Vetäytyykö Sport Kummeli-puolustukseen?

LIIGA / Ennakko
Tuomas Vänttisen mukaan joukkueella on lurahtanut housuun otteluiden loppuhetkillä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaasan Sportin toisella Itä-Suomen kiertueella joukkueella on mahdollisuus katkaista peräti yhdeksän ottelun misttaiseksi venynyt tappioputki SaiPan kustannuksella. Mikäli ottelun loppuhetkillä vierailijat ovat johtoasemassa voi kahden edellisen ottelun perusteella rehellisesti kysyä, olisiko vaasalaisilla syytä turvautua legendaariseen Kummeli-taktiikkaan?

SaiPa ja Vaasan Sport kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella. Joukkueiden edelliset kohtaamisten voitot ovat menneet vaasalaisille, sillä Sport on napannut viisi jaossa olleesta kuudesta sarjapisteestä. Oman mausteensa illan otteluun tuo kuitenkin Sportin peräti yhdeksän ottelun mittainen tappioputki.

Edelliset ottelut

Kotijoukkue on selvästi vahvemmilla jäillä vierailijoihinsa verrattuna. Eilen maukkaan 1-3 voiton HIFK:sta napannut SaiPa on viimeisen kuukauden saanut pelinsä kuntoon, eikä enää joukkueen pelaaminen ole vaihdellut radikaalisti otteluiden sisällä.

Sport puolestaan on onnistunut johtamaan kahta edellistä otteluaan kahdella tai useammalla maalilla. Vastustaja on kuitenkin noussut käsittämättömästiviimeisen kahden minuutin aikana tasoihin ja vienyt lopulta enemmistön sarjapisteistä. Jotain joukkueen ja valmennusjohdon tuskasta kertoo se, ettei Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen saapunut KooKoo-ottelun jälkeen edes lehdistötilaisuuteen. Sportin ilmoituksen mukaan syy tähän oli, että Valtosta ei kukaan tullut noutamaan tilaisuuteen.

Ratkaisukohdat

Koko ottelun kannalta Sportin viimeisen kahden minuutin pelaaminen on ratkaisevassa asemassa. Mikäli vierailijat ovat johtoasemassa, olisi legendaarista Kummelia lainatakseni Sportin syytä laittaa läski-Salonen maaliin ja vetäytyä kilpikonnapuolustukseen.

Niin Tapparaa vastaan viime lauantaina, kuin eilen KooKootakin vastaan vastustaja nousi vaasalaisten rinnalle viimeisen kahden minuutin aikana ja lopulta voittoon voittolaukauskilpailussa.

Sportin kultakypärä Tuomas Vänttinen tiedostikin viime lauantaisen Tappara-ottelun jälkeen joukkueensa viime hetkien ongelmat.

- Me ei vain osata pelata johtoasemassa tällä hetkellä. Saadaan hyvä johto. Sitten kaveri saa yhden pompun ja toisen, jos kolmannenkin ja me ollaan paskat housuissa.

Tilastopoiminnat

Lokakuun lopussa Sport teki samanlaisen vierailun Itä-Suomeen ja tuolloinkin kiertueen avausottelussa joukkue hävisi KooKoolle lukemin 4-3. Tuolloin kiertueen toinen ottelu päättyi Sportin 2-4 voittoon SaiPasta.

Kumpikin joukkue on pelannut 31:stä pelaamastaan ottelusta 14 peräkkäisinä pelipäivinä. Prosenteissa laskettuna SaiPa on lievästi vierasjoukkuetta vahvemmilla, sillä kotijoukkueen voittoprosentti on tasan 50 %, vierailijoiden voittoprosentin jäädessä 35,7 %.

Seuraa Heitä

Matti Järvinen #71 | BK Mladá Boleslav

Keskushyökkääjä

Voittomaalin HIFK:ta vastaan läpiajosta taiteillut Järvinen ei ole vielä tällä kaudella päässyt viimevuotiseen lentoon. Maalipaikkoja ykkösketjun sentteriksi nostetulle Järviselle on siunaantunut, mutta kiekko on löytänyt tolppien väliin vasta seitsemän kertaa.

Jarkko Immonen #23 |

Keskushyökkääjä

Ykköskentän sentteri tehnyt hyvää jälkeä Vänttisen ja Leskisen kanssa. Kauden tehot 6+15.

» Lähetä palautetta toimitukselle