Kärpät vei kaksi pistettä pohjoiseen

LIIGA / Raportti
Julius Junttila rakensi komean maalin.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
JYP ja Kärpät avasivat liigakauden tasaisella taistolla. Harhasyöttöjen värittämä ilta päättyi vieraiden 3-2-voittoon voittomaalikilpailun jälkeen.

Liiga-kausi avattiin Jyväskylässä ilman suurempia hienouksia. Kummankin joukkueen yritykset avata nopeasti peliä päättyivät pääosin harhasyöttöihin. Avauserä oli selkeästi kärppämerkkinen ja kovaa päälle tulleet vierailijat paineistivat JYPin puolustajia virheisiin ja jäähyihin. JYPin ilta oli nousujohteinen toisesta erästä lähtien, mutta valtava määrä harhasyöttöjä rikkoi hyökkäyspelin rakennetta.

JYPin noustua vajaat kaksi minuuttia ennen loppua tasatilanteeseen 2-2 Jani Tuppuraisen maalilla, venyi ilta aina voittomaalikilpailuun asti. Sen nimiinsä vei Kärpät Mika Pyörälän ollessa ainoa onnistuja komealla veivauksella.

65 peliminuutin aikana mainiosti menestyi myös Kärppien Julius Junttila,  joka syötti joukkueensa 2-1-johtomaalin.

- Hyvä voitto meiltä. On aina hienoa aloittaa kausi voitolla. Kaverit osoittivat sitkeyttä toisessa erässä vaikka oltiin jaloissa. Jokainen peitti laukaisulinjoja ja taisteli loppuun asti.

Kärppien paineistaminen tuotti tulosta

Varsinkin avauserän kuva oli selkeä. Oululaisvieraiden paine kostautui JYP-virheinä.

- Meillä on todella luisteluvoimainen joukkue. Kun saamme kolme miestä paineistamaan vastustajan puolustajia, ei heillä ole aikaa eikä tilaa rakentaa peliä. Koitamme prässätä paljon, ettei vain olla koko ajan ohjauspelissä.

JYPin lisätessä toisessa ja kolmannessa erässä kierroksia ei Kärpät päässyt enää hyviin suoriin hyökkäyksiin.

- Yhden miehen on turha lähteä paineistamaan. Kun ei saada kolmen rintamana etenevää hyökkäystä on parempi siirtyä ohjauspeliin, pohti Junttila.

Junttila oli rakentamassa Kärppien 2-1-johtomaalia kolmannen erän puolivälin jälkeen. Komea maali sai alkunsa hieman onnekkaasti.

- Lasse Kukkonen piti hyvin viivan ja koitti syöttää Joonas Kemppaiselle. Jostakin kiekko kimposi minulle ja sain valelaukauksella Tuomas Tarkin tulemaan vastaan. Pääsin syöttämään Ivan Humlille takatolpalle ja hän sai laittaa tyhjiin.

Liiga jatkuu jo lauantaina

Kärppien ottelut jatkuvat jo vajaan 20 tunnin päästä ottelulla SaiPaa vastaan. Junttilalla oli selvät sävelet siihen, miten oululaisten pitää latautua lauantaihin.

- Nyt vain hyvät palauttelut ja ruokaa. Aamulla hallille hikoilemaan, niin ollaan valmiita iltapäivän otteluun.

JYP puolestaan jatkaa kauden avausvoittonsa metsästämistä kohtaamalla iltapäiväpelissä KalPan Kuopiossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle