Engstrand hölmöili juniorivahdin töihin - Ässät luokaton lopun ylivoimalla

Blues kesti maalivahti Engstrandin aiheuttaman alivoiman.
Bluesin ja Ässien ottelu sai aivan uuden käänteen, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä viisi minuuttia ja yksi sekunti. Kotijoukkueen ruotsalaismaalivahti Christian Engstrand keihästi maalinedushässäkän yhteydessä Matti Kuparista ja lensi ottelusta pihalle. Tähän otteluun penkille tullut Samuli Rasilainen joutui kovaan paikkaan, mutta Ässät sai maalia kohti vain yhden laukauksen, jonka nuori maalivahti koppasi hanskaansa.

Bluesin maalivahtikaksikko on jakanut pelikuorman lähes tasan, mutta Kaapo Kähkösen lähdettyä nuorten maajoukkueen matkaan Christian Engstrandin odotettiin pelaavan kaikki pelit. Ruotsalainen pelasikin aina suihkukomennukseensa asti.

Samuli Rasilainen ei ollut ennen tätä iltaa ollut kertaakaan edes varamaalivahtina liigaottelussa, mutta nyt hän joutui todelliseen testiin. Blues johti maalilla ja edessä oli alivoimaa pelin loppuun asti.

Rasilainen hoiti leiviskänsä niin hyvin kuin mahdollista ja piti maalinsa puhtaana. Näin voittolukemat kirjattiin Bluesille 3-2.

− Olin vihainen ja työnsin häntä. Hän huitoi takaisin ja huidoin häntä polveen. Mailani nousi siitä vähän ja hän luonnollisesti myi tilanteen niin, että sai minut ulos pelistä. Oli kuitenkin minulta tarpeetonta antaa tuomarille sellainen mahdollisuus, Engstrand kommentoi.

− Näin sen tilanteen ja näin, kuinka toinen tuomari reagoi tilanteeseen, joten osasin vähän valmistautua tilanteeseen. Kaverit sanoivat sitten minulle, että nauti, me autamme sinua, maaliin tullut Rasilainen totesi.

Bluesin peli parani loppua kohden

Ensimmäinen erä oli vierasjoukkue Ässien paras, ja patapaidat hallitsivatkin peliä. Avausmaalista vastasi tosin Blues, kun Jere Seppälä tarjoili maalin kulmalla päivystäneelle Peter Tiivolalle paikan, josta sentteri ei erehtynyt. Ässät kuittasi tilanteen toiseen suuntaan Antti Kerälän osuttua ylivoimalla ja Jarno Kärjen kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksestä.

Toisessa erässä Blues sai kaksi ylivoimaa ja onnistui hyödyntämään molemmat. Tiivola teki illan toisen osumansa maalin edestä ja Antti Suomela vastasi kotijoukkueen kolmannesta maalista.

Kolmannessa erässä Ässät ei saanut kunnollista takaa-ajoa päälle missään vaiheessa. Erä eteni ilman erikoisempia tapahtumia aina Engstrandin viisiminuuttiseen asti. Ässien ylivoima oli erittäin heikkoa, ja aika kului nopeasti loppuun. Maalivahti Andreas Bernard komennettiin vaihtoon vasta, kun peliä oli jäljellä alle 20 sekuntia. Päävalmentaja Pekka Rautakallio ei käskenyt huomioida millään tavalla, että vastustajan maalissa pelasi debytantti.

− Ei Liigassa ole yhtään huonoa maalivahtia.

Ässien pyristelyt päättyivät lopullisesti, kun Markus Poukkula pääsi nousemaan omalta alueeltaan ja joutui Mikko Vainosen rikkomaksi. Vainonen turhaantui rangaistuksesta niin, että otti vielä viisiminuuttisen päälle.

− Tultiin peliin ihan hyvä, ensimmäinen erä oli OK pelaamista. Sen jälkeen se ei ollut sitä, mitä meillä sen pitäisi olla. Sekä eilen että tänään meidän erikoistilannepelaaminen on ollut täysin luokatonta, Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio analysoi.

− Tämä on tapahtunut sen jälkeen, kun tässä on ollut kaikenlaista valmentajaspekulaatiota. Häiriötekijöitä on niin paljon, että se vaikuttaa tekemiseen. Ei se taito katoa, vaan siihen on joku muu syy.

Kommentin teki ironiseksi se, että juuri nykyään Bluesia valmentava Jyrki Aho istui tilanteessa Rautakallion vieressä. Aho ei kuitenkaan reagoinut kommenttiin sen kummemmin, vaan antoi ainoastaan kommentit ottelun kulusta:

− Meillä oli itse asiassa vaikea aamu jostain syystä. Toisessa erässä pääsimme lähemmäksi oikeanlaista pelitilaa. Ylivoimassa oli luontaista hyvää pelaamista ja lämmittää myös se, että toinen ylivoima sai onnistumisen.

− Kolmas erä oli kauttaaltaan tasapainoinen. Typerä jäähy, mutta saatiinpahan uusi liigamaalivahti pelaamaan.

Ässien joulutauko alkoi tämän ottelun jälkeen. Bluesilla on edessään vielä ottelu HPK:ta vastaan.