Tunti turpaan ja kolme pistettä Raumalle

Lukko oli tänään täysin suvereeni.
Kuva © Teemu Soini
Lukko kävi esittämässä kauden suvereeneimman esityksen JYPin vieraana. Ottelun alusta alkaen vierailijat olivat niskan päällä, ja loppulukemiksi kirjattiin murskaavat 1-6-lukemat.

Lukko tuli otteluun valtavalla asenteella ja johti ottelua avauserän jälkeen jo 0-3. JYP ei pystynyt missään vaiheessa vastaamaan vierailijoiden peliin, ja lopputuloksena olikin todellinen turpasauna.

− Meiltä todella energinen peli. Sitä kautta pystyttiin viimeistelemään jopa yllättävän tehokkaasti. Meidän päivä aivan ehdottomasti, tiivisti Risto Dufva.

− Meille tuli otteluun aivan karmaiseva alku. Vastustaja rokotti jokaisesta virheestä. Tänään oli tosiaan Lukon päivä, harmitteli Marko Virtanen.

Viitteet tulevasta jo ensimmäisessä vaihdossa

Lukko näytti harvalukuiselle kotiyleisölle jo ottelun ensimmäisellä minuutilla, mitä tuleman pitään. Ville Vahalahti purjehti läpiajoon, mutta tässä vaiheessa Tuomas Tarkki onnistui estämään takaiskun.

JYPin ainoa vahva hetki osui ensimmäisen erän keskivaiheille. Isäntien maalinteko oli kuitenkin ponnetonta, ja kiekot paukkuivat lähes poikkeuksetta päätyverkkoihin.

Vierailijat pääsivät kuin varkain iskemään ottelun ensimmäisen maalin. Erik Riska siirsi maalinedustalta keltapaidat 0-1-johtoon. Raumalaisten hallinta jatkui erän loppuun saakka, ja Olli Sipiläinen ja Juhani Jasu saivat kunnian kaunistella lukemat jo 0-3:een.

− Ei se ensimmäinen erä ollut ihan niin selkeä kuin lukemat antavat ymmärtää. Onnistuttiin pelisuunnitelmassa kuitenkin hyvin, kuvaili Sipiläinen.

Toinen erä oli erittäin rikkonainen. Kummankin joukkueen peli oli melko sekavaa, eikä kontrolloituja hyökkäyksiä nähty juurikaan. Toisessa erässä jaettiin peräti 24 jäähyminuuttia, mutta ylivoimaosumia ei vielä nähty.

Jesse Virtanen löi viimeisen naulan JYPin arkkuun komean vastahyökkäyksen päätteeksi, kun erää oli jäljellä vain kaksi minuuttia.

− Pyrimme pitämään paketin kasassa hyökkäämällä ja puolustamalla oikea-aikaisesti. Jaksoimme noudattaa suunnitelmaamme hyvin, kiitteli Dufva.

Kavennus laiha lohtu

Kolmas erä jatkui siitä, mihin toinen erä jäi. Lukko pääsi myllyttämään ylivoimaa kahdesti käyttäen hyväkseen molemmat mahdollisuudet. Lukon ylivoimapeli oli erittäin aktiivista, eikä JYP löytänyt aseita hyvin liikkuvaa ylivoimaviisikkoa vastaan. Janne Keräsen ja Aaron Gagnonin osumilla taululla komeilivat jo 0-6-lukemat.

Viisi minuuttia ennen loppua Markus Nenonen onnistui tekemään isäntien avausmaalin, joka jäi ottelun viimeiseksi maaliksi. Nenosen osuma oli hyvin kevyttä balsamia hurrikaaninuttujen haavoihin.

− Kolmas erä oli aivan puhdasta kosmetiikkaa, ei siinä ollut pelistä enää tietoakaan, sanoi Virtanen.

Sipiläinen oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen, jotka vakiinnuttivat Lukon asemia sarjataulukon kolmannella sijalla.

− Ei annettu JYPille tänään mitään ilmaiseksi. JYP pääsi iskemään yhden maalin, mutta voitto on päällimmäisenä mielessä.

Joukkueet siirtyvät olympiatauolle. Tauon jälkeen JYP pelaa seuraavan ottelunsa Ässien vieraana, kun taas Lukko isännöi samana päivänä Bluesia.