HPK vei pidemmän korren - "Ehkä innostuttiin liikaa"

LIIGA / Raportti
Jere Myllyniemi keräsi joukkueensa suurimmat kehut 33 torjunnallaan.
Kuva © C More
Hämeenlinnassa kohtasivat HPK ja TPS. Kotijoukkue ehti pelin tiimellyksessä ottaa ja hukata tahtipuikon. 0-2-tappiolla ollut TPS sai mainion paikan tulla mukaan peliin ja käytti sen hyväkseen. Ratkaisu saatiin lopulta vasta voittomaalikilpailusta.

HPK:n kohdatessa TPS:n molemmat joukkueet pyrkivät tukkimaan keskialueen ja ohjaamaan peliä pois maalien edestä. Kotijoukkue lähti luomaan maalipaikkoja terävillä hyökkäyksillä. Välillä liika hyökkäysinto loi TPS:lle hyviä paikkoja vastahyökkäyksiin.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen oli tyytyväinen illan otteluun.

− Tänään puolustettiin omassa päässä todella hyvin ja varsinkin alivoimapelaamiseen pitää olla tyytyväinen. TPS sai hallita kiekkoa kulmissa, muttei päässyt sieltä helposti keskialueelle.

Joukkueiden kultakypäristä HPK:n maalilla tuli tutummaksi TPS:n Eric Perrin maskimiehenä. Nopea keskushyökkääjä tietää mistä tehopisteet tehdään, ja kyttäsi paluukiekkoja puolustajien mailaniskuista välittämättä. Jere Myllyniemi torjui monta kertaa maalin eteen unohdettujen TPS-hyökkääjien vetoja.

HPK pääsi koittamaan ratkaisua ylivoimalla Patrik Moision hyppytaklauksesta tuomitun rangaistuksen jälkeen. Ylivoimapeli kuitenkin suli kasaan, kun joukkue ei saanut kiekkoa pyörimään vastustajan päähän.

TPS sai kiekon jo verkkoihin asti, mutta maali hylättiin, kun liikaa pelaajia hääri maalivahdin alueella.

Toisessa kenttäpäädyssä maali sitten hetken päästä hyväksyttiin. Santeri Saaren siniviivaheitto tuli sen verran maskin takaa, ettei Teemu Lassila pystynyt sitä koppaamaan.

TPS-luotsi Ari-Pekka Selin kertasi ottelun jälkeen keskeisimpiä tapahtumia.

− Ensimmäinen erä hyvin tasainen maalipaikkojen suhteen. Toisen erän ensimmäinen puolisko oli hyvä, mutta niin kuin aikaisemminkin, peli sakkasi pidemmäksi aikaa vastustajan maalin myötä.

HPK meni Otto Paajasen oivalluksesta kahden maalin johtoon, josta kotijoukkue sai virtaa ja TPS oli hätää kärsimässä.

Paajanen selvitti pelin jälkeen ratkaisuaan.

− Pitkään katselin syöttöpaikkaa, mutta ajattelin, ettei syöttö mene kuitenkaan läpi. Menin sitten vaan maalille ja runnoin kiekkoa sisään.

TPS kavensi pelin Julius Vähätalon maalilla joukkueen pelatessa alivoimalla. Toisen erän lopussa joukkue vielä pääsi yrittämään tasoitusta, kun Lassila laittoi illan hienoimman syötön kentän läpi.

− Vähätalon maali alivoimalla oli äärimmäisen tärkeä. Kolmannessa erässä onnistui sitten lopulta tasoitus. Positiivista oli se, että tultiin parin maalin takaa tasoihin, Selin kommentoi maaleja.

− Siinä oli todella hyvä kymmenenminuuttinen toisessa erässä ja sitten tuli TPS:n alivoimamaali. Peli hieman siitä sekosi, mutta hienosti taisteltiin loppuun asti ja saatiin kaksi pistettä, oli Paajasen näkemys.

Kolmas erä oli TPS:n takaa-ajoa ja joukkue sai monta mahdollisuutta ylivoimien muodossa. Lopulta Ilkka Pikkarainen tasoitti ottelun.

− Ehkä me innostuttiin vähän liikaa, ja kaveri sitten muistutti vähän raa'asti, kommentoi Paajanen TPS:n loppukiriä.

HPK vei lopulta ottelun Vojtech Polakin voittomaalikilpailussa tekemän maalin myötä. Myllyniemi keräsi työskentelystään joukkueen eduksi kehuja niin Paajaselta kuin Arvoseltakin.

− Myllyniemi pelasi todella upeasti ja on varmasti joukkueen kovin treenaaja. Muutama aivan uskomaton koppi pelissä, ja pelasti torjunnoillaan pari minunkin virhettä, oli Paajasen arvio.

− Jere Myllyniemelle iso kiitos voitosta, kun tuli vielä pikahälytyksellä pelaavaksi maalivahdiksi ja rankkarit sitten vielä kruununa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo