HIFK:lta heikko avaus - Salmelainen pettynyt paluumuuttaja

Raimo Summanen ei ollut tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.
Kuva © Aapo Mannelin - aapo.mannelin@jatkoaika.com
Helsingissä HIFK tarjosi kotiyleisölleen vaisun ensiesityksen tämän kauden Liigassa, kun Blues onnistui hakemaan täydet kolme pistettä 3-2-vierasvoitolla. Samalla katkesi Bluesin pitkä voitoton putki Helsingin jäähallissa.

HIFK jatkoi juuri siitä mihin se European Trophyn otteluissa jäi.  Avauspelaaminen oli vaikeaa läpi ottelun, eivätkä hyökkääjät päässeet tarvittavan hyvin maalipaikoille espoolaisten puolustusalueella.  Ottelun edetessä punapaitojen pelaajissa alkoi näkyä turhautumisen merkkejä kun oma tekeminen ei ollut lähelläkään sillä tasolla, mitä avausottelusta oli lähdetty hakemaan.

Blues sen sijaan pelasi fiksun ja maltillisen vierasottelun. Kaikki neljä kentällistä antoivat hyvin painetta helsinkiläisten päätyyn, mikä pakotti HIFK:n puolustajat nopeisiin ratkaisuihin. Tämä oikea-aikainen painostus johti usein HIFK-pelaajien harhasyöttöihin ja espoolaisten kiekonriistoihin.

Ottelu ratkesi toisessa erässä HIFK:n mustaan hetkeen, jonka aikana puolustus petti pahasti. Ensin kahden maalin iltaa viettänyt Kim Hirschovits harhautti luvattoman helposti ylivoimalla HIFK:n Mikko Jokelan ja ampui ranteella kiekon vastustamattomasti yläkulmaan ohi epävarmasti pelanneen Brad Thiessenin.

Vain reilu minuutti tästä ja Bluesin hyökkäys sahasi jälleen HIFK:n puolustuksen auki. Tällä kertaa Tomi Sallinen pääsi lyömään kiekon takatolpalta HIFK:n maaliin Teemu Rinkisen loistosyötöstä.  Tässä vaiheessa ottelu oli espoolaisille 3-1 eikä HIFK noussut enää tosissaan taistelemaan voitosta, vaikka Iiro Pakarinen kavensikin vielä kolmannessa erässä.

HIFK:lla riittää kotiläksyjä

Vaikka HIFK pelasikin joukkueena heikon ottelun, erottui kentällä muutama yksilö. Heihin kuului HIFK-fanien iloksi kotiin palannut Tony Salmelainen, joka teki töitä läpi ottelun ja saalisti siinä sivussa kaksi syöttöpistettä. Ottelun jälkeen Salmelaisen kasvoilta paistoi pettymys.

- Tosi huono fiilis jäi ottelusta. Erilaisia asioita oli sovittu ennen peliä, mutta ne eivät tänään toteutuneet. Muutama ratkeiseva virhe tehtiin, minkä lisäksi vastustaja sai yhden maalin meitä enemmän.

HIFK:n pelaamisessa ongelmana on tällä hetkellä se, ettei viisikko pysy kasassa tarpeeksi hyvin ja tämä johtaa perusasioiden puuttellisuuteen. Tästä asiasta Salmelainen oli samoilla linjoilla.

- Se on selvää, että jatkossa pitää pelata paremmin. Peliä täytyy rakentaa paremmin, meidän täytyy liikuttaa kiekkoa paremmin, luistella paremmin ja antaa omille paremmin tukea. Paljon löytyy parannettavaa, Salmelainen kertasi.

Kokeneen pelaajan pettyneille kasvoille syntyi silti hymy, kun puheeksi nousi paluu HIFK:hon.

- Ihan mahtavaa palata tänne. Tosin itsellänikin riittää vielä paljon töitä ennen kuin ollaan täydessä iskussa.

HIFK:n seuraava ottelu pelataan jo sunnuntaina, kun vastaan asettuu paikallisvastustaja Jokerit Helsingin areenalla.

- Huomenna palautellaan kroppaa ja katsotaan videolta mitä lähdetään parantamaan. Näin äkkiseltään tuntuu, että sieltä löytyy aika paljon sellaisia asioita, Salmelainen mietti.