Ottelu, joka kalenteriin on merkitty

LIIGA / Ennakko
Joko kultakypärä Kermanin kaikki joukkuekaverit on myyty?
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Pudotuspeleihin mielivälle Espoon Bluesille kaikki pisteet ovat tarpeen. Kotijoukkue KalPan kannalta loppukausi on jo sinänsä yhdentekevä.

Niiralan montussa on ollut viime aikoina väljää. Halli on kumissut tyhjyyttään ja puolityhjässä hallissa ei ole juuri tarvinnut palveluihin jonotella.

Jumboksi valahtanut KalPa pelaa enää ainoastaan loppukaudeksi merkittyjä otteluita kalenterista pois. Kuopiolaisittain otteluissa ei ole enää minkäänlaista panosta, sillä jumbopaikalle valahtaneella KalPalla on seuraavaan sijaan jo viisi pistettä. Pelaajapajatsoa on tyhjennetty vielä odotettua rankemmalla kädellä, ja se pistää kausikorttilaisten ikeniä naurattamaan.

Viimeisin lähtijä on Marko Kauppinen, joka pyysi itse siirtoa aurinkoisempiin maisemiin. Kun samaan aikaan vielä valtakunnan verkosta on nähtävillä maailman parhaita pelaajia ja olympialainen kiekkoturnaus, paikalle tuskin saapuu ainoatakaan seuran kategorisoimaa hyvän päivän fania.

Kokoonpanohuolia päävalmentaja Jari Laukkaselle lisää entisestään Saku Kinnusen loukkaantuminen torstaisessa Ässät-pelissä. Nuorten maailmanmestarin pelikunnosta ei ole takeita vielä ottelun aattona. Täysi kokoonpano on siis jälleen tiukassa. Tilanteessa ehdottoman positiivista on nyt kuitenkin se, että nuoret pelaajat saavat arvokasta liigakokemusta ja mahdollisuuden näyttää taitojaan.

Espoolaisten kausi jatkuu vielä kuitenkin täydellä tohinalla ja kaikki pisteet kelpaavat Bluesin matkaan. Joukkue on nyt seitsemäntenä ja Bluesilla on edelleen täydet saumat kuuden joukkoon ja suoraan puolivälieräpaikkaan.

Suunta on ollut tasaisesti ylöspäin. Blues otti kolme todella komeaa voittoa putkeen, mutta joutui edellisessä kamppailussaan taipumaan harmittavasti Jokereille. Asenteen pitää olla kunnossa kaikesta huolimatta Kuopiossakin, sillä nuoret ja nälkäiset pelaajat ovat yllätysvalmiita, mikäli espoolaisten takki on yhtään auki.

Seuraa Heitä

Kalle Kerman #21 |

Laitahyökkääjä

Kauppisen myynnin ansiosta kultakypärä upotetaan kokeneen hyökkääjän kampauksen peitoksi. Kun otteluita on takana 51, parhaan pistemiehen titteli irtoaa 13 pisteellä. Tämä ei toisaalta ole Kermanin itsensä vika. Laituri tekee paljon työtä, mutta välillä tulos jää syntymättä jo huonon onnenkin takia.

Mikko Kuukka #19 | Herning

Puolustaja

Oli epäonnensoturi torstaina Jokerit-ottelussa. Puolustajalla on nyt paikka palauttaa itseluottamus heikon KalPa-hyökkäyksen kustannuksella.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Kalle Kerman 1 1 2
2.Joonas Riekkinen 1 1 2
3.Miika Koivisto 0 2 2
4.Arttu Ilomäki 2 0 2
5.Ville Leskinen 0 1 1
Blues M S P
1.Kim Hirschovits 2 3 5
2.Tommi Huhtala 2 3 5
3.Miro Aaltonen 1 4 5
4.Tomi Sallinen 2 2 4
5.Kalle Kaijomaa 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle