Bluesin heikko hyökkäys iskee Ässien heikkoon puolustukseen

LIIGA / Ennakko
Miehet ovat vaihtuneet, kun Blues yrittää paluuta voittokantaan.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues pelaa kotonaan kahtena päivänä peräkkäin. Ensimmäisenä Espooseen saapuu Ässät, joka hävisi tiistaina Kärpille.

Blues ja Ässät kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella. Aikaisemmat kamppailut ovat päättyneet vierasvoittoihin, sillä Ässät avasi syyskuussa kauden voittosaldonsa juuri Bluesia vastaan. Marraskuussa Blues maksoi potut pottuina ja haki täydet pisteet Porista.

Blues menetti viime viikon aikana kolme pelaajaa lisää, mutta liikettä oli myös joukkueeseen päin, kun mukaan tuli pieneen rooliin HPK:ssa jäänyt Eetu-Ville Arkiomaa, kaksi hyökkääjää Mestiksestä ja yksi omista junioreista. Viikko alkoi putoamisella CHL:ssä, mutta jatkui kahden pisteen voitolla Kärpistä ja tappiolla Lukolle.

Ässät päätti tiistaihin neljän ottelun kotiputken, minkä myötä pelattujen pelien suhde koti- ja vieraspelien välillä on jo lähes tasan, 15-16. Seuraavat viikot Ässät pelaa vuorotellen koti- ja vieraspelejä, joten pelisaldo tasoittuu vasta tammikuun lopulla. KooKoo ja Ilves kaatuivat maali-iloitteluissa, mutta JYP ja Kärpät veivät pisteet Porista.

Ässien puolustuspeli on ollut vaikeampaa sen jälkeen, kun Jyri Marttinen joutui telakalle. Kymmenestä ottelusta vain kerran vastustaja on tehnyt korkeintaan yhden maalin. Kärkipuolustajan viittaa harteillaan pitävä Troy Vance oli kaukana parhaastaan Kärppiä vastaan. Puolustuksen kokeneeseen osastoon kuuluva Tapio Sammalkangas saattaa olla pelikiellossa Ivan Humliin kohdistuneen taklauksen seurauksena.

Bluesin ongelmana on pitkälti maalinteko. Joukkueessa yhä olevista pelaajista vain Samson Mahbod, Ilmari Pitkänen ja Peter Tiivola ovat onnistuneet iskemään enemmän kuin kolme maalia, eikä ketään voi varsinaisesti pitää huippuluokan viimeistelijänä.

Tutkapari vastaan Mestiksen huipputulokas

Ässien joukkueessa Niko Ojamäki ja Antti Kerälä ovat löytäneet hyvän yhteisen sävelen. Kahdessa edellisessä ottelussa molemmat ovat onnistuneet maalinteossa kahdesti, ja saldo on komistunut myös syöttöpisteillä. Ketjun kolmas lenkki on Jarno Kärki.

Bluesin uusista miehistä Arkiomaa onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä ottelussaan ohjattuaan Urho Vaakanaisen laukauksen maaliin. Myös Nico Friman esiintyi positiivisesti ensimmäisessä ottelussaan. Alkukauden Kiekko-Vantaassa pelannut hyökkääjä sopii paremmin hyökkäävään rooliin, ja se näkyi myös peluutuksessa.

A-maajoukkueen Moskovan turnaus ei verota joukkueiden miehistöjä. Sen sijaan nuorten maajoukkueleirillä ovat Bluesin Kaapo Kähkönen ja Vaakanainen sekä Ässien Aleksi Saarela.

Seuraa Heitä

Matti Kuparinen #22 |

Keskushyökkääjä

Ässien leirissä Kuparinen on suvereeni aloittaja. Häneltä tarvitaan kuitenkin myös muita suorituksia.

Victor Westermarck #28 |

Puolustaja

Puolustaja pelasi Rauman ottelussa välillä keskushyökkääjänä ilman erityisempää menestystä. Vaakanaisen poissaolo ajanee hänet tutulle pelipaikalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle