”Poikasen näköisen” ensimmäinen nosti HIFK:n jo kuuden joukkoon

Summasen miehistö nousi jo sarjataulukossa jo kuuden joukkoon.
Helsingin IFK nappasi jo viidennen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti Tampereen Ilveksen tiukassa ottelussa 2-0 Helsingin jäähallissa. Ottelun hahmoihin kuului ensimmäisen liigaosumansa iskenyt Mika Partanen. Ennen ottelun alkua HIFK:n puolustaja Mikko Jokela palkittiin 500:nnestä liigaottelustaan.

Ottelun ratkaisuksi muodostuivat HIFK:n tarkempi viimeistely, maalivahti Ville Husson varmat otteet sekä kotijoukkueen uhrautuva puolustuspelaaminen.
Kamppailun avauserä oli vauhdikas ja melko tasainen, joskin vierasjoukkue kykeni rakentamaan hieman enemmän maalintekopaikkoja. Kumpikin joukkue karvasi ajoittain aktiivisesti ja aggressiivisesti. Molemmille joukkueille tuomittiin ensimmäisessä erässä kaksi kahden minuutin rangaistusta.

Ilveksen toinen jäähy loppui toisen erän alussa ja vain hetki rangaistuksen päättymisen jälkeen onnistui punapaitojen 21-vuotias voimahyökkääjä Mika Partanen siirtämään uransa ensimmäisellä liigamaalilla kotijoukkueen 1-0-johtoon.

− Parissa ottelussa on jo aiemmin ollut lähellä ja ainakin kertaalleen on rima kolissut. Ei niitä mestoja kauheasti kuitenkaan ole ollut. Onneksi nyt osui, kuvaili Partanen.

Avausmaalin jälkeen tamperelaisten pelaaminen muuttui selvästi suoraviivaisemmaksi pystysuunnan pelaamiseksi. Vielä avauserässä vierasjoukkue lähti omalta alueelta selvästi hitaammin pakki-pakki-pakki-syöttöketjuilla, mutta avausosuman jälkeen vastaavia ei enää nähty.

Myös kotijoukkueen kiekkokontrollipelaaminen väheni ja toinen erä pelattiin lähes kokonaan päädystä-päätyyn-jääkiekkoa.

− Molemmat ajoivat suoraviivaisesti kohti maalia ja taklauksiakin oli melko paljon, myönsi viime kaudella Mestis-mestaruuden voittanut Partanen.

Suoraviivaisempi pelaaminen tuotti kuitenkin molemmille joukkueille muutamia maalintekopaikkoja. Ilveksellä oli pari varsin hyvääkin tekopaikkaa, mutta Ville Husso onnistui pitämään tupsukorvien maalisarakkeessa nollan.

Ottelun päätöserässä joukkueet jatkoivat edelleen suoraviivaista pelaamista pyrkien omalta alueelta nopeasti ylös ja kohtia maalia. Ilves sai aikaan kovaa painetta kotijoukkueen puolustusalueelle, mutta helsinkiläisten uhrautuva puolustaminen ja Ville Husson muutama tärkeä torjunta pitivät kotijoukkueen voiton syrjässä kiinni.

Tamperelaiset koittivat ottelun lopussa hakea tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Ilves-puolustajan mailan katkeamisen myötä HIFK-kapteeni Ville Peltonen onnistui katkaisemaan vierasjoukkueen pyörityksen, nousemaan kiekon kanssa keskialueelle ja laukomaan kiekon tyhjään maaliin. Peltosen maali jäi myös ottelun viimeiseksi ja siten kotijoukkue nappasi viidennen peräkkäisen voittonsa numeroin 2-0.

HIFK:n voitto ei kuitenkaan tullut helpolla ja voittomaalin iskenyt Partanen antoi tunnustusta myös vastustajalle.

− Ilves oli kyllä hyvä. Oltiin ajoittain purjeessa, mutta hyvin kasattiin itsemme ja Husso hoiti homman hienosti.

Pari kautta myös Pohjois-Amerikassa pelannutta, kookasta, fyysisesti ja suoraviivaisesti pelaavaa Partasta voi helposti kuvailla HIFK:n näköiseksi mieheksi. Nuorukaisella on asiasta myös oma mielipide.