Espoossa Bracken Kearnsin ja vesivahinkojen ilta

LIIGA / Raportti
Jälleen kerran kotijoukkue sai poistua voittajana kaukalosta.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Hurjassa otteluruuhkassa oleva Blues kohtasi tiistaina liigan ainoassa ottelussa kehnon marraskuun pelanneen Tapparan. Jälleen kerran vierasjoukkue joutui pettymään.

Illan ottelua edeltävät hetket olivat ainaki tuomaristolle todella erikoiset, kun herrojen pukukopissa katossa ollut sprinkleri laukesi vaatehenkarin osuttua siihen. Paikalle hälytettiin pelastuslaitos, jotka hoitivat tilanteen siihen malliin ettei isompia vahinkoja päässyt syntymään. Kuitenkin tuomariston varusteet saivat sen verran osumaa, että paikalle hälytettiin kuivaimia aina molempien joukkueiden huoltokaapeista.

Lähes kaksi viikkoa poissa pelaavasta kokoonpanosta ollut Petr Zamorsky oli todella pirteä pienen tauon jälkeen, kuitenkin vain 15 sekunttia ottelun alkamisesta tsekkipuolustaja sai kiekosta kasvoihin. Mies palasi kuitenkin jo seuraavassa vaihdossa ja olikin yksin Bluesin pirteimpiä pelaajia tämän illan ottelussa. Mies oli jopa niin innoissaan paluusta, ettei osannut aina pitää innostumisen tuomia ilosanomia suussaan, kun kolmannessa erässä päätuomari Jari Levonen vihelsi henkilökohtaisen käytöskympin Zamorskylle.

Avauserä oli todella energisen Bluesin hallintaa, mutta tällä kertaa Tapparan maalilla torjunut Juha Metsola ei ollut yllätettävissä vaikkakin kotijoukkue sai muutamia loistavia maalintekotilanteita. Parhaimman paikan sai ylivoimalla Roope Talaja, joka sai maalin takaa syötön keskelle ja mies saikin vielä yrittää toistamiseen maalintekoa samaisesta irtokiekosta.

Tapparalla oli vaikeuksia luoda hyviä tilanteita maalintekosektorin sisäpuolelle, kun avauserässä laukaukset lähtivät joko kulmauksesta tai siniviivalta. Pirteästi läpi ottelun pelannut kolmoisketju, jossa Jarkko Malisen laidalla viilettivät Elmeri Kaksonen sekä Jere Karjalainen olivat muutamaan otteeseen todellinen päänvaiva kotijoukkueen puolustajille.

− Tasainen peli, ensimmäinen erä oli tavallaan tasainen. Ylivoimat ehkä käänsi hallintaa osin meille, mutta ei saatu siinä vielä onnistumisia, kommentoi Bluesin Jyrki Aho.

Tuttu mies johdatti kotijoukkueen johtoon

Toinen erä alkoi vielä energisemmin kuin avauserä. Varsinkin Tapparan Metsola oli todella lämpöisellä päällä, kun miehelle kirjattiin toisen erän alkuun kaksiminuuttinen väkivaltaisuudesta.

Juhlaotteluaan pelanneella Jari Sailiolla oli loistava paikka viedä kotijoukkue johtoon, mutta miehen epäonneksi laukaus kimpoili tyhjästä maalista huolimatta ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Sailiolla oli toinenkin tilaisuus, mutta tällä kertaa Metsola oli ehtinyt peittämään maalinsa.

Ottelun avausmaali näki päivänvalonsa ottelun toisella puoliskolla, kun kiekon komeasti karvannut Kai Kantola antoi loistosyötön maalinkulmalle liukuneelle Kim Hirschovitsille, joka antoi seinäsyötöllä kiekon vierelle hiipineelle Ville Korhoselle, jolla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään ammottavaan Tappara maaliin.

Avausmaalin jälkeen vierasjoukkue sai selkeästi lisää virtaa, ja loikin urakalla maalintekotilanteita Bluesin maalilla torjuneen Eetu Laurikaisen nenän eteen. Kuitenkaan vierasjoukkue ei päässyt nostamaan käsiään ilmaan, sillä loistavasti pelannut Laurikaisella oli nollapelin katse silmissään.

Erikoistilannepelaaminen toi Tapparan mukaan otteluun

Kolmas erä oli todellista vierasjoukkueen hallintaa, kun hieman peruuttelevasti kaukaloon tullut kotijoukkue ei saanut kiekkoa kunnolla edes keskialueelle. Erän alun paras paikka aukesi Jarkko Maliselle jonka rannelaukaus kuitenkin kilahti miehen epäonneksi ylärimaan. Hetki tästä ja avausmaaliin syötön antanut Kai Kantola koukki itsensä jäähyaitioon.

Tapparan illan toinen ylivoimakaan ei tuottanut tulosta, eikä Josh Greenin sivurautoihin osunutta vetoa lähemmäksi päässyt vierasjoukkue.

Hieman ennen kolmannen erän puoliväliä nähtiin Tappara leirissä vakavia ilmeitä, kun kulmaväännössä Roope Talajaa vastaan itseään loukannut Markus Kankaanperä ontui itsensä vaihtoon.

Tapparan tasoitusmaali nähtiin vain alle kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista ylivoimalla, kun kotijoukkueen Stefano Giliati sulki kiekon käteensä yrittäessään purkaa sitä keskialueelle.

Kolmatta liigaotteluaan pelannut Alexander Bonsaksen laukoi tulisen lyöntilaukauksen viivasta ja koko ottelun ajan pimennossa ollut Pekka Jormakka sai mailansa väliin.

− Kolmas erä oli meiltä ehkä huonoin ja Tappara oli niskan päällä, jonka myötä tasoitusmaali tuli harmiksemme kolmannen erän loppuun, manasi Bluesin Jyrki Aho.

− Ekassa erässä Blues oli selkeästi hallitsevampi osapuoli, mutta toiseen ja kolmanteen erään saatiin peliä jo parempaan suuntaan, jonka myötä saimme tärkeän tasoitusmaalin, kommentoi mietteliäs Jussi Tapola.

Ilta sai kanadalaisen lopun

Jatkoajalla vierasjoukkue ei saanut luotua yhtäkään maalipaikkaa, kun taas Blues vyörytti armottomasti kiekkoa kohti Metsolaa. Lopulta ilta päättyi Bracken Kearnsin kauden avausmaaliin, kun jatkoaikaa oli jäljellä noin kolme minuuttia. Maalia edelsi Tapparan Olli Palolan saama huitomisrangaistus, eikä tätä mahdollisuutta kotijoukkue jättänyt käyttämättä.

− Jatkoajalla hankittu ylivoima ja sen hyödyntäminen lämmittää. Kolmeen pisteen menettäminen harmittaa kyllä, mutta pitää arvostaa jokaista pistettä mitä tästä liigasta saa tällä hetkellä. Jokainen joukkue kilvoittelee äärimmäisen kovaa näitä pisteistä, saa olla joka ilta takki kiinni mikäli meinaa pisteitä saada. Todella ylpeä olen joukkueestani, tuntuu että viime aikoina on alettu tekemään työtä enemmän joukkueelle kuin itselleen, kommentoi kotijoukkueen Jyrki Aho.

− Pienten marginaalien ottelu oli jälleen, mutta jatkoajalle saatu jäähy ja sitä myötä tappio niin kyllä se harmittaa, kommentoi Tapparan Jussi Tapola.

Molemmat joukkueet saavat nyt yhden lepopäivän, jonka jälkeen Blues kohtaa kotonaan HPK:n ja Tappara saa Hakametsään vieraita Vaasasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle