Helsingissä kuumien hyökkääjien taisto

LIIGA / Ennakko
Puustinen on ollut viime aikoina tehokkaalla tuulella.
Kuva © Tomi Hänninen
Tiistaina HIFK saa vieraita Tampereelta, kun Ilves astelee Helsingin jäähalliin. HIFK:n joukkoja johtaa huikeassa vireessä oleva Juuso Puustinen, Ilveksen paidassa vastustajan maalivahdille harmaita hiuksia aiheuttaa Michael Keränen.

HIFK:n käyrä osoittaa lupaavasti ylöspäin. Joukkue kulkee tällä hetkellä kauden pisimmässä, neljän ottelun voittoputkessa. Tiistaina punapaidoilla on mahdollisuus nousta kiinni suoraan pudotuspelipaikkaan. Helsinkiläiset ovat rakentaneet peliään pala palalta pitkin kautta. Nyt suurimmat epäkohdat on korjattu ja tulokset ovat olleet sen mukaisia.

Kauden räjähtävästi aloittanut Ilves on pikkuhiljaa vajonnut sarjataulukossa ja tällä hetkellä tamperelaiset pitävät majaansa sijalla 9. Viimeisestä 14 ottelusta Ilves on voittanut ainoastaan kolme. Alkukaudella joukkue raapi niukoista peleistä pisteitä ja voittoja. Viime viikkoina trendi on muuttunut ja otteista puuttuu tasaisuus.

Pikkuhiljaa sairastupaansa tyhjemmäksi saanut kotijoukkue sai viime kaudella lisää jobinpostia, kun Niko Piiparinen ja Roope Talaja loukkaantuivat peräkkäisissä peleissä. Lisäksi Ville Peltonen jätti lauantain Pelicans -ottelun väliin. Ennestään loukkaantuneina olivat pitkäaikaispotilaat Mikko Kurvinen, Matti Kuparinen sekä Juuso Salmi. 

Puustinen vastaan Keränen

Kummallakin joukkueella on riveissään kuumassa putkessa seilaava hyökkääjä. Ilveksen Michael Keränen on viiden ottelun pisteputkessa, jonka aikana on syntynyt yksi maali ja peräti kahdeksan syöttöpistettä.

HIFK:n riveistä Juuso Puustisen ei tarvitse hävetä viime kauden vireellään. Kuuden ottelun pisteputken aikana kuopiolainen on noussut maalipörssin piikkipaikalle, venyttänyt maaliverkkoa 9 kertaa ja saalistanut yhden syöttöpisteen. Samassa ajassa mies on tehnyt kaksi hattutemppua.

Eivätkä yhteneväisyydet lopu vain pisteputkeen. Kumpikaan ei säästele laukaustaan ja kaksikko löytyykin Liigassa eniten laukoneiden joukosta. Pistepörssissä miehet ovat pisteen päässä toisistaan, Puustinen toisena ja Keränen kuudentena. Ratkaiseeko kaksikon keskinäinen paremmuus myös koko ottelun?

Mikko Jokelalle 500 Liigaottelua

HIFK-puolustaja Mikko Jokela pelannee tiistaina Liigauransa ottelun numero 500. Ura myös alkoi HIFK:ssa kaudella 1997–1998. Tähänastisen uran pistesaldo on 127 [38+88]. Tällä kaudella Jokela on pelannut 24 ottelua, joissa pistetili on karttunut viiden syöttöpisteen verran ja tehotilastossa on pyöreä nolla.

HIFK:n lisäksi Jokela on edustanut Liigassa kasvattajaseuraansa KalPaa, synnyinkaupunkinsa Lappeenrannan SaiPaa, HPK:ta sekä Jokereita. Suomen mestaruuden Jokela voitti keväällä 2006 HPK:n kanssa. Lisäksi HPK:n vuosilta palkintokaappia koristaa kaksi pronssista mitalia.

Pelit eivät rajoitu vain Suomen rajojen sisälle, vaan kokemusta on myös Pohjois-Amerikasta, jossa vietti kolme kautta 2000-luvun alussa. Sesongin aikana Jokela pääsi pelaamaan uransa ensimmäisen ja samalla viimeisen NHL-ottelun Vancouver Canucksin paidassa. Pohjois-Amerikan reissun lisäksi Jokela on viettänyt kaudet KHL:n Dinamo Minskissä sekä länsinaapurissa SHL:n Timråssa.

Jokela on myös käynyt läpi eri ikäkausimaajoukkueet, mutta on esiintynyt myös aikuisten tasolla maajoukkueessa, kruununa pronssinen mitali kevään 2008 maailmanmestaruuskisoista.

Seuraa Heitä

Toni Leinonen #25 |

Laitahyökkääjä

Leinonen oli lauantaina suuressa roolissa HIFK:n takaa-ajossa Pelicansia vastaan. 4-1-tappioasemassa oli ensin avustamassa Puustisen kavennusta ja toisen erän viimeisellä minuutilla toi alivoimamaalillan joukkueen maalin päähän ja mukaan taistoon.

Sami Sandell #42 | HC Davos

Laitahyökkääjä

Keräsen taustatukena toimii erikoisen urakaaren omaava Sandell, josta ennen kauden alkua tuskin odotettiin tamperelaisten ykkössentteriä. On kuitenkin lunastanut paikkansa Ilveksen johtopelaajien joukossa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Juuso Puustinen 8 0 8
2.Corey Elkins 1 6 7
3.Daniel Fernholm 0 6 6
4.Ville Peltonen 2 3 5
5.Iiro Pakarinen 3 1 4

» Lähetä palautetta toimitukselle