Puuhelmet naulaan, Liiga palaa Hakametsään

LIIGA / Ennakko
Molemmat joukkueet kaipaavat maalintekoonsa terävyyttä.
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereen kolmanteen paikallispeliin lähdetään erikoisesta asetelmasta. Sekä Ilveksellä että Tapparalla on menossa vaikeampi vaihe. Lisäksi molemmat pelasivat viisi peräkkäistä vieraspeliä, joten paikallistaistoon on luvassa tunnetta ja taistelua.

Tappara ja Ilves palaavat kotihalliinsa viiden ottelun vieraskiertueen jälkeen, kun Hakametsä oli varattu naisten salibandyn MM-kisoille. Kotijoukkue Tappara on sarjataulukossa edellä, mutta Ilves otti edellisessä paikallispelissä selvän voiton.

Edelliset ottelut

Ilves hävisi kaikki viisi vieraspeliään ja teki niissä yhteensä vain seitsemän maalia. Tapparalla ei sujunut mainittavasti paremmin. Sportista ja KooKoosta irtosi jatkoaikavoitot, mutta muut kolme päättyivät tappioon. 

Tapparan viimeisin kolmen pisteen voitto on lähes kuukauden takaa, kun tamperelaiset voittivat 19.11. vieraissa HIFK:n. Ilves voitti viimeksi varsinaisella peliajalla edellisessä kotiottelussaan 25. marraskuuta. 

Ratkaisukohdat

Tappara on pelannut jo kolmesti Ilveksen edellisen pelin jälkeen − viimeksi tiistaina Kuopiossa. Ilveksen pitäisi hyödyntää parempi vireystilansa terävällä luistelulla ja aktiivisella karvauksella. Tapparan viisikkopuolustus on muutenkin ollut viime peleissä ongelmissa. Varsinkin Sportia vastaan maaleja syntyi luvattoman helposti.

Ilveksellä on kuitenkin ollut suuria ongelmia maalinteon kanssa. Koko marraskuun aikana Ilves teki vain kahdessa ottelussa enemmän kuin kaksi maalia ja jäi myös kerran kokonaan maaleitta. Ilves onkin Liigan kolmanneksi vähiten maaleja tehnyt joukkue.

Kirvesrinnat pelaavat viimeiset ottelunsa ennen joulutaukoa pahasti vajaamiehisenä. Liigan pistepörssiä johtava Kristian Kuusela sekä ykkössentteri Jani Lajunen ovat maajoukkueen mukana Moskovan turnauksessa. Patrik Laine taas liittyi nuorten MM-kisoihiin valmistautuvaan leiriryhmään. 

Tappara lainasikin TUTOsta kaksi laitahyökkääjää − Rasmus Kulmalan ja Hannu Kurun − paikkaamaan miesvajetta. KalPaa vastaan Kulmala sai vastuuta ykkösketjussa ja ylivoimalla, mutta tulosta ei syntynyt parista hyvästä yrityksestä huolimatta.

Ilves on kärsinyt loukkaantumisista koko kauden, mikä on tarjonnut peliaikaa nuorille hyökkääjille kuten Eemeli Suomelle ja Ville Meskaselle. Lisäksi Ilveskin on hankkinut Mestiksestä täydennystä, Tapparastakin tutun keskushyökkääjän Henri Tuomisen

Molemmilla joukkueilla on varmasti suuri into palata kotijoukkueen eteen. Yrityksen puutteeseen vieraspelit eivät kaatuneet, mutta paluu Hakametsään ja paikallispeliin tuo molemmille joukkueille lisälatausta − mikä toivottavasti näkyy ja kuuluu sekä jäällä että katsomossa.

Seuraa Heitä

Jere Karjalainen #21 | Augsburger Panther

Laitahyökkääjä

Sähäkkä laituri on kaikessa hiljaisuudessa ottanut isoa roolia Tapparan hyökkäyksessä ja murskannut aiemmat kausiennätyksensä. Poissaolojen myötä vastuuta on tarjolla entistä enemmän.

Ville Meskanen #18 | Ilves

Laitahyökkääjä

Runkohyökkääjien loukkaantumisten myötä nuori laitahyökkääjä on saanut enemmän peliaikaa ja iskenyt yhdeksässä pelissä kuusi tehopistettä. Nopealta ja taitavalta hyökkääjältä voi kiekon kanssa odottaa mitä vain.

» Lähetä palautetta toimitukselle