Lukon pisteputki venyy Heikkilän alaisuudessa – yleisö tuohtui kolmannessa erässä

LIIGA / Raportti
Lukko tuuletti ottelun ainoaa maalia toisessa erässä.
Kuva © Jarno Hietanen
Rauman Lukkoon pari viikkoa sitten päävalmentajan paikalle hypännyt Kari Heikkilä johdattaa joukkuettaan edelleen pisteputkessa. Torstai-iltana Lukko kaatoi Ilveksen Hakametsässä 1–0-lukemin. Kolmannen erän tuomaritoiminta kuumensi tunteet katsomossa.

Lukon vierailu päävalmentajansa Kari Heikkilän viime kauden kotikaupunkiin oli voitokas. Tasaisen väännön päätteeksi Lukko lähti kotimatkalle kolme pistettä rikkaampana. Voitto oli Lukon toinen Heikkilän ajalta. Joukkue on ottanut jokaisesta ottelustaan pisteitä, kun Heikkilä on ollut peräsimessä.

− Hyvä suoritus. Joukkueelle tässä tilanteessa on parasta, että tuli maalin voitto. Jos peli päättyy 7−2 tai 7−0, niin niistä ei paljon opi mitään. Näistä oppii enemmän, Heikkilä kommentoi.

Kaukaloon polvivamman jälkeen palannut Jakub Stepanek oli voiton avain 36 torjunnallaan. Varsinkin kolmannessa erässä Ilves koitti ahnaasti tulla maalin takaa-ajoasemassa rinnalle. Paras paikka siunaantui Juho Liuksialalle hieman viimeisen erän puolivälin jälkeen. Liuksialan veto lirui Stepanekin selän taakse, mutta ohjautui ulos maalista.

Heikkilän mukaan kolmen pisteen voitto oli erittäin tärkeä joukkueen itseluottamuksen kannalta.

− Tämä on vielä aika selviytymistä. Tässä ei voi pitää hirveätä lippuparaatia. Joukkue oli itseluottamuksen kanssa aika huonossa tilassa. Nyt on nostettu aika monta päätä pinnalle, Heikkilä sanoi.

Lukon ainoan maalin ottelussa teki Aleksi Saarela vain muutama sekunti Ilves-jäähyn päättymisen jälkeen. Raumalaisille tarjottiin ottelussa ylivoimaa viidesti, mutta joukkueen ylivoima ei vakuuttanut.

− Kun on ihan pohjalla, niin sieltä tullaan pienin askelin ylöspäin. Uskon, että ylivoimakin paranee ajan kanssa, Heikkilä kertoi.

Kivi ihmetteli huonon ja hyvän päivän eroa

Ilves katkaisi tiistaina kuuden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa Vaasassa. Joukkue viimeisteli ottelussa peräti kuusi maalia. Tiistaina tamperelaiset jäivät hyvistä paikoista huolimatta nollille.

− Ensimmäinen erä oli minulle iso kysymysmerkki. Jos ajattelee, että ne jätkät, jotka tekivät samat asiat hyvin Vaasassa, niin nyt he eivät saaneet samaa irti, Karri Kivi sanoi.

Kivi ihmetteli, mistä huonojen ja hyvien päivien ero johtuu. Ilves-luotsi oli kuitenkin tyytyväinen siihen, että peli parani ensimmäisen erän jälkeen.

− Aika paljon sai tehdä, että sai palikat taas kasaan, Kivi puhisi.

Ilveksen tehottomuus sai Hakametsän yleisönkin huokailemaan. Myös tuomaritoiminta kolmannessa erässä herätti yleisössä suurta ihmetystä. Hieman viimeisen erän puolivälin jälkeen Simo-Pekka Riikola tönäisi Markus Jokisen Stepanekin päälle. Tilanteesta ei vihelletty jäähyä. Vain hieman myöhemmin Teemu Aalto sen sijaan sai kaksiminuuttisen samankaltaisesta tilanteesta.

Otteluvalvojan mukaan ottelussa oli tilanteita, joista olisi voinut viheltää toisinkin. Hänen mielestään kokonaisuudessaan tuomarit vihelsivät ottelun kuitenkin hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo