Kauden vauhdikkain peli päättyi Blues-juhlaan

LIIGA / Raportti
Kalle Kaijomaa onnistui maalinteossa pitkästä aikaa.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Espoossa nähtiin vauhdikas ja tunteikas peli, jossa ratkaisua saatiin odottaa voittomaalikilpailuun asti. Bluesin loistava saldo parani entisestään, kun Kim Hirschovitsin toinen yritys onnistui.

Ottelu kesti kaikkiaan lähes kolme tuntia, mutta katsojille se ei tuottanut pettymystä. Peli aaltoili moneen otteeseen ja oli erittäin kovavauhtinen. Kun mukaan mahtui myös voimakkaita tunteita sekä keskimääräistä enemmän maaleja, voi ottelun nostaa kokonaisuutena parhaaksi tällä kaudella Espoossa nähdyistä peleistä.

− Tapparassa itsekin pelanneena pidin, että Tampereelta oli paljon faneja ja he pitivät ääntä, kuten myös Bluesinkin fanit. Tällaisia on hieno pelata, Bluesin puolustaja Kalle Kaijomaa kiitteli.

− Onhan se selvää, että kun kaksi joukkuetta joilla kulkee hyvin kohtaavat, saadaan hyvä jääkiekko-ottelu.  

Blues sai otteluun erinomaisen alun, kun Robert Rooba osui ensimmäisessä vaihdossaan. Tilannetta edelsi Alexander Bonsaksenin huono syöttö, jonka Peter Tiivola katkaisi.

Ottelun alku oli muutenkin vahvasti Blues-merkkinen, mutta Tappara sai parempaa otetta erän kestäessä. Maalivahtien torjunnat avauserässä menivät tasan.

Toisen erän alussa juhli Tappara Pekka Jormakan onnistuneen rangaistuslaukauksen myötä. Blues hallitsi toista erää, mutta kirvesrintojen puolustus oli tiiviinä ja laukaukset tulivat pääosin huonoilta paikoilta. 

Tapparan saadessa kiekon se onnistui rakentamaan vaarallisia hyökkäyksiä. Johtomaali oli kuitenkin seurausta täysin erilaisesta tilanteesta. Stefano Giliatin keskialueella ottamaa rangaistusta ehti kulua vain kymmenen sekuntia ennen kuin Olli Palola iski Tapparan toisen osuman.

Bluesia ei ole totuttu näkemään tällä kaudella joukkueena, joka lamaantuisi tappioasemassa, eikä se ollut sitä nytkään. Jukka Peltola vei vieraat jo kahden maalin päähän, mutta Blues nousi kahdella ylivoimaosumallaan tasoihin. Kalle Kaijomaa onnistui maalinteossa ensimmäistä kertaa sitten marraskuun viimeisen päivän ja syntymäpäiväsankari Siim Liivik teki tasoituksen juuri, kun kuuluttaja ilmoitti varsinaista peliaikaa olevan jäljellä kaksi minuuttia.

− Hieno nousu. Odotin ylivoimia jo toiseen erään, mutta kolmannessa lisättiin vielä vastustajan haastamisia ja niitä tuli, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho iloitsi.

Varsinaisen peliajan loppusekunneilla nähtiin vielä nokkapokkaa, josta Bracken Kearns, Ilmari Pitkänen ja Markus Kankaanperä lähtivät muita aikaisemmin pelistä pois kymppiensä myötä. Jokin aika aiemmin Josh Green oli saanut pelirangaistuksen protestoituaan tilannetta, jossa Bluesille ei vihelletty rangaistusta mutta Tappara sai kakkosen heti perään.

Jatkoajalla Kaijomaalla oli harvinainen tilaisuus tehdä ottelun toinen maalinsa.

− Se kyllä harmittaa huomennakin. Harvoin sitä pakkina pääsee läpiajoon. Tiesin, että [Juha] Metsola vanhana joukkuekaverina tietää mun kynät. Ajattelin yrittää längeistä, mutta kiekko pomppasi vähän loppusenteillä enkä päässyt kunnolla ampumaan. Ehkä tulee toinen läpiajo sitten ensi vuonna, Kaijomaa kertoi.

Kun peli oli jatkoajankin päättyessä tasan, seurasi voittomaalikilpailu. Ensimmäisessä ryhmässä onnistuivat Ville Korhonen ja Henrik Haapala, jatkokierroksilla vain toistamiseen yrittämässä käynyt Kim Hirschovits.

− Tasainen, kovavauhtinen vääntö. Blues oli odotetun hyvä lähtemään vastaiskuihin. Ihan täydellisesti emme pystyneet niitä puolustamaan, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola arvioi.

− Siitä huolimatta johdimme ottelua pitkälle. Se olisi pitänyt säilyttää, mutta siinä on meillä kasvun paikka.

− Hieno kiekkotapahtuma, näitä on mukava katsella varmasti katsomon puolellakin, Bluesia luotsaava Aho toi esiin.

− Vastakkain kaksi sellaista joukkuetta, joiden yli- ja alivoimat ovat toimineet. Ajattelin, että erikoistilanteisiin tämä ratkeaa ja niin se pitkälti olikin, ajatellen sitä mistä maalit tulivat.

Tappara ja Blues ovat nyt tasapisteissä suoran pudotuspeliviivan molemmin puolin. Ottelut jatkuvat molempien osalta tiistaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle