HPK ja Pelicans avaavat kautensa: ”Kauden kohokohta tässä vaiheessa”

LIIGA / Ennakko
HPK aloittaa kiekkokautensa perjantaina.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnan Pallokerho aloittaa Liigakautensa perjantaina. HPK pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa kotihallissaan Rinkelinmäellä ja vastaansa oranssipaidat saavat Pelicansin.

Myös Lahden Pelicansille perjantain ottelu on kauden avauspeli. Kauden ensimmäistä kamppailua on ainakin jo HPK-leirissä odoteltu.

- Nyt alkaa kunnon pelit. Ja se on kauden kohokohta tässä vaiheessa. Pääsemme pelaamaan, kommentoi Kerhon kärkihyökkääjiin lukeutuva Joonas Vihko.

- Sitä varten tässä on kesä treenattu, että olemme valmiita sarja-avaukseen. Ei peli tietenkään vielä tässä vaiheessa valmista ole, mutta itsellä on ainakin into piukassa.

Perjantai-illan vastukset HPK ja Pelicans kohtasivat jo harjoituskaudella toisensa. Harjoituskaudella sikermät pelasivat toisiaan vastaan peräti kolme treenipeliä. Näistä koitoksista kaksi vei nimiinsä Pallokerho ja yhden Pelicans.

Vaikka joukkueet ovat toisilleen tuttuja jo harjoitusotteluista ei HPK:n päävalmentaja Kai Rautio osannut kovin hyvin ounastella millaisen vastuksen hämeenlinnalaiset tulevat perjantaina Pelicansista saamaan. Lahtelaisten peliesitys, kun on ollut harjoituskaudella aaltoilevaa.

- Vaikea sanoa. Se on niin erilaista ollut heidän suorituksensa. Pyrkivät tulemaan voimakkaasti ja suoraviivaisesti maalille. Ja pakit avaavat peliä voimakkaasti, koitti Rautio ennakoida tulevaa vastustajaansa Pelicansia.

Kerho haluaa pelata raikasta hyökkäyspeliä

Millaista kiekkoa tulee perjantaina pelaamaan sitten isäntäjoukkue HPK? Ainakin harjoituspelien perusteella samanlaista kiekkoa kuin viime kaudellakin.

Hämeenlinnalaiset pyrkivät pistämään keskialueen tiukasti lukkoon ja kääntää hyökkäyksiä vastustajansa kenttäalueelle. Lisäksi Kerhon puolustajat koittavat avata peliä nopeasti ja tukea hyökkäyksiä aktiivisesti.

HPK:n ykkösluotsin Raution mukaan HPK pyrkii pelaamaan alkavalla kaudella samanlaista peliä kuin ovat harjoitusotteluissaan esittäneet.

- Tuollaista peliä koitamme pelata kuin olemme harjoituspeleissä pelanneet. Haluamme pelata raikasta ja nälkäistä hyökkäyspeliä, Rautio paaluttaa.

Perjantaina Rinkelinmäellä kohtaavat kaksi viime kauden jälkeen päävalmentajaansa vaihtanutta seuraa. HPK:ta edelliskaudella luotsannut Ari-Pekka Selin hylkäsi kesällä oranssipaidat ja siirtyi valmentamaan KHL:ään. Selinin saappaat asteli täyttämään Kai Rautio, joka työskentelee tällä kaudella ensimmäistä kertaa liigajoukkueen ykköskäskyttäjänä.

Pallokerhon tavoin myös lahtelaisleirissä tapahtui viime kauden jälkeen valmentajanvaihdos. Pelicansia kaksi viime kautta luotsannut Kai Suikkanen vaihtoi työnantajansa TPS:ään ja Pelicansin puikkoihin tarttui jo entuudestaan lahtelaisille tuttu nimi, Hannu Aravirta.

Kaudet käyntiin kovalla tohinalla

Uusien päävalmentajiensa ohjaksissa alkavaan kiekkokauteen lähtevät HPK ja Pelicans käynnistävät kauden kovalla tohinalla. Joukkueet pelaavat kauden kaksi ensimmäistä peliään tänä viikonloppuna.

Perjantaina HPK ja Pelicans kohtaavat toisensa ja heti lauantaina Kerho matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Pelicans puolestaan haastaa lauantaina Tapparan kotihallissaan.

Peräkkäisinä päivinä pelattavat pelit on iso haaste ainakin HPK:n joukkueelle.

- Kyllä tämä haaste on, ainakin fysiikan suhteen. Mutta onneksi vastustaja lähtee samasta tilanteesta, Rautio lausahti.

Jatkoajan liigaennakossa HPK rankattiin sijalle yksitoista ja Pelicans neljänneksitoista. Liigan viimeiseksi Jatkoajan ennakkoveikkauksessa rankatun Pelicansin hylkäsi kesällä päävalmentaja Kai Suikkasen lisäksi myös seuran ykköspuolustaja Markus Seikola ja viime kaudella 19 maalia paukutellut hyökkääjä Pekka Jormakka.

Tällä kaudella Pelicansin joukkue on tasainen nippu ja joukkueesta uupuu "suuret tähdet". Pelicansin aseina tulevalla kaudella voivat ollakin tiivis yhteistyö ja hyvä joukkuehenki.

Onnistumisia lahtelaiset odottelevat varsinkin puolustajiltaan ja maalivahdeiltaan. Hyökkäyksen ykköstähtenä puolestaan porhaltaa Lahteen täksi kaudeksi palannut Radek Smolenak.

Viime kaudella Smolenak kiekkoili Pelicansissa kauden syyspuoliskon, jonka jälkeen hyökkääjä jätti lahtelaisseuran. Edelliskaudella Smolenak merkkautti Pelicans-nutussa tililleen 32 peliä. Ja pamautteli kovat tehopisteet, 18+10=28.

Terveystilanne molemmilla joukkueilla on hyvä.

Seuraa Heitä

Joonas Vihko #20 |

Laitahyökkääjä

Joonas Vihko palasi toukokuussa kolmen Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen takaisin HPK:n riveihin. On pelannut aiemmin Kerhossa kaudet 2006-2010. Vihko on HPK:n joukkueelle arvokas paluumuuttaja ja laiturilta odotetaan Hämeenlinnassa varsinkin maaleja. Vihko muodostaa Kerhon ykkösvitjan tutun tutkaparinsa Ville Viitaluoman ja Jere Sallisen kanssa. Saako tämä ketju kovaa jälkeä aikaan jo perjantaina?

Vili Sopanen #15 |

Laitahyökkääjä

Vili Sopasen on odotettu nousevan lahtelaisten maalitykiksi, mutta ainakaan vielä Sopanen ei ole näitä odotuksia pystynyt lunastamaan. Viime kausi sujui Sopaselta vaisusti Pelicansissa. Yltäisikö tällä kaudella jo kovempiin tuloksiin? Ainakin isoa roolia voisi Sopaselle olla tarjolla lahtelaishyökkäyksestä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Juha Kiilholma 0 1 1
2.Juuso Vainio 0 1 1
3.Tuomas Santavuori 1 0 1
Pelicans M S P
1.Jesse Niinimäki 0 2 2
2.Tyler Redenbach 0 2 2
3.Jan Latvala 1 0 1
4.Timo Pärssinen 1 0 1

» Lähetä palautetta toimitukselle