Hakametsässä nähdään mielenkiintoiset ensiesiintymiset

LIIGA / Ennakko
Tappara-leirissä kaivataan onnistumisia.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Tappara-Blues-ottelussa mielenkiinnon varastavat kummankin joukkueen uudet pelaajat. Masi Marjamäki pelaa ensimmäisen ottelunsa kirvesrinnoissa. Blues taas sai NHL-paikkaa hakeneen puolustajan Petr Zámorskýn takaisin riveihinsä.

Kirvesrinnat ovat alkukauden eläneet Juha Metsolan torjuntojen ja Pekka Jormakan maalien varassa. Jormakka on tehnyt yli kolmasosan Tapparan maaleista. Espoolaisten tuki ja turva on ollut maali- ja pistepörssiä johtava Kai Kantola, joka valittiin myös Liigan syyskuun pelaajaksi. Kim Hirschovits on tarjonnut laiturille hyvää taustatukea.

Tamperelaisilla olisi paljon opittavaa Kantolalta, joka suoraviivaisella pelityylillään takoo maaleja kiihtyvällä tahdilla. Tyypillinen Tapparan hyökkäys taas päättyy kiekon menetykseen, kun hyvästä maalintekopaikasta on lähdetty hakemaan näennäisesti parempaa. Masi Marjamäki tuo kirvesrintojen peliin kaivattua suoraviivaisuutta ja fyysisyyttä, sillä edellytyksellä että pysyy pelikuntoisena.

Blues esittelee Hakametsään saapuville kannattajilleen Petr Zámorskýn. Maajoukkuetason tšekkipakki ei saanut pelipaikkaa New York Rangersista ja pelaa lainasopimuksella Espoossa. Zámorskýsta odotetaan puolustuksen johtohahmoa ja ylivoimaan viivamiestä.

Tapparan tavoitteena on katkaista orastava kahden ottelun tappioputkensa. Kotiyleisö odottaa voiton lisäksi pelaamiseen selkeää tasonnostoa. Maalinteko ja ylivoima ovat olleet kirvesrintojen kompastuskivet. Edellisessä ottelussa myös Juha Metsolan pelaamisessa näkyi haparointia.

Blues lähtee hakemaan ensimmäistä vierasvoittoaan. Tappara on kolmesta kotipelistään hävinnyt kaksi, joten varsinaista kotitaikaa ei ole. Bluesilla on alla hyvällä asenteella kaivettu voitto, Tappara-leirissä alkaa pikku hiljaa paine nousta, ja ratkaisupaikoissa mailaa puristetaan. Bluesin ratkaisupaikat löytyvätkin kirvesrintojen virheistä.

Seuraa Heitä

Masi Marjamäki #16 | Almtuna IS

Vasen laitahyökkääjä

LeKissä alkukauden tuntumaa hakenut voimahyökkääjä pelaa ensimmäisen pelinsä Tappara-paidassa.

Petr Zamorsky #24 | AHL

Puolustaja

Tšekkipakki ei saanut NHL-paikkaa ja vahvistaa nyt Blues-puolustusta ja -ylivoimaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle