Luttinen upotti Pelicansin huikeassa trillerissä

Teemu Ramstedt summasi Lahdessa pisteet 1+2.
Liigassa lauantaina viidenneksi noussut HIFK haki Lahdesta kaksi pistettä, kun sarjassa 12:nnella sijalla oleva Pelicans taipui jatkoajan jälkeen numeroin 3-4.

− Tiedettiin, että täältä ei ole pisteitä helppo ottaa. Meillä oli huono startti, mutta päästiin pikkuhiljaa mukaan, vieraiden päävalmentaja Antti Törmänen jutteli taiston tauottua.

Nyt kolmen ottelun tappioputkessa vääntävä kotijoukkue sekä Lahteen jatkoaikahäviö niskassaan saapunut HIFK esittivät lauantai-illan draamaa 4106 silmäparille koko rahan edestä.

Räväkästi pelin aloittanut Pelicans sai 3-3-tilanteessa reilu puolitoista minuuttia ennen loppua rangaistuslaukauksen, mutta Antti Erkinjuntin yritys kilpistyi jatkuvasti otteita petranneeseen HIFK-torjuja Kevin Lankiseen. Myös vieraiden voittomaali tarjosi draamaa, sillä 3-4-osuma hyväksyttiin vasta maalikameroiden tarkastelun jälkeen.

− Juntilla (Erkinjuntti) oli lopussa aikamoinen sauma saada meidät kolmen pisteen voittoon kiinni, isäntien päävalmentaja Petri Matikainen avasi ja jatkoi:

− Hän pelaa kapteenina erittäin hyvin tällä hetkellä, ja johtaa joukkoja. Siihen voidaan olla tyytyväisiä.

Voimasuhteet muuttuivat nopeasti

Avauserän osumista vastasi tällä hetkellä melko kovissa liekeissä oleva Pelicans-kippari Erkinjuntti. Ensimmäinen maali syntyi hieman onnekkaan pompun päätteeksi, toinen osuma oli puolestaan kapteenin millintarkan lyöntilaukauksen tuotos.

Toisen kaksikymppisen aikana voimasuhteet kääntyivät niin pelillisesti kuin numerollisestikin. Ylivoimamaalit iskeneet Arttu Luttinen ja Tomas Zaborsky sekä videotarkastuksen jälkeen tuulettamaan päässyt Teemu Ramstedt nostivat vieraat Pelicansin rinnalle ja ohi.

− Toinen erä hävittiin 0-3. Otettiin muutama jäähy ja kaveri rankaisi. Teimme vähän vääriä ratkaisuja, Pelicansin Matikainen pyöritteli.

Peli eteni vuoristoratamaisesti myös kolmannessa erässä. Miika Roine toi isännät tasoihin Kimi Koiviston huikean esityön päätteeksi noin seitsemän minuuttia ennen loppua. Jatkoajalla ratkaisuksi jäi lopulta Yohann Auvitun pohjustama Luttisen illan toinen maali.

Jatkoaika on hyvä systeemi, se on vähän erilaista kiekkoa, joukkueensa kanssa jo seitsemännen jatkoajan nähnyt ja kuudennen voittanut Törmänen tiivisti.

− Tietyllä tavalla tämä on samaa mantraa. Pelataan hyvin, ja otetaan turpiin. Ei se miellytä, isäntien pääkäskijä Petri Matikainen muistutti.

Tiukkaan tappioon taipunut Pelicans oli koko ajan varsin energinen ja näppärä hyökkäyspelissä, mutta toisaalta fiksusti ja tiiviisti puolustanut HIFK sai myös saumansa etenkin päätöserässä muutamien hyökkäyspään paineiden ansiosta.

Tietysti se on hyvä, että tultiin kolmannessa erässä takaisin - ei lopetettu eikä alettu pelkäämään. Väkisin tultiin tasoihin, Matikainen alleviivasi.

Toisessa erässä tapahtumia kuin sirkuksessa

Kuuma toinen erä näytti menevän etenkin yleisön keskuudessa yllättävän syvälle tunteisiin. HIFK onnistui nousemaan 2-3-vierasjohtoon ylivoimalla Zaborskyn siis toimiessa maalin pääarkkitehtinä. Osumaa edelsi vieraiden Robert Leinoon osunut Marko Pöyhösen kova töötti, josta Pelicans-hyökkääjä sai äänekkään huutomyrskyn vallitessa kakkosen.

Tämän tilanteen myötä yleisö kimpaantui sen verran, että kentälle lenteli kolikoita. Erän lopulla nähtiin näiden tapahtumien lisäksi myös ikävä loukkaantuminen, kun Pelicansin Juha Leimun tulisen laukauksen blokannut vierasjoukkueen Miro-Pekka Saarelainen satutti jalkansa ilmeisen kipeästi linkuttaen apuvoimien kanssa isoista ovista ulos. HIFK-laituri palasi kaukaloon kuitenkin päätöserässä.

Jännittävän draaman tarjonneet joukkueet pelaavat seuraavan kerran ensi keskiviikkona. Pelicans matkustaa Bluesin vieraaksi Espooseen, HIFK sen sijaan mittaa KooKoon vireen Kouvolassa.