli takana heikko peli HIFK:ta vastaan ja se näkyi meidän tekemisessä puolustusalueella. Emme antaneet KooKoolle montaa hyvää maalintekopaikkaa ja siihen olen todella tyytyväinen.

− Otimme muutaman huonon jäähyn, mutta toisaalta alivoimapelaamisemme oli todella laadukasta. Ehkä olimme juuri sen kaksi maalia parempia, Pennanen päätti valmentajahaastattelun.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo