Bluesin vieraspelaaminen jäi harjoittelutasolle – Tappara korjasi potin

Josh Green näytti mallia kuinka maalin voi tehdä myös päällään.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Tampereen Tappara ja Espoon Blues kamppailivat Hakametsässä tänään toisiaan vastaan, kun hallissa oli meneillään "Lasten lauantai" -niminen tapahtuma. Joukkueet kohtasivat kolmannen kerran tällä kaudella, ja ottelu päättyi Tapparan voittoon lukemin 6-1.

Tappara ei ollut ennen lauantain ottelua voittanut Bluesia vielä kertaakaan tällä kaudella. Voitollaan Tappara kiri kuuden pisteen päähän Bluesista. HPK:n voittaessa Ässät, nousi Tappara sarjataulukon kuudenneksi, kun taas Blues tippui tappiollaan sijalle kymmenen.

Toinen erä ei tarjonnut Hakametsän yleisölle kuin jäähyjä. Blues tarjoili Tapparalle 5-3-ylivoimaakin kokonaiset kaksi minuuttia, kun Kim Hirschovits ja Olli Malmivaara päättivät istua yhtä aikaa jäähypenkillä. Ottelun jäähykuninkaaksi nousi kuitenkin yllätysnimi Henrik Haapala, joka viihtyi jäähyaitiossa yhteensä kuusi minuuttia.

Blues hallitsi joka erän alkua, mutta kotonaan pelaamaan jo tottuneille espoolaisille oli vieraspeli tällä kertaa mahdoton paikka. Kuusi ottelua kotonaan putkeen pelannut Blues ei tuntenut oloaan kotoisaksi Tampereella.

Blues aloitti maalinteon, Tappara lopetti sen

Blues aloitti ottelun pirteästi. Ensimmäisen minuutin aikana kiekko kävi jopa Tapparan maalivahdin Juha Metsolan selässä, mutta ei kuitenkaan maalissa. Ensimmäiselle ylivoimalle päästyään Bluesin kultakypärä Hirschovits näytti kuinka Liigan paras ylivoima toimii ja teki avausmaalin.

Tapparan puolustaja Alexander Bonsaksen ehti istua jäähyllä alle kymmenen sekuntia.

Tapparan maalihanat aukesivat myös ensimmäisessä erässä ylivoimamaalilla, jota tarkasteltiin tuomarien toimesta videoltakin. Teemu Aalto laukoi viivalta suoraan Josh Greeniä päähän, josta kiekko kimposi maaliin. Maali merkittiin Greenin tekemäksi.

Greenin maalista innostuneena Jarkko Malinen iski reilun kahdenkymmenen sekunnin päästä taululle lukemat 2-1. Malinen näytti ensimmäisessä erässä vielä toisen kerran yksilösuoritustensa voiman ja iski kapteeni Jukka Peltolan passista läpiajosta ja alivoimalla taululle lukemat 3-1.

Kolmannen erän viimeiset viisi minuuttia piinasivat Blues-vahti Eetu Laurikaista, kun Tappara osui vielä kolmesti hänen selän taakseen. Aiemmin pelissä jopa tripla-torjuntoihin kyennyt Laurikainen ei enää mahtanut mitään.

Bluesin pelit jatkuvat tiistaina, kun se saa kotihalliinsa vieraakseen Oulun Kärpät. Tappara pelaa seuraavan kerran vasta perjantaina Hakametsässä, kun TPS tulee vieraaksi.