Pelicans avasi kautensa voitolla

Timo Pärssinen viimeisteli Pelicansin voittomaalin.
HPK ja Pelicans avasivat kiekkokautensa Hämeenlinnassa. Kohtaamisen voitti Pelicans lukemin 2-1 (0-1, 2-0, 0-0).

Pelicans avasi voittotilinsä heti Liiga-kauden ensimmäisessä pelissään. Joukkue matkasi perjantaina HPK:n vieraaksi Hämeenlinnaan ja nujersi vastustajansa maalein 2-1. Pelicans ratkaisi voittonsa ottelun toisessa erässä, jossa joukkue maalasi pelin kummatkin osumansa.

Kamppailua johti vielä ensimmäisen erän jälkeen HPK lukemin 1-0, mutta toisessa erässä Pelicans nousi ensin tasoihin ja sitten vielä 2-1-johtoasemaan. Samat lukemat olivat lopulta myös voittonumerot.

Lahtelaisten toisen häkin niittasi kauniin hyökkäyskuvion päätteeksi Timo Pärssinen, joka lähti kotia kohti hyvillä mielin.

- Jäi tosi hyvä maku. Saimme vaikean ensimmäisen erän jälkeen käännettyä pelin meille. Ja saimme tehtyä ne kaksi maalia toisessa erässä, Pärssinen selosti.

Puolustuspelaaminen ratkaisu

Ottelun kakkoserä oli Pelicansin voiton kannalta ratkaiseva. Ottelun avauserässä lahtelaiset pelasivat vielä vaisusti ja HPK oli pelin hallitsevampi osapuoli, mutta kamppailun toisessa erässä Pelicans onnistui hieman skarppaamaan, kääntämään pelistä otetta itselleen ja tekemään kaksi maalia.

Kaksi tehtyä niittiä riittivät Pelicansille myös voittoon. Yksi suurimmista syistä siihen oli lahtelaisten hyvä puolustuspelaaminen. Tätä mieltä oli myös Pelicansin voittomaalin viimeistellyt Pärssinen.

- Puolustuspelaaminen oli ehdottomasti ratkaiseva juttu voitossamme ja niin se on jatkossakin.

- Jos pystymme hyvin pitämään vastustajan yhdessä-kahdessa maalissa, niin ihan varmasti tappelemme voitosta joka pelissä, Pärssinen kommentoi.

Pärssinen on hyvässä kunnossa

Jo Pelicansin harjoituspeleissä Pärssinen sai hyvin tulosta aikaan ja tehoilu jatkui heti kauden avauskamppailussa. Tulokset osoittavat, että Pärssisestä on tällä kaudella paljon hyötyä Pelicansille. Arvoituksena voi kyllä pitää sitä, millaisella tasolla kokenut 36-vuotias Pärssinen jaksaa vielä paahtaa tällä kaudella ja alkaako hyökkääjän luistinta vielä kauden edetessä painamaan.

Pärssinen itse uskoo vakaasti siihen, että pelit alkavat sujua.

- Olen hyvässä kunnossa ja ainakin tähän asti on hyvin peli toiminut kavereiden kanssa. En näkisi mitään syytä, miksei peli lähtisi hyvin kulkemaan, Pärssinen vakuutti.

HPK:ta vastaan Pärssinen pelasi Pelicansin kakkosketjussa yhdessä Jesse Niinimäen ja Tyler Redenbachin kanssa. Ketju juoni Kerhoa vastaan molemmat lahtelaisten osumat. Pelicansin ensimmäisen häkin ampui ylivoimalla Jan Latvala ja toisen iski Pärssinen itse.

Kumpaankin Pelicansin kahteen maaliin esityöt tarjoilivat Jesse Niinimäki ja Tyler Redenbach. Hyökkääjät saivat Pärssiseltä kehuja. Niinimäki ja Redenbach loistivat Kerhoa vastaan varsinkin kiekollisessa pelaamisessa.

- He ovat ovelia veikkoja kiekon kanssa. Heidän kanssaan on hyvä pelata, Pärssinen kehui.