Nieminen suihkuun, puolet Ilves-pakistosta lihoiksi

Miestä lakosi tupsukorvien alakerrassa kuin viljaa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Tampereen joukkueet aloittivat runkosarjansa värikkäästi. Ilves taisteli melkein puolitoista erää kolmella puolustajalla, mutta onnistui pitämään salamamaaleilla kaappaamansa edun.

Tapparan ja Ilveksen liiga-avaus oli tutusti keskinäinen kohtaaminen. Harjoitusottelun kuumuus antoi odottaa kiintoisaa vääntöä, eikä viittäsataa vaille täysi Hakametsä joutunut pettymään.

Ilves käytti Tapparan hengettömyyden hyväksi tekemällä kaksi maalia ensimmäisellä minuutilla ja taisteli lopulta pisteet plakkariin ilman puolustajiaan Atte Pentikäistä, Mikko Kukkosta ja Niko Peltolaa.

Tappara painoi päälle kovaa varsinkin toisen erän alussa, mutta loppujen lopuksi kiri jäi vaille päämäärää.

- Ilves pelasi kolmannessa erässä fiksusti ja meillä oli sen kanssa vaikeuksia. Jään taso heikkeni ja hukattiin kiekkoja tosi paljon omissa. Kireä peli, olisi voinut kääntyä toisin päinkin. Sellaistahan tämä on, Tappara-valmentaja Jukka Rautakorpi sanoi.

- Saatiin aika salama-alku siihen, vähän tuurillakin. Pelattiin fiksusti, lopussa luovuttiin kiekosta turhaan ja meni vaikeaksi, puntaroi Tuomas Tuokkola Ilveksen peliä.

- Joukkueen sydän, halu ja tekeminen oli kovaa. Ollaan tyytyväisiä.

Seitsemän sekunnin 0-2 ja Niemisen ulosajo illan puheenaiheet

Tappara oli kahden maalin takaa-ajoasemassa ennen kuin jäähalli oli edes kunnolla sisäistänyt, että liigakausi on taas käynnissä. Sami Sandellin luistinohjaus ja Michael Keräsen lapaan pomppinut avoin vetopaikka syntyivät seitsemän sekunnin aikajanalla vailla oikeastaan yhtään pelillistä ratkaisua tai suoritusta.

Ilmaisesta johdosta innostuneena Ilves hallitsi ottelun avauserää, hieman yllättäenkin. Varsinkin Keränen, Tommi Välimaa ja Daniel Corso väläyttelivät.

Jos lukuun ei oteta kovilla kierroksilla niin pelillisesti kuin suunsoittopuolella käynyttä Ville Niemistä, Tappara oli todella vaisu. Saman hyökkäysketjun Kristian Kuusela pystyi ajoittain nousemaan kapteenin rinnalle.

Ilves vei avauserän laukaukset 10-3, mutta tauon jälkeen Tappara rynnisti päälle täysin erilaisella temmolla. Kirvesrinnat nostivat karvauspelaamista ja käänsivät hyökkäyksiä huomattavasti nopeammin. Ilves joutui jäähyilemään, ja ennen ottelun puoliväliä Olli Palola ja Kristian Kuusela toivat vääjäämättömän oloisesti pelin tasoihin.

- Toiseen erään saatiin peliin selvä rytminmuutos. Pelattiin sitä tämän hetken SM-liigan vaatimaa jääkiekkoa, joka on kohtuullisen yksinkertaista. Oltiin tekemässä jo useampaakin maalia, Rautakorpi analysoi.

Tappara vei peliä puolivälin paikkeilla täydellisesti ja ottelun repeäminen näytti ajan kysymykseltä. Toisin kuitenkin kävi. Tuokkola piti järkevän aikalisän ja sai peliä hieman rauhoitettua, ja muutamaa minuuttia myöhemmin Antti Hölli rokotti Tappara-puolustaja Teemu Aaltoa oman pään hölmöilystä 2-3 -maalin arvoisesti.

Lopulliseksi muotoutunut niitti tapahtui, kun Ville Nieminen taklasi Atte Pentikäistä yläselkään ulosajon arvoisesti. Pentikäisen pää aukesi tilanteessa pahasti.

Ilves sai puolustaa johtoa kirjaimellisesti viimeiseen mieheen asti. Mikko Kukkonen ja Niko Peltola raahautuivat pukukoppiin toisessa erässä. Antti Hölli, Antti Kangasniemi ja Ville Korhonen joutuivat pelaamaan pakkeina, mikä teki loppupelistä taistelun väsymystä vastaan.

- Laitettiin kolme hyökkääjää pakeiksi. Palan matkaa pelattiin vielä kahdella, kun Gysbers [Simon] oli jäähyllä. En tiedä, onko Hölli edes ikinä pelannut pakkina, Tuokkola päivitteli.

Kolmas erä oli Tapparan yksisilmäistä painostusta, mutta Ilveksen viisikko onnistui välttämään takaiskut välillä kohtaloa uhmaten. Ville Kolppanen päästi vain muutaman irtokiekon koko pelissä ja takasi joukkueelleen kolme pistettä.

Jäähallin käytävältä tavoitettu Ville Nieminen oli ulosajostaan varsin tyyni. Hyökkääjä on hyvä tuttu entisen seurakaverinsa Pentikäisen kanssa ja tuntui olevan pahoillaan.

- Ennen taklaustilannetta Atte päätti pelata kiekkoa eteenpäin, ja silloin se on kyyryssä. Kun päätin lähteä taklaamaan, se oli vielä pystyasennossa, Nieminen mietti.

Rautakorpi mutisi suihkutuomiosta hieman kriittiseen sävyyn, mikä sai Tuokkolan repeämään ilottomaan nauruun. Ilves-luotsin mukaan kaikki kolme loukkaantunutta ovat todennäköisesti lauantain HPK-ottelusta pois, ja tässä tapauksessa joukkue saa kasaan yhteensä viisi puolustajaa.

Lauantaina jatketaan. Ilves kohtaa Hakametsässä Kerhon, Tappara lähtee Lahteen Pelicansin perään.