SaiPa nousi ahdingosta voittoon

LIIGA / Raportti
SaiPa nousi ensierän ahdingosta voittoon.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Uneliaasti illan kamppailun aloittanut SaiPa onnistui kaatamaan TPS:n voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 5−4 (3−3, 1−1, 0−0, 0−0). Illan puheenaheeksi nousivat Jere Pullin taklaus Simon Backmaniin ja Sami Venäläisen törmäys TPS-maalivahti Ville Hostikkaan.

Valmentajien painajaisottelussa nähtiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita. SaiPa onnistui kuitenkin hyvällä ylivoimapelillään nousemaan ottelussa tasoihin ja hoitamaan lopuksi voiton voittomaalikilpailussa Ville Kohon ja Jesper Piitulaisen maaleilla.

Edellisessä ottelussa pirteällä pelillä Tapparan kaataneen SaiPan peli oli erän alusta lähtien täysin sekavaa ja uneliasta. Ottelun kolmannella minuutilla Tuomas Suominen unohtuu SaiPa pelaajilta maalin edustalle ja mies siirtää TPS:n 0−1-johtoon. TPS:n Francis Paren kaksiminuuttisen päättyessä unohtui SaiPalta täysin puolustuspelaaminen ja TPS:n Tero Koskiranta sivalsi Steven Seigon ja Dan Sextonin upeasta esityöstä lukemiksi jo 0−2.

− Kyllä oli tämän kauden kotipeleistä varmaan pohjanoteeraus, ei onneksi kaverikaan ollut maailman terävin tänään. Ei tälläiseen voi olla tyytyväinen, toki kaksi pistettä saatiin, kertasi Piitulainen.

Ex-SaiPa Jere Pullin ensivisiitti Kisapuistoon jäi vajaan kymmenen minuutin mittaiseksi. Pulli taklasi SaiPan hyökkäys siniviivan päällä Simon Backmania ulosajon arvoisesti. Backman ei palannut otteluun tämän jälkeen, laittaen SaiPan puolustajatilanteen vieläkin mielenkiintoisemmaksi. TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen ei suoralta kädeltä lähtenyt tuomitsemaan Pullin taklausta, vaan uskoi taklauksen olleen vahinko.

− Selkä edellähän Pulli tilanteeseen tuli ja taisi yrittää perstaklausta, liekö sitten käsi osunut kontaktin jälkeen en tiedä. Videolta yritin tilannetta katsella, mutta liekö kyynärpää joka osuu lopussa päähän, kertasi Suikkanen.

SaiPa mätti Pullin jäähyn aikana kiekon kolmesti ohi Ville Hostikan. Yksi onnistujista oli Jesper Piitulainen, joka on äitynyt huimaan pisteputkeen viimeisten otteluiden aikana.

− Kun paikka tulee niin silloinhan se kiekko on laitettava maaliin. Hyvään saumaan on onnistumiset tulleet, toivottavasti ei hyydy. Ei kai tuolta sairastuvalta ole kovin äkkiä porukkaa tulossa takaisin, tuumasi 1+2 tehot ottelussa kerännyt Piitulainen.

Peli muuttui täysin toisessa erässä, ja siitä ei hirveästi tulevaisuuteen jäänyt kerrottavaa. Erän ensi minuutilla SaiPan puolustajien pasmat katoavat täysin ja Francis Pare saa rauhassa ujuttaa kiekon ohi Jussi Markkasen. Upean alkukauden pelannut Piitulainen, kuitenkin tasoitti ottelun  vieden maalivahti Hostikan upealla vartaloharhautuksella kahville ja kiertäen vanhanaikaisella 4−4-tasoitusmaalin.

Lopun ottelun ajan kumpikaan joukkue ei ollut valmis ottamaan suurempia riskejä. Kolmannen erän puolessa välissä niin SaiPa kuin TPS:kin saivat omat maalipaikkansa. Lähimmäksi osui Shaone Morrisonn, joka kilautti neljä minuuttia ennen erän päätöstä kiekon ylärimaan.

Illan puhutuin tilanne tapahtui vain reilu minuutti ennen varsinaisen otteluajan päättymistä TPS-maalin takana, jossa rännikiekkoa pysäyttämään lähtenyt Hostikka törmäsi Sami Venäläisen kanssa. Tilanteesta Venäläinen ajettiin kentältä ryntäyksestä, mutta Kisapuiston yleisö ja osa SaiPa-pelaajista oli vahvasti eri mieltä tuomiosta.

− Jokainen, jolla on kaksi silmää päässä, näki varmasti, mikä se tilanne oli, kertoi Piitulainen ottelun jälkeen.

Tilanteessa Hostikka loukkaantui ja TPS vaihtoi maalille Fredrik Norrenan. Norrena ehti loppuerän aikana kiekon tielle vain kerran, eikä voittolaukauksissa Norrenalla ollut sanansijaa Kohoa tai Piitulaista vastaan. Vastapäädyssä Markkanen hoiti Tapio Laakson ja Francis Parén ponnettomat yritykset.

Seuraavaksi kumpikin joukkue saa vastaansa tamperelaisen joukkueen. SaiPa matkaa torstaina Tampereelle Ilveksen vieraaksi, kun puolestaan TPS saa Tapparan vieraaksi lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle