Joulukuu ja JYP ovat Lukon seuraavat haasteet

LIIGA / Ennakko
Viime kaudella pelitila oli näin tiukassa.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Lukolla ja JYPillä peliviikko koostuu kolmesta ottelusta. Joukkueet aloittavat vääntämisen keskinäisellä kamppailulla, jonka pelipaikkana on Rauman jäähalli.

Lukon marraskuu oli seilausta myönteisten tuulien saattelemana. Joukkue pelasi kotikaukalossaan viidesti, ja otti voiton jokaisesta kamppailusta. Matkapeleistä pistetahti ei ollut aivan yhtä hurja, joskin neljästä vierasottelusta Lukko voitti kaksi.

Sen lisäksi, että pistepussiin tuli aimo annos lisäystä, myös joukkueen pelaaminen meni muutaman askeleen eteenpäin. Marraskuun alkupuolella niin Blues kuin Kärpätkin löivät kiekkoa raumalaisten verkkoon yhteensä tusinan osuman verran, mutta sitten kääntyi tekemisen lehti.

Joukkue sai puolustuspelaamisestaan kiinni ja se näkyi heti tulostaululla. Kiekkoja meni vähemmän omiin ja vastaavasti hyökkäyspelaaminen tuotti ison kasan komeita maaleja. Myös Lukon ylivoimapelaaminen on mennyt eteenpäin ja on nyt tilastollisesti sarjan parhaimpia.

− Hyvä puolustuspelaaminen on nopeaa ja antaa näin enemmän aikaa hyökkäyspelaamiseen, filosofoi Lukon päävalmentaja Risto Dufva jääkiekon perusteita.

Lukko-vene seilaa tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa, mutta tekemistä pelin parantamiseksi silti riittää. Suurin ongelma joukkueelle on pelata viisaasti johtoasemassa. Tehtävä ei tunnetusti ole mitenkään helppo ja vanha kulunut klisee sanoo kahden maalin johtoaseman olevan pahin mahdollinen tilanne jääkiekko-ottelussa.

JYP on tunnetusti joukkue, joka jaksaa taistella samalla intensiteetillä alusta loppuun asti. Jyväskyläläiset ovatkin nyt hyvä mittari Lukolle ja raumalaisten pelitavalle. Lukko on jo pitkään päässyt kotikaukalossaan etumatkalle, mutta nyt mitataan todella, miten entinen JYP-valmentaja Dufva saa joukkonsa viritettyä pimeän tiistai-illan kamppailuun.

Lukon yksi voiton mahdollisuuksista on saada kova paine JYP-päätyyn. Painetilassa joukkue on haavoittumimmillaan.

Sarja lähestyy puoliväliä, ja JYP löytyy totutusti sarjan kärkipaikoilta. Joukkue on ollut jo vuosia sarjan eliittiä ja sama kaava näkyy jatkuvan kuluvalla kaudella.

JYPin marraskuu oli täynnä tasaisia otteluita, kuten oikeastaan koko syyskausi on ollut. Aina ei päävalmentaja Marko Virtasen ryhmittymä saa itsestään parasta irti, mutta rutiini tuo voittoja paljon tappioita enemmän.

Marraskuun loppu kuvastaa hyvin yllä olevaa rutiinia. Pelicans kaatui Jyväskylässä hyvän toisen erän ansiosta ja päivää myöhemmin Ilvestä vastaan JYP teki sen verran töitä, että varma vierasvoitto tuli takataskuun.

JYPin voiton mahdollisuudet kasvavat, jos joukkue onnistuu rakentamaan ruuhkaa Lukko-vahti Ryan Zapolskin eteen ja sitä kautta kiekkoja verkkoon. Joukkueen ylivoimapelaaminen ei ollut parasta A-ryhmää, mutta taitoa JYPistä löytyy. Pieni tarkkuuden parannus yksittäisissä asioissa voi olla se ratkaiseva tekijä, jolla JYP käärii itselleen kolme sarjapistettä kotimatkansa seuraksi.

Kohtaaminen on joukkueille kauden toinen. Ensimmäinen oteltiin Jyväskylässä ja tiukan taiston vei nimiinsä Lukko yhden maalin erolla.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta toipilaina jatkavat edelleen hyökkääjät Teemu Nurmi ja Lauri Tukonen.

Sen sijaan kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa loukkaantunut keskushyökkääjä Steven Zalewski on tervehtynyt ja tekee paluun pelaavaan kokoonpanoon. Myös puolustaja Petteri Nummelinin pelaaminen on mahdollista.

Vierasjoukkueen osalta viime otteluissa pois kokoonpanosta ovat olleet puolustajat Mikko Viitanen ja Yohann Auvitu sekä hyökkääjät Jari Jääskeläinen, Anssi Löfman, sekä Jani Tuppurainen. Viimeksi mainittu on menossa jatkotutkimuksiin vaivojensa takia. Laitahyökkääjä Ramzi Abid sen sijaan ei ole sopinut pelaavaan kokoonpanoon peliesityksiensä takia.

Seuraa Heitä

Janne Keränen #91 | TUTO

Laitahyökkääjä

Teki kaksi komeaa maalia Lukon edellisessä ottelussa. Jatkuuko maaliputki myös JYPin kustannuksella?

Juuso Ikonen #14 |

Laitahyökkääjä

Taitava nuorukainen on ollut siirtonsa jälkeen hieman tehoton, mutta tekopaikkoja on ollut. Joko nyt kiekko löytää tiensä verkkoon?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Ilkka Mikkola 1 4 5
2.Ville Vahalahti 3 2 5
3.Aaron Gagnon 2 2 4
4.Jesse Virtanen 0 4 4
5.Jerry Ahtola 2 1 3
JYP M S P
1.Juuso Ikonen 0 4 4
2.Éric Perrin 4 0 4
3.Mikko Luoma 0 3 3
4.Mikko Kalteva 1 2 3
5.Petr Hubacek 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle