Ilmalassa haetaan asetelmia pudotuspeleihin

LIIGA / Ennakko
Saiko Mikko Kousa karistettua suurimman gorillan selästään torstain osumallaan Blues-ottelussa?
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Lauantaina Helsingissä iskevät yhteen Jokerit ja Ilves, jotka taistelevat kynsin ja hampain suorasta pudotuspelipaikasta, eli mahtumisesta kuuden parhaan joukkoon. Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet varsin tasaisia ja molemmat joukkueet ovat ottaneet toisiltaan pisteet vieraskaukaloissa. Myös lauantain ottelun odotusarvo on tasainen, panosten ollessa varsin kovat.

Isäntäjoukkue Jokerit on pelannut viimeisissä otteluissaan varsin epätasaisesti. Vahvoja esityksiä on seurannut usein todellinen "mahalasku", josta hyvänä esimerkkinä toimii tiistainen koti-tappio jo pudotuspelihaaveensa haudanneelle Ässille. Toisaalta torstaina joukkue nappasi vakuuttavan voiton kun Espoon Blues kaatui vieraskaukalossa selkeästi.

Joukkueesta löytyy potentiaalia haastamaan mikä vain joukkue Liigassa, mutta ailahtelevan suoritustason takia joukkue on joutunut tilanteeseen, jossa se joutuu taistelemaan kynsin hampain mahtumisesta kuuden parhaan joukkoon. Joukkue on pikkuhiljaa löytänyt sopivat ja pysyvät ketjukoostumukset, joka helpottaa Tomek Valtosen ja Pasi Nurmisen työtä joukkueen pelin valmistelussa kevään pudotuspeleihin.

Joukkueen ykkösvitja Teuvo Teräväisen ja Ladislav Nagyn johdolla on ollut tehokas illasta toiseen, mutta tehoja odotetaan myös Steve Mosesin, Broc Littlen sekä Janne Lahden suunnalta. Moses osui torstaina Espoossa, joka helpottaa varmasti osittain puuttuneiden tehojen aiheuttamaa painetta.

Hyökkääjien lisäksi tehoja sopii odottaa myös takalinjoilta. Koko kauden alisuorittanut Mikko Kousa pääsi myös vihdoin maalin makuun Espoossa, joten on mielenkiintoista nähdä onko osumalla vaikutusta miehen totaalisen hukassa olleeseen itseluottamukseen.

Ilves haastajana ilman pistepörssikärkeä

Ilves menetti tärkeän palasen kokoonpanostaan edellisessä Jokerit-kohtaamisessa kaksi viikkoa sitten, kun pörssikärki Michael Keränen loukkaantui. Ilman pörssikärkeä joukkue lähtee selkeänä haastajana Helsinkiin, vaikka joukkue on kuitenkin osoittanut että otteet eivät ole riippuvaisia yhden pelaajan panoksesta. Tästä osoituksena vahvat esitykset vieraspeleissä Espoossa ja Lappeenrannassa, joista molemmista tuloksena kolme pistettä.

Joukkue pelasi perjantaina paikalliskamppailun Tapparan isäntänä, joten joukkueen vireystila lauantaina on paljon riippuvainen siitä, miten joukkue saa kerättyä itsensä tappiopelin jäljiltä. Tämä saattaa tarjota lievän etulyöntiaseman isännille, mutta toisaalta myös vieraat voivat olla liikkeellä varsin sisuuntuneena paikallistappiosta.

Mielenkiintoa vierailijoiden kokoonpanoon tuo myös usea jokeritaustainen pelaaja. Heitä ovat puolustaja Tommi Kivistö, hyökkääjät Aleksi Mustonen ja Jiri Veistola sekä maalivahti Joonas Korpisalo. Keräsen lisäksi joukkueen kokoonpanosta puuttuu runkopelaajista puolustaja Arto Tukio sekä hyökkääjä Masi Marjamäki.

Seuraa Heitä

Broc Little #22 | Linköping

Hyökkääjä

Pienikokoinen mutta taitava jenkki saapui tehokkaasti kotoiseen liigaan ja pääsi maalien makuun heti ensimmäisessä pelissään. Sen jälkeen ollut hiljaisempaa, joten itseluottamuksen kannalta olisi tärkeä saada onnistumisia.

Nicholas Dimitrakos #11 |

Oikea laitahyökkääjä

Jenkkihyökkääjä pelaa tryoutilla, joten lauantain ottelu on yksi viimeisistä näyttöpaikoista loppukauden sopimusta silmälläpitäen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Teuvo Teräväinen 3 4 7
2.Ladislav Nagy 3 3 6
3.Nichlas Hardt 2 3 5
4.Jere Karalahti 1 3 4
5.Teemu Eronen 1 2 3
Ilves M S P
1.Mikko Kukkonen 1 3 4
2.Kai Kantola 3 1 4
3.Tommi Kivistö 0 3 3
4.Jiri Veistola 1 1 2
5.Martti Järventie 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle