Hirschovits yrittää nostaa espoolaiset pohjalta pois

LIIGA / Ennakko
Kim Hirschovits on espoolaisille kaikki kaikessa
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
KooKoo saa lauantaina Lumon Areenalla vastaansa Espoon Bluesin. Kotijoukkuetta voitaneen pitää ensimmäistä kertaa tällä kaudella ottelun ennakkosuosikkina.

Isäntäjoukkue KooKoo on pelannut syksynsä varsin tasaiseen tahtiin. Pidempiä voitto- tai tappioputkia ei ole tullut. Sijoitus on pysynyt sarjataulukossa puolivälin paikkeilla. 

KooKoo on pelannut neljä viimeistä otteluaan vieraissaj joista saldona kaksi voittoa. Perjantaina Tampereella oli kyyti kuitenkin kylmää. Tappara latoi taululle rumat 6-1 lukemat. KooKoon kannalta ilahduttavaa oli, että sentteri Josh Green teki maalin toisessa ottelussa peräkkäin. 

Tämän viikon ehdottomasti mielenkiintoisin uutinen oli kokeneen Juha-Pekka Haatajan liittyminen joukkueeseen. Taitava maalintekijä olisi varmasti kelvannut useammallekin liigajoukkueelle.  Miehellä on takana hyvä treenikesä, mutta hän ei sopinut MODOn uuden kanadalaisvalmentajan suunnitelmiin ja hyökkääjä päätti palata Suomeen.

Pelipaikka on löytynyt Jarkko Malisen johtaman kakkoskentän laidalta ja saldona kahdesta ottelusta on yksi syöttöpiste. 

Espoossa ovi kävi jälleen 

Espoon Bluesilla on vaikein syksy miesmuistiin. Seuran talous on pahoissa vaikeuksissa. Runkopelaajia on jouduttu myymään. Muutama viikko sitten Olli Malmivaara lähti TPS:n ja tällä viikolla Kai Kantola siirtyi Ilvekseen. 

Espoolaisten tämä viikko on sujunut kaukalossa toiveita antavasti. Tiukat taistelut sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvien Kärppien ja Lukon kanssa ovat taipuneet lopulta kuitenkin tappioksi, joten tappioputki on venynyt neljän ottelun mittaiseksi. 

Kim Hirschovits on joukkueen selkeä ykköshyökkääjä. Hänet valittiin viime kaudella Liigan parhaaksi pelaajaksi. Rivien harventuessa hänen roolinsa joukkueen hyökkäyspelissä kasvaa, ja hän on saalistanutkin kuusi syöttöpistettä. Maalinteko ei ole kuitenkaan vielä liigassa tällä kaudella onnistunut. Myös Eero Somervuoren maalisarake näyttää nollaa. 

Kokeneiden pelaajien olisi entistä tärkeämpää nyt onnistua, kun kokoonpano tyhjenee nimimiehistä. Lauantaina Bluesin etuna on kuitenkin se, että he ovat saaneet keskiviikosta asti kerätä voimia lauantain tärkeää kamppailua varten.

KooKoota voitaneen pitää hienoisena suosikkina otteluun. Haataja ja Malinen ovat saaneet hioa kuviota yhteen muutaman pelin ajan. Jos KooKoo saa luistimet liikkeelle, jäävät pisteet kotiyleisön kannustaessa Kouvolaan.

Kaksi viikkoa sitten KooKoo näytti vastaavassa tilanteessa (peli perjantaina ja lauantaina) väsyneeltä Pelicansia vastaan. Riittääkö KooKoon kunto lauantaina koko pelin ajan?

Seuraa Heitä

Jan-Mikael Juutilainen #27 |

Keskushyökkääjä

Juutilainen on päässyt hyvään vireeseen. Viikko sitten hän upotti jatkomaalillaan Sportin ja keskiviikkona verkko heilahti Kuopiossa. Jatkaako sentteri lauantaina maalitehtailua kotikaukalossaan?

Ville Korhonen #11 |

Laitahyökkääjä

Ville Korhonen on ampunut tällä kaudella jo viisi maalia. Tiistaina hän teki alivoimaosuman Kärppien verkkoon. Palauttaako hän espoolaiset voittojen tielle?

» Lähetä palautetta toimitukselle