Maaleja, tunnetta ja nyrkinheiluttelua?

LIIGA / Ennakko
Kiekko jäähän!
Kuva © Jarno Hietanen
Tunteet ovat palanneet Tampereen paikallishegemoniaan. Tappara ja Ilves mittelevät perjantai-illan kunniaksi toisiaan Hakametsässä sekä pelillisin että fyysisin keinoin.

Tapparan ja Ilveksen yhteinen historia juontaa juurensa pitkälle, mutta viime kausien paikallisotteluissa on ollut havaittavissa paikallisvihan hälvenemistä ja muuntumista enemmän naapurien keskenäiseksi kunnioitukseksi.

Molempien joukkueiden tehtyä hyviä pelaajahankintoja - toinen kohti mestaruutta, toinen kohti pudotuspelejä - kesän aikana ja kerättyä itseluottamustaan organisaationa, heräsi hegemonia myös kaukalossa.

9.elokuuta Ilveksen ja Tapparan harjoitusottelussa 4000-päinen yleisö näki kolmen tappelun lisäksi Tapparan 2-4-voiton. Ville Niemisestä Daniel Corsoon joukkueiden tähtipelaajatkin nähtiin mittelöissä ottamassa mittaa nuoremmista.

Tunne palasi Tampereelle ja tämän latauksen helmiä korjataan myös perjantaina 13.päivä syyskuuta, kun Liiga tamperelaisten osalta pyörähtää käyntiin.

Tappara - matkalla mestaruuteen?

Tappara röyhi kesän siirtomarkkinoilla, kun koki paikan tulleen. Jukka Rautakorpi halusi joukkueeseensa lisää luistelu-, aloitus- ja maalintekovoimaa. Kaikkia kolmea haluttiin ja myös saatiin.

Pekka Jormakan ja Kristian Kuuselan rightin mailat olivat haluttua tavaraa, mutta kumpikin saapui Tapparaan vahvistamaan jo ennestään kivenkovaa laituriosastoa.

Kevään ykkössentteri Jarno Koskirannan tilalle haettiin apuja Pohjois-Amerikasta. St. Louis Bluesin kakkoskierroksen varaus Philip McRae onkin etukäteen Koskirannan korvaaja, mutta laajoja hartioita paikkaa osin myös viime kaudellakin uurastaneen Jarkko Malisen kasvu kiekollisiin mittoihin.

Puolustuspäästä Tappara ei menettänyt Koskirannan kaltaista kolossia. Piskuinen ydinpommi Tuukka Mäntylä siirtyi KHL:n, mutta kokemusta Tappara-paidasta saatiin myös takaisin.

Maailmanmestari Pasi Puistola palasi vihdoin Tapparaan ja näytti jo kesällä, että sulava puolustaja tulee olemaan liigajäillä yhä kova ukko ohitettavaksi.

Puistolan takana nuorempi Nick Bailen on tehnyt erinomaista jälkeä ja saadessaan oman pään pelaamiseensa Rautakorven vaatimaa tasaisuutta, Bailen voi olla ensi kauden kovimpia tehtailijoita viivasta ylivoimalla.

Bailenin ja kumppaneiden mokauksia paikkaa yhä maalillaan Juha Metsola. Viime kevään finaaleissa lokaa erinomaisen kautensa niskaan saanut maalivahti on kesän aikana saanut vierelleen unkarilaista väriä Zoltán Hetényin muodossa.

Ilves - pudotuspeleihin?

Ilves on viime kausien aikana nähty lähinnä pahnanpohjimmaisena. Tupsukorvat on nähty karsinnoissa kolmesti viimeisen neljän kauden aikana, mutta lähdettäessä Tuomas Tuokkolan ensimmäiseen täyteen päävalmentajakauteen odotukset tulevasta ovat jo hieman positiivisemmat.

Viime kauteen verrattuna Ilveksen kaksi parasta ominaisuutta ovat selvät. Joukkueella on vihdoin sekä kykenevä päävalmentaja että kykenevä ykkössentteri.

KalPan runkosarjan voittoon johdattanut Tuokkola on saanut valmistaa joukkuettaan jo pidemmän aikaa ja valmentajan systeemien odotetaan näkyvän kentällä positiivisena suorittamisen tasona.

Ykkössentteriksikin astelee Suomessa aiemmin meritoitunut mies, Daniel Corso. Kaudella 2008-2009 Kärpissä taituroinut Corso on osoittanut kesällä olevansa maaleillaan ja fyysisillä otteillaan Ilveksen pelillinen johtaja ja miehestä onkin pitkälti kiinni joukkueensa menestys.

Laituriosastolle Ilves hankki tulivoimaa Roberts Jekimovsin, Jussi Pesosen ja Sami Sandellin muodossa. Mikäli vain Ilveksen hyökkäyksen tukipilarit pysyvät terveinä, joukkueen hyökkäyspelaamisen voidaan olettaa nousevan edelliskausia paremmalle tasolle.

Laajan pakiston ja kilpailutilanteesta nauttivan maalivahtitandemin avulla Ilveksen puolustuspää takaa kyllä mahdollisuuden taistella paikasta pudotuspeleissä.

McRae mukana?

Hakametsän yleisö pääsee perjantai-iltana jännittämään monen ulkomaalaispelaajan otteita.

Tapparan Philip McRae huilasi kirvesrintojen viimeisimmät harjoitusottelut liigakauteen sopeutumisen vuoksi, mutta sentteri nähtäneen kentällä perjantaina. Maalille asettuu Juha Metsola.

Ilveksen Juha Järvenpään pelattua Lempäälässä keskiviikkona, kautensa aloittaa maalillaan Ville Kolppanen.

Seuraa Heitä

Pekka Jormakka #25 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Euro Hockey Tourilla loistanut laituri lähtee kauteen kovin odotuksin. Maaliverkon odotetaan heiluvan. Käykö näin jo perjantaina?

Daniel Corso #17 |

Keskushyökkääjä

Taiteilija, taistelija ja taikuri. Tulee valtavalla latauksella paikallisotteluun. Tuleeko kolme maalia vai tappelu?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Jarkko Malinen 0 2 2
2.Nick Bailen 0 1 1
3.Ville Nieminen 0 1 1
4.Olli Palola 1 0 1
5.Kristian Kuusela 1 0 1
Ilves M S P
1.Michael Keränen 2 1 3
2.Turo Asplund 0 2 2
3.Antti Hölli 1 0 1

» Lähetä palautetta toimitukselle