Marjamäen debyytti ei siivittänyt Tapparaa voittoon

LIIGA / Raportti
Blues juhli Hakametsässä.
Kuva © Jarno Hietanen
Illan ottelussa kotijoukkueena esiintynyt Tappara kärsi kolmannen perättäisen tappionsa kun Blues korjasi voiton luvuin 1−3. Ottelun seuratuimmat pelaajat olivat pitkän loukkaantumiskierteen jäljiltä liigajäille palannut Masi Marjamäki ja Bluesin tšekkipuolustaja Petr Zamorsky.

Vajaan viikon mittaiselta ottelutauolta tositoimiin palannut Tappara yritti perjantaina kartuttaa pistesaldoaan kotiottelussa Espoon Bluesia vastaan. Yritys jäi kuitenkin pahasti puolitiehen, sillä espoolaiset veivät Hakametsästä mukanaan ansaitut kolme pistettä.

Tapparan virheistä rokottaneet vierailijat johtivat ottelua pitkään Jari Sailion ja Otso Rantakarin maaleilla luvuin 1−2. Lopullisesti ottelu ratkesi vasta Tapparan hölmöön joukkuerangaistukseen, kun vajaa kaksi minuuttia ennen loppua kentällä oli sallitun viiden sijasta kuusi porkkanapöksyä.

− Harmittava väärä vaihto, näissä hetkissä valmentajan pitää aina katsoa peiliin. Yritettiin siinä tilanteessa saada erikoiskentällistä jäälle, mutta roolit ja pelaajat eivät olleet tarpeeksi hyvin selvillä. Tämäkin asia käydään joukkueen kanssa läpi, koska kyllähän tämä peli siihen lässähti, totesi Tapparan pääkäskijä Jussi Tapola.

Missä suoraviivaisuus, Tappara?

Kotijoukkueen pelaaminen oli ottelun avauserästä lähtien haparoivaa ja jännittynyttä. Kerta toisensa jälkeen Tapparan pelin avaaminen pysähtyi jo keskialueelle, ja kirvesrinnoilta nähtiin tuhottoman paljon huonoja syöttöjä ja löperöjä kiekonmenetyksiä.

Hyvinä esimerkkeinä Tapparan haparoinnista käyvät muun muassa kaikki Bluesin maalit; ensimmäisessä Sailio unohtui kotijoukkueelta tyystin vapaaksi b-pisteiden väliin, kun taas toisessa ja kolmannessa kiekko suorastaan tarjottiin vierailijoille maalin edustalla.

Iso syy kotijoukkueen vaikeuksiin oli toki vierailija Bluesin määrätietoinen ja kurinalainen pelaaminen, mutta myös suoraviivaisuuden puuttuminen useiden Tappara-pelurien otteista oli silmiinpistävää.

− Tänään [Josh]Greenin kenttä pelasi erittäin suoraviivaisesti ja me tarvitaan tähän hetkeen niitä pelaajia, jotka pelaavat yksinkertaisemmin tätä jääkiekkoa. Sitä kautta voidaan sitten pelata sitä monimutkaisempaakin jääkiekkoa, arvioi päävalmentaja Tapola ja totesi joukkueensa kaipaavan suoraviivaisuutta lisää etenkin keskialueelle.

Pitkälti kotijoukkueen omista virheistä syntyneistä Blues-tilanteista Tappara-puolustus ja maalivahti Juha Metsola selviytyivät kuitenkin pääosin kunnialla, mikä ei jäänyt päävalmentajalta huomaamatta.

− Joukkue oli hyvin valmistautunut ja sitoutunut, pelaajat tekivät kentällä sovittuja asioita. Pääsääntöisesti puolustimme hyvin ja vastustajan maalipaikat tulivat pitkälti meidän kiekonmenetyksistä. Pelillisesti ollaan menossa oikeaan suuntaan, varsinkin puolustuspelin osalta, kertoi Tapola ja kiitteli joukkueensa yhtenäisyyttä.

Marjamäki ja Zamorsky debytoivat

Suurin mielenkiinto ottelussa kohdistui merkittävän Ilves-taustaisen Masi Marjamäen Tappara-debyyttiin ja täksi kaudeksi sittenkin Bluesin riveihin liittyneen Petr Zamorskyn ensiesiintymiseen liigajäillä.

Näistä etenkin Zamorsky vakuutti varmoilla otteillaan, eikä miehen kiekollisista taidoista jäänyt epäselvyyttä. Ensiksi mainitun Marjamäen otteissa sen sijaan vielä näkyi pitkä loukkaantumisesta johtunut tauko liigapeleistä. Kiekko vaikutti välillä polttavan miehen lavassa, mutta pienestä höntyilystä huolimatta ensimmäinen Tappara-maali ei ollut kaukana.

Marjamäki itse arvioi suorituksensa olleen "ihan ok".

− Kaikki tilanteet tulevat Liigassa todella nopeasti, sitä kuvittelee tietävänsä missä kaveri menee, muttei aina tiedäkään. Oma esitys oli kuitenkin ihan ok, lauantaina taas jatkuu. Jos pääsen pelaamaan lisää ja lisää, niin kyllä se siitä helpottuu.

Vaisuja otteita esittäneen Tapparan joukkueensisäistä tunnelmaa Marjamäki kuvaili hieman jännittyneeksi.

− Vähän on jännitettä, turhaan puristetaan mailaa. Vähän voitaisiin mailanpuristusta vähentää, taitoa on kuitenkin paljon. Näitä tappioita tulee ja hommia täytyy jatkaa, että näistä päästään yli. Lauantaina on kuitenkin taas uusi mahdollisuus, lausui tuore Tappara-vahvistus päättäväisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle