Sport kurinpalautuksen jälkeen askiin JYPin kanssa

LIIGA / Ennakko
Sportin pelaajien täytyy ottaa itseään niskasta kiinni.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Sport jatkaa viikkoaan toisella kotiottelulla JYPiä vastaan. Kotkapaidat kokivat viime ottelussa tamperelaista shokkihoitoa, mikä povaa uutta peli-ilmettä.

Sport pelasi tasaväkisesti Ilvestä vastaan ensimmäiset kaksi erää, mutta epäonnistunut neljän minuutin ylivoima ja tupsukorvien kaksi maalia imivät pelaamisen halut.

Onnetar ei ainakaan kotkalaumaa suosinut, kiekon kilahtaessa tolppiin ja ylärimaan useamman kerran.

Tomek Valtonen ei sulattanut suojattiensa suorituksia päätöserässä, ja pisti koko joukkueen ottelun jälkeen ylimääräiselle luisteluharjoitukselle.

Sportin puolustuksesta Markus Nordlund on nostanut huomattavasti tasoaan alkukauteen verraten. Hyökkäys sai kuitenkin Ilves-ottelussa ison kolauksen, kun Joonas Komulainen koki loukkaantumisen vain hetkeä ennen kamppailun alkua, mikä näkyi ylivoimakoostumuksessa, ja kultakypärä Olavi Vauhkosen otteissa, kun tuttua tutkaparia ei ollut tarjoilemassa.

Iskeekö Sport sinne mihin JYPiä sattuu?

JYP on kärsinyt viime aikoina kurinalaisuuden puutteesta, ja huonosta johtoaseman ylläpidosta. Erityisen suurta murheenkryyniä jyväskyläläisille ovat olleet ne paljon puhutut kahden maalin johdot, sekä päätöserät.

Positiivisen puolelta alivoima on Keski-Suomalaisilta onnistunut varsin tehokkaasti. 

Edelliset kamppailut ovat olleet isoista maalimääristä huolimatta tasaväkisiä kamppailuja, ja JYPillä on myös saumat osua arkaan paikkaan. Sport on päästänyt edelliseen kuuteen otteluun 22 maalia, joten maalivahtien otteet ovat isossa asemassa myös.

Seuraa Heitä

Joonas Nättinen #9 | HV 71

Keskushyökkääjä

Viime kaudella seilaili ketjusta toiseen, mutta nyt hyökkääjä on löytänyt paikkansa JYPin ykkösketjussa. Iski viime ottelussa Lukkoa vastaan kaksi maalia.

Olavi Vauhkonen #42 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Pisteiden takominen on hyytynyt, mutta maalinteon nälkä ei takuulla ole loppunut.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kotiyleisö joutuu pettymään Vaasassa
Sport on varmasti kerännyt itsensä edellisen ottelun yllättävästä rökäletappiosta. Vastaavia lukemia ei tulla näkemään enää toista kertaa peräkkäin, mutta kotivoitto voi silti olla tiukassa. JYPillä on siis täydet mahdollisuudet riistää pisteet varsinaisella peliajalla. Kohde tarjoaa kuitenkin myös sen verran vahvaa ristiä, että tasapeliäkin kannattaa kokeilla.
2 3
3 4