Tappelun ja tikkien sävyttämä ilta päättyi lahtelaisjuhliin

Pelicans-kapteeni Juha Leimu palasi sairauslomalta ja nakutti tulikuumassa ottelussa tehot 1+2 ollen mukana jokaisessa kotijoukkueen maalissa.
Kuva © Jarno Hietanen
Paluun loukkaantumisen jälkeen tehnyt Pelicans-kapteeni Juha Leimu kirjautti tehot 1+2, Tomas Kudelka ja Matt Generous heiluttivat nyrkkejään ja Sportin tuore vahvistus Michael Brennan ohjattiin aikaistetulle iltapesulle. Sportin ensimmäiset vieraspisteet jäivät edelleen odottamaan itseään, kun Pelicans voitti kuuman ottelun lopulta lukemin 3-2 (1-2, 1-0, 1-0).

Ottelun puhuttanein tilanne nähtiin ajassa 35.48, kun Pelicans-puolustaja Tomas Kudelka ja Sport-virkaveli Matt Generous heittivät hanskat jäähän ensimmäistä kertaa kuluvan kauden liigassa. Tappeluun sytykkeen antoi Generousin Saku Mäenalaseen osunut kova taklaus.

Joukkueiden valmentajat, viime kaudella vielä yhdessä Jokereita valmentaneet Tomi Lämsä ja Tomek Valtonen olivat ottelun jälkeen tilanteesta täysin eri linjoilla.

— Mitä mä voin sanoa? Meidän jätkä [Generous] taklasi puhtaasti ja vastustaja [Kudelka] halusi tapella, kommentoi Valtonen.

"Mä olen ihan järkyttynyt."

— Mäenalasta taklattiin kädet ylhäällä jäähyn arvoisesti. Haasto tappeluun tuli ihan toiselta puolelta. Kudelka ilmoitti suullisesti jotain, mutta joku muu heitti hanskat ensin, tuumi puolestaan Lämsä.

Ottelusta poistetut Kudelka ja Generous eivät olleet ainoita, joilla jäi peli kesken. Muutama yli-innokkaasti Sport-vaihtoaition takana mekastanut Pelicans-kannattaja ohjattiin järjestysmiesten ja poliisien saattelemana ulos katsomosta.

Karjalaista [Sportin apuvalmentaja Petri] räittiin suoraan päälle, kuten minuakin. Se on alhaisinta mitä tiedän. Mä olen ihan järkyttynyt, Valtonen kommentoi tappelun jälkeen tapahtunutta episodia.

Toisessa erässä nähtiin kolmaskin pelaajan ulosajo, kun Sport-puolustukseen hankittu Michael Brennan kohteli kaltoin Pelicansin Niko Tuhkasta.

Valotaululla taklausta kelattiin useaan otteeseen, mutta Sport-käskijä Valtonen ei tunnustanut sitä nähneensä.

— Mä en ole nähnyt sitä tilannetta. Täytyy katsoa myöhemmin mitä siinä tapahtui.

— Kokonaisuudessaan olen helvetin tyytyväinen, että saatiin tuo kaveri meidän joukkueeseen tuomaan johtajuutta, Valtonen kehui Brennania.

Kumpikin joukkue sai osansa ajoittain tulikuumana kiehuneen ottelun tiimellyksessä. Pelicansin Juhani Tyrväinen sai Tyler Redenbachin laukauksen ikävännäköisesti kasvoihinsa ja jätti pelin kesken. Sport-pelaajien naamatauluihin ommeltiin päävalmentaja Valtosen sanojen mukaan toistakymmentä tikkiä.

Sport käytti vähäiset paikkansa, Pelicans puristi ohi

Ottelun avauserässä Pelicans oli hallitsevampi osapuoli, mutta Sport onnistui maalinteossa kerran enemmän kuin kotijoukkue.

Sportin Damien Fleury vei vierailijat ylivoimalla johtoon ottelun kahdeksannella minuutilla, luvalla sanoen täysin vastoin pelin kokonaiskuvaa. Pelicans piti tuohon saakka Sport-puolustajia pilkkanaan, mutta ei onnistunut käyttämään paikkojaan hyväkseen.

"Tunnetta oli paljon pelissä ja itselläni ekstralatausta pitkän tauon jälkeen."

Alkukauden otteluissa vaisusti esiintynyt, mutta viime kierroksilla erinomaisia otteita esittänyt Jordan Smotherman toi kotijoukkueen tasoihin komealla rystynostolla parista metristä. Sport-maalilla kelvollisen ottelun pelannut Ville Hostikka oli tilanteessa täysin voimaton. Esityön maaliin teki komean paluun Pelicans-pakistoon tehnyt, kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Juha Leimu.

Kapteeni oli ottelun jälkeen tyytyväinen tunteita kuohuttaneen pelin jälkeen.

— Tunnetta oli paljon pelissä ja itselläni ekstralatausta pitkän tauon jälkeen. Näköjään se purkautui ihan mukavasti, Leimu naurahti viitaten 1+2-tehoihinsa.

— Hyvä, että pystyimme pitämään kovalla työllä hankittu johtoasema. Todella tärkeät kolme pistettä.

Sport onnistui vielä erän loppupuolella komean ylivoimakuvion päätteeksi. Mikko Pukka sai poikki Pelicansin puolustusalueen liukuneen kiekon lapaansa ja laittoi sen varmasti ohi sivuttaisliikkeessä olleen Pelicans-vahti Jere Myllyniemen.

Toisen erän ainokaisen iski Pelicans-kapteeni Leimu, muiden illan maalien tavoin ylivoimalla.

Kolmanteen erään Pelicans tuli vierailijoita vauhdikkaammin ja erän ainoasta maalista vastasikin isäntien Michal Repik, joka sai kauden neljänteen maalinsa unelmasyötön Jordan Smothermanilta.

Pelicans pelaa seuraavan ottelunsa vasta ensi keskiviikkona, kun se matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi.

— Nyt huilataan ja harjoitellaan kevyemmin tämä viikonloppu. Ensi viikolla on taas kolme peliä, joten valmiina pitää olla, Leimu kertoili.

Sport pelaa seuraavan kerran jo lauantaina, kun se matkaa Lahdesta Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi.