Blues hakemaan voittoa Helsingin jäähallista

LIIGA / Ennakko
Miro Aaltonen onnistui torstaina kolmesti maalinteossa, jatkuuko vire myös Helsingin illassa?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
HIFK saa kauden avausotteluunsa vieraita naapurista, kun Espoon Blues tulee Helsingin jäähalliin vierailulle. Blues ei ole perinteisesti juhlinut Helsingin jäähallissa, espoolaisten edellinen runkosarjan vierasvoitto HIFK:n kustannuksella on vuodelta 2007. Espoolaiset aloittivat kautensa jo torstaina jatkoajalle venyneessä ottelussa TPS:ää vastaan.

Blues tulee otteluun lyhyellä valmistautumisajalla, joukkue aloitti kautensa torstaina isännöimällä TPS:aa jatkoajalle venyneessä ottelussa, jonka espoolaiset lopulta voittivat lukemin 4-3. Ottelun sankari oli kolme maalia viimeistellyt Miro Aaltonen.

HIFK:lle kyseessä on puolestaan kauden avausottelu ja helsinkiläisillä on ollut enemmän aikaa valmistautua illan koitokseen. Punapaitojen viimeisestä harjoitusottelusta on aikaa jo lähes viikko.

Raimo Summasen suojattien otteet European Trophyssä eivät herättäneet hurraahuutoja. Kahdeksasta ottelusta joukkue onnistui voittamaan vain yhden ja kertaalleen tappio tuli vasta voittolaukauskilpailun jälkeen.

Maalinteon vaikeus

HIFK:n harjoituskauden ongelmat kulminoituivat maalinteon vaikeuteen. Ennalta hyökkäyksen piti olla joukkueen vahvin ase, mutta jo siniviivan ylittäminen tuotti suurta tuskaa, laukaisusektorille pääsemisestä puhumattakaan.

Maalinteon lisäksi merkittävää parannusta on syytä odottaa myös alivoimapelaamiseen. Punapaidat päästivät kaikkiaan 30 maalia harjoitusotteluista, joista peräti 20 tuli alivoimalla pelatessa.

Blues onnistui torstai-iltana karistamaan maalinteon tuskaansa, kun Aaltosen johtama ketju vierellään Juuso Ikonen ja tulokashyökkääjä Peter Tiivola onnistuivat ohittamaan kolmesti TPS-maali vartioineen Fredrik Norrenan. Neljännestä maalista vastasi Tiivolan tapaan tulokaskauttaan pelaava Robert Rooba.

Pitkässä juoksussa pärjätäkseen Blues vaatii tehoja myös kärkikaartiltaan. Kim Hirschovitsin ja Tomi Sallisen johtamat ketjut eivät esittäneet yksittäisiä välähdyksiä lukuun ottamatta erikoisia otteita torstain taistossa.

Odotettavissa on korkeatempoinen ja vauhdikas ottelu. Kumpikaan joukkueista ei perusta peliään viivelähtöihin, vaan suosivat aktiivista peliä ja haluavat kiekon itselleen jo mahdollisimman lähellä vastustajan maalia sekä painostavat puolustajia tekemään virheitä kiekollisena.

Puolustuksessa miesvajetta

Kumpikaan joukkueista ei pääse illan koitokseen parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Espoolaisten nimekkäin poissaolija on Kalle Kaijomaa. Puolustuksen miesvajetta Blues hankki paikkaamaan viime keväänä Ässissä Suomen mestaruuden voittaneen Jani Honkasen.

Punapaitojen rivit ovat eläneet harjoituskaudella loukkaantumisten ja sairastelun vuoksi. Loukkaantumistilanne on pahin puolustuspäässä. Viimeisissä European Trophyn otteluissa hyökkääjät Corey Elkins sekä Trevor Gillies joutuivat pelaamaan puolustajina Juuso Salmen ja Mikko Kurvisen ollessa sivussa loukkaantumisten vuoksi.

Kapteeni Ville Peltonen ei ole Liiga-avauksessa pelikuntoinen, mutta lähestyy täyttä pelikuntoa päivittäin.

Perjantain ottelu on myös paluu Nordenskiöldinkadun jäähalliin kolmelle pelaajalle. HIFK:ssa SM-liigan piste- ja maalipörssit kaudella 2006 voittanut Tony Salmelainen palaa vuosien Pohjois-Amerikan ja Sveitsin reissultaan HIFK:n paidassa, mutta Hirschovitsin ja Siim Liivikin paluu vanhan kotiyleisön eteen tapahtuu Bluesin sotisovassa.

Seuraa Heitä

Siim Liivik #72 |

Keskushyökkääjä

HIFK-kasvatti palaa Helsingin jäähalliin, tällä kertaa vierasjoukkueen paidassa. Pystyykö keskittymään peliin vai nouseeko tunnelataus liian suureksi?

Toni Söderholm #26 |

Puolustaja

Vaisun harjoituskauden harvoja valopilkkuja, ollen joukkueensa paras pistemies. Kapean puolustuksen ehdoton johtohahmo.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Tony Salmelainen 0 2 2
2.Mikko Kurvinen 0 1 1
3.Juuso Puustinen 0 1 1
4.Thomas Nykopp 1 0 1
5.Iiro Pakarinen 1 0 1
Blues M S P
1.Miro Aaltonen 3 0 3
2.Teemu Rinkinen 0 2 2
3.Eetu Pöysti 0 2 2
4.Tomi Sallinen 1 1 2
5.Kim Hirschovits 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle