Veskari Marsista ja alivoimamaali Pelicansin turmana

LIIGA / Raportti
Petri Matikainen arvioi Andreas Bernardia muikein lausunnoin.
Ässien ja Pelicansin ottelussa oli vauhtia, tunnetta, lajiin sopivia vääntöjä. Laadukkaat hyökkäykset ja maalipaikat olivat vähissä, kunnes Niko Ojamäki iski toisessa ottelussa peräkkäin alivoimalla.

Pelicans teki Porin-ottelussa lähes kaiken oikein hieman vajaan 50 minuutin ajan. Joukkue pääsi ottelun alussa pelin rytmiin huomattavasti kotijoukkuetta paremmin. Yksi illan avainhahmoista seisoi kuitenkin Padan tolppien välissä.

Andreas Bernard keräsi kiitosta myös vierasjoukkueen leiristä.

"Täytyy ihmetellä, mistä Marsista Jyrki Aho on kaivanut tuon maalivahdin. Hän pelaa aivan väärässä sarjassa."

− Täytyy ihmetellä, mistä Marsista Jyrki Aho on kaivanut tuon maalivahdin. Hän pelaa aivan väärässä sarjassa, seuraava steppi on NHL, ihasteli Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen.

Illan sankari itse oli hieman Matikaisen lausuntoja vaatimattomammalla asenteella liikkeellä.

− Uskon kyllä, että tämä oli kauden paras pelini. Varsinkin se alun 5−3-alivoimalla sain muutamia tärkeitä torjuntoja. Ne ovat joukkueelle tärkeitä, jotta saadaan koko peli lähtemään hyvin käyntiin, mietti Bernard.

− Tiesimme kyllä, mitä he yrittävät ylivoimalla, mutta 5−3 on aina erilaista. Sitä ei pysty ennakoimaan niin hyvin.

Yrityksen puutteesta lahtelaisvieraita ei voi syyttää. Muun muassa Justin Hodgman laukoi kahden miehen ylivoimalla yhteensä kuusi kertaa tuloksetta, ja muitakin tuhlaajapoikia Ässien päädyssä pyöri.

Vatsavaivoistakin kärsinyt italialaisvahti on viime peleissä kantanut torjuntavastuuta myös siksi, että Ari Ahonen on joutunut hetken huilaamaan. Torstaina Ahonen oli jo luukkuvahtina. Ässissä on tällä hetkellä se tilanne, että maalivahteja pystytään peluuttamaan aika lailla tasan, eivätkä pelit kaadu siihen valintaan.

Kumpikaan maalivahti ei joudu ottamaan liian suurta henkistä ja fyysistä kuormaa harteilleen.

Ahon mukaan ottelun kolmas erä käynnistyi kotijoukkueen kannalta mukavasti, mutta kuten kliseisesti voidaan todeta, vasta avausmaali muutti pelin luonnetta kunnolla. Niko Peltola syötti Niko Ojamäen läpiajoon, eikä porilaisnuorukainen jättänyt Joona Voutilaiselle torjunnan mahdollisuuksia.

− Yksittäinen irtopaikka livahti sisään, joten tietenkin tämä tulos harmittaa. Niin paljon kuin olimme panostaneet tähänkin otteluun, se ei vain riittänyt, arvioi Matikainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo