Kotkan lento kääntyi nousuun - Koho tulistui tuomareille

LIIGA / Raportti
Ville Koho istui ottelussa itselleen harvinaisen käytösrangaistuksen
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Kahdesti aiemmin tällä kaudella SaiPan kaatanut Sport oli parempi myös joukkueiden kolmannessa kohtaamisessa. Sport oli lopulta parempi maalein 1-2. Ottelu oli molemmille viimeinen ennen kymmenen päivän mittaista joulutaukoa.

Molemmilla joukkueet pelasivat eilen, mutta se ei näkynyt ottelussa. SaiPa karvasi edellisten otteluiden tapaa kovaa, mutta Sport pääsi SaiPan paineen alta pois. Tasaisen ottelun ratkaisuksi nousi vaasalaisten maalipaikkojen tehokas hyödyntäminen sekä tiivis puolustuspelaaminen. Sport oli hävinnyt ennen illan ottelua yhdeksän kertaa putkeen, mutta tämän iltaisen voiton myötä tappioputki katkesi. 

SaiPa aloitti ottelun terävästi, mutta ensimmäisen vitosen jälkeen Sport pääsi paremmin peliin. Kotijoukkueen hyökkäykset ajautuivat pääsääntöisesti kulmiin eikä SaiPa päässyt testaamaan Sport-vahti Mika Järvistä todenteolla. Erityisen suuria vaikeuksia lappeenrantalaisille tuotti keskialueen ylittäminen sekä ylivoimapelaaminen.

Toisessa erässä tunteet kuohuivat erityisesti katsomon puolella, kun SaiPan Brett Carsonille vihellettiin kaksi minuuttinen kyynärpäätaklauksesta. Kotijoukkueen kapteeni Ville Koho tulistui tuomiosta tuomaristolle ja kuittasi itselleen harvinaisen kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

Kohon käytösrangaistuksen ajan SaiPa joutui tulemaan toimeen kahdella keskushyökkääjällä, koska ottelun ykkössentterinä aloittanut Matti Järvinen loukkaantui avauserässä.

Kotijoukkueen päävalmentaja Pekka Tirkkosen mukaan ottelu oli tasainen ja Sport oli joukkueista tänään suuremmalla sydämellä pelissä mukana.

- Nämä on pienten marginaalien pelejä. Vastustaja teki ylivoimalla maalin ja me ei tehty. Meilläkin oli tossa ylivoimaa jonkun verran ja siihen se ratkesi kun ei tehty, Tirkkonen harmitteli.

- Sport pelasi kyllä todella suurella sydämellä, vaikka oli alla tappioita ja vaikeita hetkiä. Me ei päästy murtautumaan sinne maalin eteen ja maalivahdin eteen. Kiekkoja kyllä saatiin sinne jonkun verran, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan.

Sportin luotsi Tomek Valtonen oli tyytyväinen voittoon, mutta myönti, että Sportin peli ei ollut silmiä hivelevää.

- Tämä oli yksi meidän heikoimmista peleistä tämän orastavan tappioputken aikana, mutta välillä heikollakin peleillä voi voittaa, jos tekee ratkaisevissa paikoissa oikeita asioita. Meillä on neljän pelin pisteputki, mutta kyllä tämä oli meille tärkeä voitto.

- Erityis maininta kaikille pelaajille, jotka on uskonut ja tehnyt hommia eikä ole missään vaiheessa notkahtanut. Tämä on pelaajille iso juttu ja he ovat ansainneet nämä pisteet lyömällä itsensä likoon, Valtonen kehui omia pelaajiaan.

Illan kamppailu oli kummallekin joukkueelle viimeinen ennen kymmenen päivän mittaista joulutaukoa. Kummankin päävalmentajan mukaan joukkueet kokoontuvat seuraavan kerran yhteen juuri ennen tapaninpäivänä pelattavia otteluita.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo