Pelicansin tavoitteena tappiokurimuksen päättäminen

LIIGA / Ennakko
Pelicansin ja Bluesin aiempi kohtaaminen päättyi espoolaisten kotivoittoon.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Lahden Pelicans ajelehtii neljän ottelun tappioputkessa. Pelicansin otteluissa on tullut viime aikoina mustia hetkiä, jolloin vastustaja on uurastanut voiton itselleen. Lahtelaiset lähtevät välttämään näitä hetkiä, kun Espoon Blues saapuu vierailulle mastokaupunkiin.

Isäntien neljä edellistä peliä ovat päättyneet tappioon. Viimeisin koitos kotona HIFK:ta vastaan päättyi rumasti lahtelaisten kannalta, kun Pelicans hukkasi varmalta vaikuttaneen 4-1-johtonsa. Helsinkiläiset kiittivät ja kuittasivat voiton lukemin 4-6.

Kuitenkin edellisessä ottelussaan Pelicansilla oli myös erittäin positiivinen ajanjakso pelissä, jonka aikana joukkue hallitsi kaukalon tapahtumia täysin. Turkoosien hyvä kaksinkamppailupeli oli avainasemassa tuon pätkän aikana. Kulmakiekkojen ja irtopalojen kääntyminen Pelicansille toi joukkueelle mainioita maalipaikkoja, joista lahtelaiset onnistuivat iskemään osumiaan.

Tätä irtokiekoissa nähtyä asennetta isännät tarvitsevat myös Bluesia vastaan tiistaina. Joukkueen raataja-osasto onnistui lauantaina hyvin ja samaa taistelevaa otetta joukkue kaipaa myös espoolaisia vastaan.

Tökkiikö Bluesin maalinteko?

Vaikka vastustajilla on ollut vaikeaa päästä Bluesin maalin eteen tekopaikoille, on myös espoolaisilla ollut oman maalintekonsa kanssa runsaasti mietittävää.

Tapparaa ja TPS:ää vastaan vaikealta näyttänyt maalinteko ei myöskään helpottunut HPK:ta vastaan. Tuloksena espoolaisilla oli vain yksi osuma Pallokerhon verkkoon.

Suurin vaikeus Bluesilla on ollut ylivoimassaan. Selvin puute on ollut selkeän ylivoimatykin puuttuminen viivalta tuomasta laukaisu-uhkaa kauempaa.

Pelicansia vastaan vierasjoukkue on varmasti yrittänyt painottaa hyökkäyspelinsä tehokkuuden lisäämistä. Lahdessa nähdäänkin varmasti erittäin maalinnälkäinen Blues. Joukkueiden aiemmissa kohtaamisissa on useasti nähty maalijuhlia, joten ei olisi täysin suuri yllätys nähdä sellaiset jälleen.

Espoolaisten kokoonpanosta kysymysmerkkinä on muutama peluri. Nico Nyberg jätti HPK-ottelun kesken, loukaten ilmeisesti jalkaansa. Arto Laatikainen ja Valtteri Virkkunen ovat olleet pitkään sivussa joukkueen kokoonpanosta, mutta jälkimmäinen kaksikosta on jo lähempänä paluuta pelikentille.

Seuraa Heitä

Tomi Sallinen #40 | Malmö

Keskushyökkääjä

Keskushyökkääjän tontilla vääntävä Sallinen on ollut erinomainen oman pään pelaamisessa. Hänen pyyteetöntä työtään Blues tarvitsee myös Lahdessa.

Joonas Alanne #25 | RoKi

Laitahyökkääjä

Pohjoisen poika on uurastanut vahvasti Pelicansin raatajaketjuissa. Vikkelä hyökkääjä hakeutuu hyville tekopaikoille, mutta maalit puuttuvat. Toistaiseksi.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Siim Liivik 1 2 3
2.Eetu Pöysti 1 2 3
3.Philip McRae 0 2 2
4.Kalle Kaijomaa 1 1 2
5.Jussi Makkonen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle